Jump to content

Moto Zajednica

jasminko VIR

Administratori
 • Broj tema i poruka

  1034
 • Pridružio se

Reputacija u zajednici

195 Excelent

3 Pratilaca

O članu jasminko VIR

 • Rank
  I N S T R U K T O R
 • Rođendan 26.10.1958.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd i okolina
 • Interests
  ... volim sve sto vole mladi, samo malo jače...
 • Motocikl
  CB 900

Poslednji posetioci profila

8651 profile views
 1. Motor za svaku preporuku. Da sam prodao Horneta već bi ga ja kupio čim se pojavio na PA. Odmah sam ga prepoznao. Ovako mogu samo da poželim Miroslavu srećnu prodaju i eventualno pitam, jel može na rate ?
 2. Može da se vozi samo sa vozačkom dozvolom. Nikakve potvrde i papirići ne dolaze u obzir osim u slučaju da se vrši zamena postojeće pa dok se ne uradi plastika.
 3. Položeni testpvi važe 18 meseci. Kad položi vožnju ima fore dok je god živ da podigne vozačku. Kasnije ne može.
 4. Prodajem SEAT Cordobu, 1.4, decembar 2007 godine, benzin- plin, kupljena nova kod nas. Ja sam prvi i jedini vkasnik, prešla 144ooo km. Ima ogrebotina od nekontrolisanog otvaranja vrata vozača parkiranih pored kola na parkingu ili pri isparkiravanju, ali ništa strašno. Pola svoga veka bila moj lični auto, drugu polovinu bila vredna i radila u auto školi. Ima atestirane duple komande koje se lako skidaju za pola sata u domaćoj radinosti . Povukao sam je iz obuke pre par meseci i stoji mi. Nemam kad ni nalepnice da skinem , da je malo sredim i dam u oglase. Cena 2500 eura, može zamena za enduro motocikl ili maxi skuter, može dogovor. Ako nekoga interesuje ovako nešto neka se javi i znaće o vozilu sve što i ja znam, ništa skriveno nema.
 5. Uh, to mi je najlepša šara. Inače mi se čini da je očuvana. Prelepa !
 6. Ovaj oglas nije ni postavljen za mene i meni slične. On je postavljen za one koji imaju takva novčana primanja da im registracija i održavanje nisu neki veći problem. A takvih, hvala bogu ima. Kad je oglas postavljen, pročitao sam naslov i nisam ga ni otvorio. Znam ko sam i koje su mi mogućnosti i potrebe i ne gubim vreme na nešto što ne spada u krug mog interesovanja. Sad otvorih da vidim šta se to prodaje, šta je to izazvalo toliko interesovanje forumaša te je otišlo ovom brzinom na treću stranu. I vidim da ste rešili da potpuno ugušite oglašavanje na ovom forumu. Uskoro niko neće smeti da postavi oglas jer će ga ovde sačekati grupa procenitelja i izvređati i njega i njegov ukus i vrednost i kvalitet predmeta koji prodaje. Ljudi, ukusi su nam različiti kao i mogućnosti. Za nekoga je ovo divan auto, skoro pa nov, za nekoga ružna matora kršina, ali to su naša lična mišljenja i bilo bi, ako ništa drugo, bar kolegijalno da ih zadržimo za sebe. Kolegi želim sretnu prodaju a nekom drugom sretniku, sretnu kupovinu i da obojica dugo budu zadovoljni.
 7. Moze neki kontakt,za informaciju.

  Hvala..

 8. Ja sam ubeđen da je onaj što je pisao zakon mislio da to bude baš ovako kako si napisao. Da neko ko prvi put polaže za neku od "A" ili "B" kategorija dobija probnu dozvolu. A ako je već "odslužio" probnu dozvolu, ili ako već godinama ima neku od dozvola da odmah dobija pravu, bilo A bilo B dozvolu. Samo to nije lepo sastavio i ostavio mogućnost i ovakvog nakaradnog tumačenja lišenog svake logike. Takođe se nadam da će se to uskoro ispraviti.
 9. Ovo je oglas. Ako imate nešto da kažete o predmetu prodaje, a da već nije rečeno, neki novi detalj, slika je o.k., eventualna promena cene itd.. dakle nešto u vezi skutera koji se prodaje, slobodno napišite. Sve ostalo je običan off i biće obrisano. Što reče neko, ako nemate šta da radite, nemojte to da radite ovde .
 10. Hajdemo malo mi da smanjimo strasti a Neša da od oglasa ne pravi roman. Idemo dalje.
 11. Jedino normalno rešenje je da, ako mora , ako je već tako u zakonu, da onaj kome je neka od A ili B karegorija, prva kategorija koju dobija, da tada dobije tu Probnu dozvolu. Ostali , koji već imaju neku dozvolu, bilo A ili B dozvolu kojoj je već istekla probna , koji već imaju dovoljno saobraćajnog iskustva,ni po kojoj logici ne bi smeli da dobijaju probnu dozvolu. Da čovek, posle 30 godina iskustva u saobraćaju, dobije probnu dozvolu je nezamisliva glupost.
 12. Ako već tražiš neka objašnjenja, pitaj ih i za situaciju koju sam već opisao u drugoj temi, ali evo da tekst iskopiram i ovde da se ne luta : Da se dešava neka ludost- dešava se. Tačno je da su svi koji su položili za A kategoriju sad u septembru i otišli u MUP po dozvolu, dobijali PROBNE dozvole za A kategoriju. Zvali su me kandidati iz MUP-a, zbunjeni i u neverici, dobijaju probnu dozvolu za A kategoriju iako imaju dozvolu već 10, 15, 20 godina. Ni ja nisam verovao pa sam ih uputio da se žale šefu odseka jer očigledno ovi na šalteru nisu upućeni. Momak me zove i kaže da mu je šefica rekla, da on mora da dobije probnu dozvolu, jer je nikad nije imao, a polaže prvi put za A kategoriju. Kaže da ovi što su već imali probne dozvole B kategorije odmah dobijaju pravu A kategoriju. I tu dolazimo do zaključka da se neko opasno šali sa nama. Kod mene u školi su se upisali za A kategoriju otac, koji radi kod mene 15 godina kao instruktor, inače vozi šlepere širom Europe i njegov sin koji je prošle godine položio za B kategoriju i kome je skoro istekla probna dozvola. Sad u oktobru, ako da bog da polože, sin bi trebalo po tome da dobije punu, pravu A kategoriju a tata dobija PROBNU. Ako se odvezu negde dalje, sin može da nastavi vožnju posle 23 h a tata će da parkira i sačeka jutro. Ja ne mogu još da verujem šta se dešava. Ja se iskreno nadam da će neko videti šta se dešava i zaustaviti ovu ludost. Nadam se da je samo u pitanju loše i neusklađeno tumačenje zakona i pravilnika od strane službenika koji izdaju vozačke dozvole. U zakonu kaže da se probna dozvola daje svakome ko prvi put položi za AM,A1, A2, A i B kategoriju i oni se toga pridržavaju. Ali takođe piše i da, ako kandidat položi za novu kategoriju u toku važenja probne dozvole, izdaje mu se opet probna dozvola za tu novu kategoriju, ali sa trajanjem do isteka one prvopoložene kategorije, ili ako je istekla probna dozvola onda odmah dobija pravu a ne probnu dozvolu i za novu kategoriju. E sad im se pojavljuju ljudi sa 30 i više godina života koji imaju dozvole po 30 godina, ali nikad nisu, srećom, imali probnu dozvolu jer je u to vreme nije ni bilo, i oni ne znaju šta će sa njima. Rešenje je izgleda ispalo ovako, nisi nikad imao probnu dozvolu, e vala sad ćeš ! Da vidiš malo kako je ! Što se tiče one priče o polaganju za A2 ili A1 iako ima vozačku za A to se neko baš dobro nije sporazumeo. Vozač koji poseduje dozvolu A kategorije ima pravo da upravlja i vozilima A2 i A1 kategorija.
 13. Teorijska obuka, ako kandidat polaže za svoju prvu kategoriju , se sastoji iz 40 časova nastave u kojoj se obrađuju pravila saobraćaja, saobraćajna signalizacija, motorna vozila, vozač, osnove bezbednosti saobraćaja i posebne mere i ovlašćenja. Praktična obuka se sastoji iz potrebnog broja časova vožnje na motociklu( ili nekom drugom vozilu zavisno od kategorije koju je kandidat upisao). Uglavnom se sastoji iz dve celine. Prva, u kojoj učimo kandidata da ovlada upravljanjem vozila, a druga u kojoj ga učimo ponašanju u saobraćaju. Ja sam "šofer" i teško i retko pišem opširne postove. Nadam se da je ovo bilo dovoljno . Mada nisam siguran da sam baš dobro shvatio pitanje.
 14. Pozvacu te telefonom da  pitam nesto u vezi honde cb 750?Imao si je nekada. Imam knedlu izmedju 1000 u 2000 obrtaja posle je sve u redu samo tu na malim obrtajima u voznji.Predpostavljam da su karburatori,sigurno imaš više iskustva.Eto pitao sam preko poruke

×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja