Jump to content

Moto Zajednica

jasminko VIR

Administratori
 • Broj tema i poruka

  1058
 • Pridružio se

Reputacija u zajednici

332 Excelent

4 Pratilaca

O članu jasminko VIR

 • Rank
  I N S T R U K T O R
 • Rođendan 26.10.1958.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd i okolina
 • Interests
  ... volim sve sto vole mladi, samo malo jače...
 • Motocikl
  F800 ST

Poslednji posetioci profila

9057 profile views
 1. Izgleda komplikovano ali što se mora, mora se. Čujemo se.
 2. Može li se šta pametno uraditi na ovom F 800 ? Neki rolbar ili šta već ?
 3. Slobodno kupuj nove svećice. Meni se još nikad nije desilo da je presisao a da nije uništio svećice.
 4. Trebalo bi u ovom mesecu. Poligoni se puštaju od sutra. Još da MUP vrati ispitivače sa drugih dužnosti koje su morali obavljati za ovih prošlih mesec i po dana i da nam kaže koliko dnevno kandidata možemo da ispitujemo. U nekim mestima gde je već bilo ispita bilo je samo 4 kandidata za jedan dan. A posle 45 dana pauze mislim da će se opet stvoriti veliki zastoj i na teorijskim i na praktičnim ispitima. Šta je tu je .
 5. Meni je F650 CS Scarver, 2005 sa 2 svećice trošio oko 3,5 litra na 100 km. 4 nije prelazio "šta god da sam mu radio".
 6. Čovek iz principa ne kupuje motore koji su prešli više km. Svi tako rade. 90% motora-automobila iz uvoza su sa skinutom kilometražom. Zato sam uvek zastupao mišljenje da radije kupujem motor-auto od nekoga ko je bio vlasnik bar godinu dana i imao bar jednu zamenu ulja. Njega mogu držati za reč. Prao ga je, vozio, ipak ga malo poznaje. Uvoznici i uz najbolju volju, retko kada mogu da pruže neke detaljnije podatke. Sve se svede na viđeno stanje. Vozio sam motore sa pređenih 60-70 hiljada i i dalje su bili kao novi. Da je pisalo na njima da su prešli 10.000.km ladno da poveruješ. Imao sam i Afiku RD07 sa 170.000 km i izgladala je kao i ove na kojima piše 50.000. Oslonite se na stanje. Zna se šta se može našminkati a šta ne. Ne verovati ništa prodavcu i njegovoj priči. Otvoriti četvero očiju......i malo sreće. I eto ga recept za srećnu kupovinu ! Opet, kad kupujem od višegodišnjeg vlasnika-druga priča. Njega držim za reč. Mala je Srbija.
 7. Proverio amortizer volana. Sve o.k. Iskreno po stanju motora nisam nešto mnogo ni sumnao, ali sve ću da proverim. On tu "preteranu" lakoću pomeranja volana, a samim tim i točka, nema samo u krivinama nego je još više izraženo pri sporom kretanju, pri laganom skretanju, pri pomeranju u dvorištu , ulasku u garažu itd... Zato mislim da je možda više do predtraga, ugla viljuške, rasporeda težine . Bar se nadam.
 8. Hvala ! Meni je samo važno da znam šta je. Vozi se on sasvim o.k. nego hoću da budem siguran da nije neki veća "greška" koja može da mi napravi problem u toku vožnje.
 9. Ima amortizer. Proveriću da li je ispravan, ali mislim da je njemu svrha da pri većim brzinama ne dođe do jačih vibracija volana i da ne bi trebao tako da se ponaša zbog amortizera. Ali, da znam šta je ne bih pitao pa ostavljam mesta za razne mmogućnosti.Hvala na pomoći. Proveriću i taj amortizer.
 10. Hvala svima ! I ja se nadam da je samo stvar navike na drugačiji raspored mase i ugao prednje viljuške. Pre njega sam vozio Hornet 900 i potpuno je drugačiji osećaj. Položaj za volanom je odličan. Ma sve mi se sviđa nego eto, ovo mi valjda nije leglo pa traži period prilagođavanja.
 11. Moguće, ali mi je mnogo neobičan. Na žalost neregistrovan je pa nemam priliku da pokušam da se naviknem na takvo ponašanje. Hvala.
 12. On se u krivini ponaša kao "neutralan", sve sluša, nego imam osećaj da bi i mali "drhtaj" moje ruke izazvao pomeranje prednjeg točka.
 13. I ja se nadam da je subjektivni osećaj, ali promenio sam 100 motora i ovo mi se prvi put događa. Pomislio sam da je možda neko pri prelasku na ovaj motor imao slično iskustvo ?
 14. jasminko VIR

  BMW F800 ST

  Zimus sam tražio neki enduro motocikl za sebe i to sa jednim cilindrom. Na žalost izbor jr bio jako slab i traženje se oteglo ono baš. Vremenom, pošto je izbor bio sužen, počeo sam da gledam i neke druge motocikle i tako u traženju nabasah u oglasima i na ovaj, gore navedeni, BMW. Išao je i Marko(Markone 88) da ga gleda kad je tražio za sebe motor,njemu se nije svideo, ali mene je kupio na prvi pogled i izgledom i stanjem. Na slikama taj motor mi je uvek bio čudan i to na način na koji mi je bio čudan i KTM 950 kad se pojavio. Kao da ga je neko sekirom pravio. Odsekao ovde, odsekao onde i jbga, ispade nešto što liči na motor. Vremenom sam senavikao i na KTM i na BMW ali potpuno druga priča su ovi motocikli uživo i na slikama. Uživo mi se baš svideo. Karakteristike nešto kao TDM 900, ništa extra ali meni dovoljno. Za ono što dobijam mislim i da je cena bila o.k. Učinilo mi se da dobijam najviše motora za ove novce (3300 registrovan na moje ime). Pošto je već u to doba nastupila frka oko korone, a i vreme je bilo loše, uzeo sam ga a da ga nisam ni probao. Dovezao mi ga vlasnik kući. Odradili sutradan ugovor kod notara ali nastupi obustava rada opština pa kasnije i MUP-a tako da motor ostade kod mene neregistrovan. E sad, nisam mogao da izdržim da ga ne probam ovde kod mene po selu i okolini. Što se tiče rada motora, ubrzanja, kočenja itd.. sve je bilo onako kao sam i očekivao, ali..... pri skretanju, pogotovo pri manjim brzinama mnogo mi je nekako "vrtljiv" na volanu. Ne znam da objasnim, nekako se mnogo lako volan pomera levo i desno. Čak i u krivini mi je vrlo neobičan. I tu, kad ga oborim i skrećem, umesto da kao po šinama prati putanju ja mogu vrlo lako da pomeram volan levo desno što mi nekako ne uliva sigurnost. Nije mi jasno šta se dešava. Prvo sam pomislio da nisu dovoljno napumpane gume ali nakon provere i dopumpavanja ponašao se isto. Ono što ga po meni razlikuje od drugih motora koje sam vozio je rezervoar ispod sedišta pa je možda zbog toga raspored mase takav da je prednji točak manje pritisnut na podlogu pa se lakše pokreće ili je možda u pitanju 2CT guma( nisam je nikada do sada imao na motoru) sa onim srednjim delom koji je tvrđi pa možda slabije prijanja. Ne znam. Nadam se da ću se posle neke duže vožnje navići i da je to TO. Da li je neko imao neko slično iskustvo ? Evo i par slika.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja