Jump to content

Moto Zajednica

jasminko VIR

Administratori
 • Broj tema i poruka

  1082
 • Pridružio se

Reputacija u zajednici

523 Excelent

5 Pratilaca

O članu jasminko VIR

 • Rank
  I N S T R U K T O R
 • Rođendan 26.10.1958.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd i okolina
 • Interests
  ... volim sve sto vole mladi, samo malo jače...
 • Motocikl
  F650 GS,

Poslednji posetioci profila

9878 profile views
 1. Pozdrav Nešo ! Dobrodošao u društvo !
 2. Tačno tako. Trougao i stop su znaci iste važnosti, ni jedan nije " jači", samo se razlikuju po postupanjima po tim znakovima. ( na jedan se morate obavezno zaustaviti a drugi po potrebi).
 3. Ako nemaš AM kategoriju slušao bi 7 časova teorije i vozio obaveznih 40 časova na motoru. Ovako si u prednosti. Sad samo traži te papire.
 4. O.k. Dakle imaš AM kategoriju. Teoriju ne slušaš, voziš 20 časova. Moraš naći potvrdu. Mada, ako si odvozao svih 20 časova, i ako je to bilo nakon 2016 godine od kada smo u MUP-ovom sistemu, postoji mogućnost da te i ova nova škola može naći u sistemu i odštampati potvrdu.
 5. Ako nisi i nećeš. Kad si položio za B kategoriju ?
 6. Nisam ispratio o kojoj se kategoriji radi pretpostavljam da je u pitanju A kategorija. Ali bez obzira, princip je isti, sve što si do kraja odradio važi ti za ceo život, i teorija i vožnja. Odslušao si sve časove, više ne moraš, odvozio propisan broj časova, vise ne moraš da voziš. E sad trebao bi zbog sebe da se, sa nekoliko časova, podsetiš malo pred polaganje. I ako je prošlo više od 18 meseci od polaganja testa ponovo polažeš test.
 7. Onda idi u MUP nadležan za polaganje i izdavanje dozvola za mesto gde je ta škola u kojoj si se obučavao radila. Ili je kod njih ili znaju gde je.
 8. Papiri moraju biti ili kod vlasnika te zatvorene auto-škole ili u vašem MUP-u u odeljenju za polaganje vozačkog ispita. Raspitaj se malo tu kod tebe u "kraju".
 9. Ako i dalje postoji ta auto škola, sigurno imaju te tvoje papire o završenoj obuci za E kategoriju. To bi trebalo da i danas važi samo verovatno uz neko dodatno usklađivanje sa novim zakonom. Ne radimo mi više C i E kategoriju pa nisam ispratio sve novine po tom pitanju, ali jednom završena obuka u celosti važi ti, što se ono kaže, doživotno.
 10. Testovi važe 18 meseci. Odslušani časovi teorije doživotno. Takođe ako odvozate sve časove i oni vam važe doživotno.
 11. Isto kao i za AM, A1 i A . Test je isti za bilo koju od ovih kategorija. Potrebno je da imate rešeno 85 % testa, to jest možete pogrešiti 15% pitanja. To može biti 5 a može i 10 pitanja, sve zavisi koliko koje pitanje nosi poena.
 12. Za A2 kategoriju je potrebno da se vozi 14 časova vožnje dok je za punu A potrebno 20 časova. Sve ostalo je isto, tako da je razlika 6 časova puta cena moto časa ( oko 1400-1500 dinara po času) što izađe ne više od 9000 dinara. Ali razlika je u obuci. Neko ko je vozio skutere i ko ne planira da vozi ništa drugo osim skutera ili bar ništa jače od 35 kw, mnooogo če lakše da savlada i položi vožnju za A2 gde je obuka na skuteru nega z punu A koja mu verovatno nikada zatrebati neće. E, sad, trenutno je previše mala razlika u ceni da bi, ako mu slučajno nekad zatreba puna A išao sad
 13. Sve ti je lepo rekao kolega @dvlns. Dobrodošao na forum. Dođi na druženja svih vrsta. I na forumu i uživo na vožnjama. Ponašaj se onako kako se očekuje od tebe kao i od svih nas a i kako je pravilima određeno i lepo ćemo se družiti. Ako nastaviš i dalje kako si počeo, shvatićemo to kao nepoštovanje svih nas ovde na forumu. Jesmo mi motoristi ali nismo baš toliko naivni. Hajdemo sad lepo ispočetka . Dobrodošao !
 14. Ih, kud se ne setih juče da pitam, taman dva ista da uradi.
 15. Da nemaš slučajno gotov rolbar ili šablon za malog GS 650 2004-2007 ili moram čekati proleće pa da dođem sa motorom ?
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja