Jump to content

Moto Zajednica

ratboy

Članovi
  • Broj tema i poruka

    952
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

ratboy's Achievements

Zainteresovan

Zainteresovan (3/6)

1,4k

Reputacija u zajednici

  1. nove gume ne bas svez dot kod mene su koju godinu cuvane u podrumu no posto zbog promene planova nece stici da se upotrebe neka idu... 50e komad ima jos nekih 19 isl. za koje jos razmisljam da li cu ih montirati pa ako vam nesto treba trazite 0637114164
  2. Isto juce uradio posle vise od decenije borbe protiv mita i korupcije resio da pokupujem ljude na mestima bitnim za posao, sad malo da brinem o sebi a brigu o dobrobiti zajednice mogu da nastave mladji.
  3. Ocekujete zabavu na svetskom nivou u zemlji gde zvanicni HD predstavnik potrosni deo kao sto su lamele za sportstera nabavlja za mesec dana ako prvo narucite, valjda ce otici u bankrot ako im se lager delova uveca za jos 50 dolara. Videla zaba da se konji potkivaju...
  4. A hoceš da prevedeš da sve bude po propisu? kad trčiš ko ždrebe pred rudu onda polaži, ko zna za šta je to dobro
  5. Kad kupujes novo garancija je ono zbog čega plaćaš duplo više nego neki mlad primerak sa predjenih 10% projektovane kilometraže. Kako stvari stoje u srbiji vise volim polovno ili čak novo bez garancije ali sa popustom. Bolje da popravljam sam nego da me neki tamo ljakse pravi budalom i tera da počinim delo.
  6. Ja gume ne balansiram kod vulkanizera, izbegavam i da ih montiram tamo ako mogu sam. Točak od motora uvek prilikom montaže stavim na osovinu znaci bez otpora lanca i klešta pa vidim ako je izraženo padanje u neku tačku nalepim tegove ili je izduvam i zarotiram dok se to približno ne izniveliše, vulkanizerima i njihovim mašinama ne verujem, puno seru a ništa ne znaju, od tog jednostavnog zanata napravili nauku i onda vidiš da guma pušta na falcu ili trese pored sveg njihovog iskustva i digitalnih balanserki. Kao i reglaža, pomoču štapa i kanapa uvek ispadne bolje nego sa njihovom tehnikom i nepismenim osobljem.
  7. Ovo samo pandurski mozak moze da smisli. Pazi kad imam vise vozila koja nisu odjavljena, tu na placu nikog ne ugrožavaju, čekaju da dodje trenutak da se srede, registruju ili šta već pa da idem da obijam šaltere po nekim tamo vukojebinama i nijednog trenutka nisam pomislio da mi tamo negde neki Čvorovići rade o glavi.
  8. Ljudi vama nesto fali, buksna verovatno da odagna u zaborav crne misli nicim izazvane. Ugovor makar pisan rukom bez overe je dovoljan da skine svaku eventualnu krivicu sa vas ako se bilo sta lose desi sa vasim vozilom. To je sve.
  9. Tačno, ako ispadne neki problem ima ugovor da dokaže da motor nije u njegovom vlasništvu to što nije overen u upravi prihoda ne menja stvar sud priznaje i potpisan ugovor bez overe u opštini koja u ovom slučaju uradjena. Jedino što je plaćanje poreza potrebno uraditi u nekom roku inače ide zatezna kamata tako da ako se neko pojavi da završi prenos jeftinije je napraviti novi ugovor ali to svejedno nije nešto o čemu kolega treba da razmišlja, on je pred zakonom čist.
  10. Momak pusti ove samo naklapaju, 95% forumaša znaju sve o svemu u vezi motora a u praksi samo da ga peru i glancaju mada i to uglavnom teraju kod nekog. Znači sekao sam i prepravljao motore još za vreme sfrj, znam šta pričam. Produženje zadnje viljuške ti je najjednostavniji način da povećaš medjuosovinsko, dobiješ mesta i da spustiš sedište. Ram ne bih sekao bar ne u delu koji povezuje zadnju viljušku sa ostatkom motora možda gore oko sedišta, amortizere bih takodje ostavio samo im se poveća ugao tako što se produži viljuška ispred dela gde se kače. Mada i kruto ogibljenje funkcioniše sa balonkom i dobro amortizovanim sedištem, vozio sam takve motore mada ih nisam pravio, neko softail ili pseudokruto ogibljenje je bolje. Obavezno kupi model sa lancem jer će budženje kardana seo projekat dovesti do neisplativosti, ovako samo dodaš 10-15 karika. Pritom je lanac i lepši za moja shvatanja, baš na jedan hd stavljam 630 kao na topfuel dragsterima. I nema potrebe da ga produžiš više od 10, max 15 cm, ako ti treba još daj mu malo na viljušci napred da ne bude nesrazmeran kao za drag trke. Od znanja ti treba da umeš da izmeriš, odsečeš i zavariš, viljušku recimo staviš na ravnu podlogu da ose točka i viljuške budu paralelne, ako varovi malo navuku da se korigovati na hladno, ako sumnjaš u nosivost predimenzioniši ojačanja i varove da ne bi računao statiku i dinamiku, time nek se bave u fabrici gde im je svaki cent uštede bitan. Sa većim medjuosovinskim ce se neznatno pokvariti manevarske sposobnosti, lakše će proklizavati zadnji točak ali stabilnost na pravcu i blagim zavojima neće trpeti. Kad budeš nešto počeo pitaj ponovo.
  11. A u čemu je tačno problem? Zašto se brineš za tudji motor?
  12. Kad bi za svako loše delo snosili posledice svi bi uključujući i najveće samoproklamovane forumske poštenjačine bili na robiji. Ako ova žena ima naviku da vozi pijana onda bi trebalo preduzeti nešto drastičnije ali ako je to slučajni ispad što verujem da je kolega saznao iz razgovora sa prijateljima onda je ovo sasvim dovoljna opomena.
  13. Kod ovog motora teško zbog kardana inače je produživanje lanca i zadnje viljuške prilično jednostavan zahvat, vizuelno dosta donosi a jako malo remeti vozne karakteristike.
  14. Ispravno, treba biti spreman na te lešinare no u slučaju da se javi pravi lopov preskočite kurčenje i dajte otkup ako vam se isplati da motor ne ode u delove jer ti koji su sposobni da ukradu uglavnom imaju neki svoj lopovski kodeks pa ako ih odjebete u startu nece vise zvati a ako saradjujete neće vas još jednom ispaliti, pritom policija neče biti od velike pomoći ako su profesionalci u pitanju, oni obično nadju motor kad ga neka budala ukrade da bi se provozao i bacio ga.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja