Jump to content

Moto Zajednica

ZoranDj

Članovi
  • Broj tema i poruka

    16
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

ZoranDj's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Sta bi jos moglo biti? Jel sumnjas na nesto drugo?
  2. Zdravo svima, Moze li pojasnjenje vezano za kocenje motorom i desavanjima u karburatoru za to vreme? Da li se u karburatoru podize siber kada koci motor niz brdo? Kroz koju diznu uzima gorivo, i tako to? Desilo mi se pre par dana niz brdo motor je kocio i pred kraj strane motor se ugasio, upalio sam ponovo i nastavio dalje bez problema. Istrazujem sta bi bio uzrok toga?
  3. Hvala puno druze, Svako dobro i srecna nova godina
  4. Ima li neko kontakt telefon majistora Zlaje u Mokroluskoj sto je pomenut ovde? Ilineko drugi ko to moze servisirati? Potrebna mi je intervencija na kolektoru. Jedna lamelica je pregorela. Hvala ljudi
  5. Pozdrav ljubitelji motora, Treba da menjam gume na kvadu pa bih da stavim malo uze, zanima me dal je izvodljivo? Verujem da ima vas koji se razumete. Moje fabricke su 22/10-10 i ja bih sada da namestim 22/8-10. znaci guma bi bila za dva broja uza od fabricke. Sta mislite jel izvodljivo?
  6. Hvala drugovi na neiscrpnim savetima. Resio sam problem. Karburator skinuo, izduvao, vratio, upalio iz prve.
  7. Iz ovoga zakljucujem da stator nema veze sa svecicom i moze da baci varnicu i bez konektora za stator? Dalje kada idem moze da zeza pikap, bobina, CDI?
  8. Danas sam dosao do statora i pikapa,na statoru se primecuje na nekim namotajima da je zelena plastika odvaljena usled necega. Da li je ovaj stator za zamenu? Takodje se vidi da spojene zice lepkom dohvataju rotor.
  9. Posle svega proverenog ostaje mi da pomislim da nije nesto oko elektrike ali varnicu baca na svecicu. Ili je prezubcio nekako. Nisam pametan vise.
  10. Pozdrav svima, Uh kao sto naslov kaze nece da upali, radilo je sve normalno i odjednom zatrokirao i ugasio. I sada vergla i baca malo dima na auspuh i izduvna grana se pocinje grejati al nece da sastavi. Skidao sam i karburator sve u redu, stavio novu svecicu po katalogu, proveravao kablobe dal nesto nike spalo i nece da sastavi. Svecica baca varnicu provereno. ATV Keeway dragon 250cc menjao sam kvacilo i vodenu pumpu i sve je to pasovalo od yamaha Majesty 250cc i yamaha linhai 250cc. Ako neko moze da pomogne sta da mu radim ja vise ne znam. Hvala Zoran
  11. Ja sam zaista zadovoljan ovim svojim Keeway dragon 250cc. I bas ga onako zestoko koristim. Znaci samo suma i livada. Moze cak da potegne i dve odrasle osobe. Nisam imao nikakvih kvarova. Samo sipam i vozim. Ovo sa karburatorom se desava na bilo kojoj masini nikad se ne zna. E sad kad mi stigne taj karburator iz Kine planiram ceo kvad da pretresem detaljno i tu nema sta posebno cisto sitnice, da prekontrolisem nivoe ulja, akumulator, struju malo, silen blokove, paknove i tako to. Motor i prenos ne diram ne znam ni sta bi tu mogao dirati. Nisam imao prilike voziti veci kvad sa diferencijalima, blokadama itd, ali meni je ovaj bas nekako dobar. Nema gde sa njim nisam isao i kuda se nisam provukao po divljini.
  12. Prilocno je zaguzeno skidanje i namestanje karburatora. Bas ima malo prostora za manipulaciju. Probao sam ovde kod nas pronaci karburator ali za 250cc nisam uspeo. Nego mene kao pocetnika oko motora zanima dosta stvari. Gde u srbiji mogu da se nabavljaju delovi?
  13. Ma porucio sam novi za 7000 rsd ko ga ebe, ovaj stari neka se nadje za delove. Na ovom novom nema ulaz ni izlaz za antifriz. A ne kapiram koju je svrhu imao antifriz na ovom pokvarenom karburatoru ako je na istom parcetu cevi bio i ulaz i izlaz tecnosti. Kakva je cirkulacija tecnosti kroz karburator ako je slepa rupa u pitanju.
  14. E pa ja sam skinuo i detaljno ocistio. Onda prevrnem karburator i plovak padne na dole i iglica zatvori a ovamo dunem vazduh i ne propusta. Plovak je plasticni. Ja izgleda da popravim ne mogu. Danas sam porucio nov karburator iz kine. E sad na tom kineskom nema ulaz i izlaz za protok tecnosti iz hladnjaka.
  15. To se desilo bas iznenada To se desilo iznenada, i sve je to meni jasno sto kazes ali kako odjednom da bude busan plovak ili da se rasteluje limcic kiji nosi iglicu. Pre ovoga mi se desavalo da kada idem niz brdo po losem terenu da se motor ugasi ono kao da se nesto promucka i pomeri. Sve mi nesto lici da su ova dva slucaja povezana.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja