Jump to content

Moto Zajednica

ZERO CORD ADV

Članovi
 • Broj tema i poruka

  214
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

619 Excelent

1 Pratilac

O članu ZERO CORD ADV

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 09/25/1978

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Ježevica - Požega
 • Motocikl
  KTM 450 EXC-R, Honda Africa crf1000L

Poslednji posetioci profila

1151 profile views
 1. Da ne smorimo temu, evo par slučica sa poslednje vožnje. Možda i u njima čuči odgovor za moj slučaj.
 2. Mislim da je ovo poslednje ključno.
 3. Samo mi GS fali. I za ovaj je htela da me zapali.
 4. Podrška za oboje i pošalji recept kako si uspeo da ubediš gospođu. Meni još ne polazi za rukom.
 5. Ovaj put nije Maljen ali je teren odličan. Preko Prilika, Katića i Štitkova do mesta gde se Tisovica uliva u Zlatarsko jezero. Povratak preko Ljubiša, Sirogojna i Drežnika. Asfalt i off, pola-pola.
 6. Alu ploče nisu previše komplikovane za izradu ali teško bi se napravio univerzalni model. Na svakom motociklu fiksiranje za ram je drugačije. Na ovoj je urađena i manja korekcija ugla kofera. Moram priznati da je prvobitno ideja bila da napravim štelujući nosač za telefon ali ovako stabilan. Kada sam se umorio od traženja rešenja, prešao sam na fiksni. Nova rešenja obično deluju jednostavno dok ne kreneš u realizaciju. Pojavi se usput 1000 dilema, svaka pozitivna promena za sobom vuče i neke negativne efekte. Uz pomoć znanja, iskustva i neophodne inspiracije potrebno je prvo uraditi
 7. Ovako Husqvarna još lepše izgleda I još malo Afrike
 8. U paketu sa koferom rađen je i nosač za telefon. Mana je tačna mera za model telefona Note 9 sa zaštitnom maskom. Verovatno ne odgovara za bilo koji drugi model. Prednost, jednostavno i sigurno fiksiranje telefona u nosaču koji nema nezavisne vibracije u odnosu na ram.
 9. Za suvozača se valjda podrazumeva da se, dok je na motoru, drži za vozača ili za rukohvate sa strane. Mala je verovatnoća da se plastični nosač odjednom polomi i odleti kofer. Kvalitetna je plastika i kontrukcijski je dobro rešena. Pre će se desiti da neki deo napukne a tako nešto bi povećalo gibanje kofera i brzo bi se primetilo. Inače mogućnost da kofer spadne sa noseće aluminijumske ploče rešio sam tako što sam ga direktno fiksirao vijcima. Žrtvovao sam sporije skidanje za sigurnost i lakšu izradu. Na prošlom koferu sam imao dve bravice koje zaključavaju skidanje ali sam ga toliko retko ski
 10. Mislim da su i oni uvideli grešku pa na novim modelima plastični, zamenili aluminijumskim nosačem. Mada neće ni ovaj da se lako prelomi. Ova vožnja mu je bila pravi test.
 11. Nisam radio ojačanje za ploču. Pričvršćena je direktno za plastični nosač. U vožnji se primećuje blag hod kofera gore-dole jer se i sam plastični nosač savija. Nisam merio težinu kofera ali mislim da prazan ima blizu 10 Kg što je kataloški maksimum opterećenja plastičnog nosača. Na pomenutom putu kofer je bio do vrha napunjen stvarima pa se ukupna težina popela na oko 20 Kg. Sve je prošlo bez problema čak i na lošim delovima puta tako da ne planiram ojačanja s obzirom da će kofer uglavnom služiti za pakovanje kacige i jakne tj. voziće se prazan.
 12. Konačno se našlo malo vremena za još jedan al kofer i noseću ploču, ovaj put za Afriku. Da nije bilo zakazano putovanje u Albaniju, verovatno bi projekat izmena prethodne KTM verzije bio još u razradi. Malo se žurilo ali na kraju ne izgleda tako loše. O eventualnim doradama razmišljaću kasnije a svaki predlog će dobro doći. Prvi test je uspešno obavljen, 1500Km pun stvari, bez bilo kakvih problema. Bilo je čak i brze off vožnje na rekonstrukciji puta oko Nikšića i Pljevalja.
 13. Prošla subota vozili C trek sa enduro trke sa lutanjem po delovima B poveznica. Polomili smo se ali bilo je super. Na kraju smo izvukli motore i živu glavu.
 14. Bravo Slave. Stigao si na Maljen. Evo par fotografija sa vožnje od prošle subote. Lepo smo se namučili ali na kraju je zadovoljstvo prevladalo umor.
 15. Putem moze proci kombi sa prikolicom. Ima par deonica loseg asfalta na usponu prema Breznima. Isplati se ići ako idrs bas u Kostunice.
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja