Jump to content

Moto Zajednica

ZERO CORD ADV

Članovi
 • Broj tema i poruka

  28
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

61 Good

O članu ZERO CORD ADV

 • Rank
  U prolazu
 • Rođendan 25.09.1978.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Ježevica - Požega
 • Motocikl
  KTM 950 Adventure

Poslednji posetioci profila

232 profile views
 1. ZERO CORD ADV

  Al. koferi ZERO CORD

  Moja logika je bila ako napravim širinu za top case u širini bočnih nosača onda poklopce bočnih kofera mogu otvoriti preko šarki za 180 stepeni i tako dobiti koristan prostor za odlaganje sitnica kada je kofer otvoren. Skidanje poklopca sam shvatio kao iznuđeno rešenje ako top case preklapa širinom preko bočnih a to je gotovo uvek ako je namenjen za dve kacige. Ja sam se odlučio za varijantu jedna kaciga i jakna u top case a bočne sam malo raširio pa i u njih staje kaciga. Što se tiče vezivanja prtljaga za poklopac odlučio sam da otvore za španere stavim na ručicu baš da omogućim više načina i mesta za provlačenje španera. Otvora ima dosta i veličine su 8x38mm. Za slučaj nekog većeg španera, bez problema se provlači bilo gde ispod ručke. Pošto sam neko vreme tap case vozio bez unutrašnje obloge razlika je verujte ogromna. Ako ubacite bilo kakvu sitnicu unutra, taman nešto iz prodavnice, u vožnji al. kofer kteće da lupa i da melje prtljag. Da ne spominjem razliku u slučaju da ubacite nešto lomljivo. Pored toga služi i kao izolacija. Crna boja na suncu prilično upija toplotu ali ja bez problema pakujem vodu ili hranu bez da pazim da ne proključa.
 2. ZERO CORD ADV

  Al. koferi ZERO CORD

  Pozdrav svima koji se zanimaju za ovu temu. Cenu sam pominjao u temi putopisi-kratke vožnje na strani 45 kada smo načeli temu kofera. Nikad nisam izračunao tačno ali materijal je po gruboj proceni oko 500 do 600 eur i na to mnogo ali baš mnogo sati rada. Pošto sam uglavnom radio sam, otprilike sam utrošio čitav zimski odmor od 15 dana sa praznicima, par dana pre i par posle. Što se tiče proizvodnje, možda ali tek kada ovi pređu par hiljada kilometara i kada otkrijem sve potencijalne mane. Za sada sam otkrio samo par sitnica koje bih sledeći put svakako promenio. Ono što mi svakako znači su vaše sugestije i komentari (pozitivni i negativni), ali bih voleo da su više upućeni u smislu praktične a ne samo vizuelne funkcije. Recimo, ništa ne znam o nedostacima sličnih fabričkih kofera. Nikada ih nisam koristio ali ono sto mi se na prvi pogled nije dopalo je gola unutrašnjost i ograničenja nosivosti, uglavnom na 10 Kg. Ako je neko uočio nedostatke orginalnih al. kofera, neka podeli iskustvo pa da možemo ovu priču još unaprediti. Ko zna šta se iz ove priče može izroditi.
 3. ZERO CORD ADV

  Ko rano rani, LED na kofer stavi :-)

  Prihvatam sugestije. Već radim na novom rešenju. Kad završim, izbaciću da čujem da li se utisak promenio.
 4. ZERO CORD ADV

  KTM - narandžasta ekipa

  Pozdrav svima. Zanima me mišljenje narandžaste ekipe u vezi opreme koju sam radio na svom KTM-u. Već sam sve uglavnom opisao u temama opema-koferi...sam svoj majstor... ali ne znam koliko su uspeli da vide ljubitelji KTM-a. Zanima me opšti utisak ili prvi vizuelni utisak kada vidite kofere, proširenje ćopave, meglenke i zaštitnik fara na KTM-u. O pravoj funkciji možemo kasnije jer i ja još testiram funkcionalnost i već sam otkrio par nedostataka.
 5. ZERO CORD ADV

  Ko rano rani, LED na kofer stavi :-)

  E ovakvi komentari mi baš trebaju. Ja, takođe mislim da maska fara nije baš kako treba. Ona mi je najjednostavnija za izradu i nije mi problem da je uradim drugačije ali mi fali prava ideja. Orginalna Touratech za ovaj model KTM -a mi se ni malo ne dopada. Pokušavam da smislim drugi fazon i izgurao do ovog rešenja. Deo od pleksiglasa mi odaje solidan vizuelni efekat a i vrh se vidi kad sediš i ima mali osjaj od sijalice pa je manja mogućnost da voziš bez kratkog svetla preko dana. A sa nosećim delom nisam zadovoljan pa mi baš godi da čujem kakav prvi utisak odaju. Šaljite predloge pa da pravimo nešto dobro.
 6. ZERO CORD ADV

  Al. koferi ZERO CORD

  Misam izmerio težinu ali bočni bi trebalo da su teški oko 7 do 8 Kg a zadnji oko 10 Kg.
 7. ZERO CORD ADV

  Ko rano rani, LED na kofer stavi :-)

  Piće obavezno a recept za oblogu maglenki nije komplikovan. Izrezao ploču aluminijuma na CNC glodalici i sve spojio M5x12 šafovima. Unutra je al.cev fi70 i na vrhu pleksiglas sa gravurom DAKAR. Kofere sam već objasnio na stranici Oprema_koferi, bisage... Ali opet izrada na sličan način. Na kraju plastifikacija.
 8. ZERO CORD ADV

  Ko rano rani, LED na kofer stavi :-)

  Kineske kao i većina drugih, samo lepo obučene. Moj još jedan ručni rad, kao i sve ostalo od opreme na KTM-u.
 9. ZERO CORD ADV

  Ko rano rani, LED na kofer stavi :-)

  Pozdrav komšija. Ni ja nisam u nedelju odmarao. Koliko vidim ti si se bavio led svetlima pozadi a ja napred. Nisam detaljno fotografisao izradu kao ti, ali kačim jednu sliku posle jučerašnje montaže.
 10. ZERO CORD ADV

  Al. koferi ZERO CORD

  U poslu inače koristim razne lepkove i slažem se da im je primena izuzetno velika ali i dalje nisam siguran da bi bilo koji lepak u ovoj prilici bio siguran. Ojačati oslabjene linije povijanja verovatno bi uspelo i lepkom. Mada kod lepljenja aluminijuma veću primenu imaju elastični lepkovi u odnosu na jake i krte. Aluminijum brzo menja temperaturu i ima izraženu i brzu dilataciju uz to vrlo tvrdu površinu od aluminijum oksida pa nije jednostavan za lepljenje. Ako bi povećavali površinu lepljenja armiranjem mrežicama onda dobijamo drugi materijal koji je nosiv i pitanje je onda, čemu aluminijum. Tako možemo napraviti kofer od poliestera ili sličnog materijala. Ovde je zavarivanjem, prvenstveno spojena razvijena površina lima a onda, samo na isti način ojačane linije savijanja. Mislim da je na ovako malim površinama spajanja (lim debljine 2mm), zavarivanje jedini pouzdan spoj. Spojevi na avionima su najčešće lepljeni ili zakovani nitnama ali spojevi na mostovima su i dalje zavareni ili opet zakivani. Zato ko ovakve pozicije nije u mogućnosti da zavaruje, pre ću preporučiti spajanje zakivanjem a u lepljenje me i dalje niste ubedili.
 11. ZERO CORD ADV

  Al. koferi ZERO CORD

  Da. Nosač je plastificiran aluminijum.
 12. ZERO CORD ADV

  Nasi ljubimci (slike motora)

  KTM sa novim maglenkama i zaštitnikom fara.
 13. ZERO CORD ADV

  Al. koferi ZERO CORD

  Već sam najavio da radim na zaštitniku prednjeg svetla pa evo prvog rešenja.
 14. ZERO CORD ADV

  Kratke voznje

  Pozdrav za komšije. Koliko li je ovakvih mesta oko nas a da to ne znamo? Bio sam pre dva meseca u Lučicama a nisam znao za slapove. Ali, ispravićemo to na prvom putovanju prema Prijepolju. Čestitam za izbor i radujem se vašoj sledećoj promociji sličnih destinacija. Imate veliku podršku od mene.
 15. ZERO CORD ADV

  Al. koferi ZERO CORD

  Stvarno sam malo ispao iz fazona ali nadam se da se vraćam polako. Puno hvala i veliki pozdrav.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja