Jump to content

Moto Zajednica

Betta

Članovi
  • Broj tema i poruka

    82
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Zrenjanin
  • Motocikl
    Suzuki Burgman 400 K1

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Betta's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

68

Reputacija u zajednici

  1. Kolega je u pravu dekompresor ti ne mrda, treba da se pomeri i otvori ventil kao da je bregasta šira.
  2. Ako ste dirali klapnu gasu i sad je još gore tu ti verovatno leži problem.
  3. Novi modeli imaju žiroskopski senzor koji između ostalog prevenira šaltanje u krivini.
  4. Da li su stvarno ti obrtaji odnosno da li cajger ispravno pokazuje ? Ako je cajger ispravan i stvarno gura u crveno a ne ide onda je CVT u problemu, nešto preklizava. Moj savet otvori CVT upali daj gas pa prati šta se zbiva, tu leži problem.
  5. Novo kvačilo si mogao poderati samo pregrevanjem, turiranjem u mestu, kretanjem na malom gasu. To bi dalo simptome škripanja pri kretanju, trzanja, tresao bi. Ovo što ga moraš zaturirati par puta pre nego što primi gas je do samog sklopa, proveri pumpu goriva, filter goriva, struja verovatno nije, ostaje ti klapna gasa neki senzor i filter vazduha. To što hladan radi možda ima veze sa smešom goriva i položajem klapne, kada digne temperaturu nešto se poremeti ili senzor zabrljavi.
  6. Ako trza i pucketa iz auspuha problem ti je oko paljenja, goriva ili vazduha, nisi napisao godište motora ? Da li je karb ili elektrinsko ubrizgavanje ? Kazes da je nakon zamena prenosa prestao da trza na 10 dana ? Čudno zvuči pucketanje iz auspuha i problem sa CVT...
  7. Mnogo, po meni realna cena je oko 6000 e za sve te skutere sa jednim klipom, konstrukcija agregata je kod svih ista, elektronika je manje više Bosch ili Continetal, možda na Japancima Denso ili Mitsubishi. Cilindri su nikasil i to je to, svodi se sve na kvalitet legura, šminkeraj, plastika je odavno reciklirana, a ostatak mada in China. Gde se uopšte Suzuki i proizvodi ? Znam da imaju fabriku u Japanu ali ne prave tamo sve modele....Napraviću jednu digresiju, Kineske kompanije su vlasnici Volvoa, a trenutno su u pregovorima i za deonice Mercedesa, sa time ide i sva tehnologija, BMW je potpisao ugovor sa Indijskom firmom TATA ako ne grešim da rade development softvera i ko zna čega za BMW. Kina svake godine iškoluje oko 20000 inžinjera...odoh u off izvinjavam se
  8. Realno da li vredi 9000 e koliko kažeš, teško da će da nadmaši Kineze, iako jeste možda Japanski kvalitet.
  9. Može da meša ulje i antifriz i na vodenoj pumpi ? Naravno ovo što Dare kaže svakako, mikro pukotina kada se ugreje raširi se i eto belaja.... Dare jedno pitanje, zašto i sa čime mažeš dihtung glave ? Pošto u servisnom uputstu ne piše da se isti maže ?
  10. Nisam video da čovek od 2022 do danas i dalje nema varnicu
  11. Nisu se fokusirali na njega, ima taj motor dobre strane, vidim da se na sajmu još uvek pojavljuje, ali bez nekih promena, barem da ubace LED tablu, keyless go, sve što je dobio kroz godine su LED farovi, ABS, TCS, malo veće felne, EURO 5 ako se ne varam, dve svećice i to bi bilo to. Na snazi je izgubuo zbog normi zagađenja, tako da ima manje konja nego ovaj iz 2000 tih. Šta da se nadamo kada nov GSXS ima i dalje običan ključ, takva im filozofija valjda. Ne znam šta bi sa 650 tkom, nju više ne proizvode ?
  12. Konektor iz dekle namotaja ? Iz dekle namotaja u zavisnosti od modela izlazi više kablova, sa samih namotaja ka regleru ide struja koja je visokog napona, zatim izlazi kabl koji ide ka ECU da da info kada da se aktivira varnica odnosno to je senzor pozicije magneta ugrubo. Ne znam šta si merio ? Namotaje verglanjem teško da ćeš proveriti mali su obrtaji. Drugo namotaji nemaju veze sa paljenjem, to jest motor bi trebao da upali i sa pokvarenim namotajima, ako je aku pun i sve ostalo ispravno, tada bi punjenje bilo loše ali bi motor radio.
  13. Po meni iako sam od uvoznika Suzukija dobio info da neće da uvoze Burgmana pošto su Kinezi ubili tržište skutera, a Boga mi uskoro i većih motora. Burgmana samo malo treba našminkati, da prati moderne trendove, što Suzukiju izgleda nije cilj, obzirom da ništa novo nije ubačeno već nekoliko godina.
  14. Jeste, puno je, ali gabaritno mi najviše odgovara obzirom da sam 192 cm. Spreman sam da će se to dešavati, ali obzirom na moju kilometražu od max 2000 km za sezonu trenutno, nadam se da će me služiti koju godinu sa ovim remontom, plus od elektronike ima samo elektro sauh i senzor pozicije klapne karba, termodavač i termoprekidać Kada dođe vreme ne bežim od novog, samo šta uzeti od novog za moju visinu od 192 cm ? Smestim se na Beverly 400 i ADV 350, sve sam probao po salonima od skutera što je do skora bilo aktuelno osim novih Kineza koje sada pratim i čekam da ljudi daju ocenu kvaliteta.
  15. Hteo bih da napišem moje iskustvo sa Burgmanom 400, 2001 godište, kupio sam ga srcem, čovek ga je uzeo u zamenu za bmw R25, motor mi se dopao, inače moj prvi veći motor. Na satu je imao oko 35 000 km. Plaćen je 1300 e, prevod i registracija još 200 e. Zamenio sam mu oba diska oko 180 e, kočiona creva sam platio 100 e, pločice oko 40 e, gume su bile oko 140 e par, ulje i ostale sutnice neka budu oko 50 e. Pred kraj sezone je podigao temperaturu, pomislih termostat, termodavač, izbacio vodu, kada sam otvorio čep hladnjaka ono ulje....rasturaj sve na dihtungu glave produvao, karike pojedene, cilindar za jednu stotu, u dogovoru sa ovlasvenim servisom savet da se ide na prvu specijalu, cilindar na bušenje i honovanje 30 e, obrada glave 30, klip sa karikama 220 e, set dihtunga 60 e, 4 gumice ventila 35 e, termostat, donji klizač lanca i osiguraci 120 e, 4 vodjice ventila oko 100 e, u sve ovo nisam naveo svoj rad pošto sam sam radio. Sledeće freilauf u originalu oko 380 e zamenski RMS oko 80, lanac DID 50 e. Ostaje još nov kaiš oko 120 e, rolnice 50 e , ublaživači oko 30 e, obrada zvona kvačila i nove lemale 50 e. Tako da je zabava poprilično koštala, sada je to motor druga priča, ostaje još da nađem polovne ili nove tanjire variomata i ventilatora, pošto su ove skoro za zamenu.Električni sauh je crko, original je 230 e, probaću da nabavim kineski zamenski ili polovan. Od početnih 1300 e uloženo je još oko 2200 e u motor....što na kraju dođe na oko 3500 e bez rada. Ovo ne pišem da bih kukao, motor mi odgovara zbog gabarita, jednostavnosti, kvaliteta, ali čisto da znate šta da očekujete od polovnog motora, naravno ja ga nisam pregledao detaljno, kupio sam ga srcem, sa planom da ga sredim za sebe.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja