Jump to content

Moto Zajednica

ZERO CORD ADV

Članovi
 • Broj tema i poruka

  36
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

65 Good

1 Pratilac

O članu ZERO CORD ADV

 • Rank
  U prolazu
 • Rođendan 25.09.1978.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Ježevica - Požega
 • Motocikl
  KTM 950 Adventure

Poslednji posetioci profila

360 profile views
 1. Pa naravno. Početniku treba najbolje inače će mu se smučiti i motor i vožnja. Ako želiš da uživaš, biraj najbolje uz sebe.
 2. Nikako da organizujem malo vremena za neku lepu vožnju al' evo pogled na komšiluk sa jedne baš kratke.
 3. Možda treba skrenuti pažnju na to da sa Vlasinskog jezera imaju dva puta prema Bugarskoj ili dva prelaza. Kolege su pomenule oba. Jedna (bliza) varijanta su Srezimirovci a druga Bosilegrad. Prelazio sam na oba u jutarnjim satima krajem jula i nije bilo nikoga na prelazu. U Bosilegradu smo čak budili carinika. Sto se puta tiče bolja varijanta su Strezimirovci i odatle pravo prema auto putu. Prošle godine je bilo oko 70 do 80 Km auto puta a ove bi trebalo da su pustili još prema Ćustendilu.
 4. Ni moje sedište na KTM u nije bas udobno za dugo sedenje pri ovakvim putovanjima od 400 Km pa gore ali pojas je definitivno dobra varijanta za ledja a i voznja u stojećem stavu zna da odmara. Nije putopis ali po meni ima smisla i u ovoj temi. Ko će sve pročitati.
 5. Da, Drinska regata do Ljubovije je 13. jula. Imam poziv od prijatelja pa ću i ja pokušati da ne propustim druženje na Drini.
 6. Posle nekog vremena evo jedne dnevne vožnje od mene. I dalje istražujem puteve zapadne Srbije pa sam, posle putopisa Saše i Ive, krenuo na Bobiju. Usput, prva stanica Taorska vrela, iznad Kosjerića i prva deonica vožnje solidnim makadamom. Skreće se sa glavnog puta oko 3 Km i toliko nazad. Spuštanje do Taorsih vrela i vožnja nazad je baš dobro došla kao jutarnje razgibavanje. Dalje putem preko Pašne Ravni do uključenja na put Bajina Bašta - Valjevo. Moja google mapa se u ovom delu malo gubi ali su meštani radi da pomognu. Od skretanja sa glavnog puta do Dražinog vidikovca ima oko 10 Km dobrog makadama. Poslednji kilometar je pravo uživanje za off vožnju a kada se stigne.... Posle punjenja baterija krećem dalje. Još jedno stajanje u selu ispod vidikovca ispred praznika za oči i uši. Odavde vodi dobar asfaltni put do Ljubovije iako ga moja navigacija ne čita. KO PITA NE SKITA. Krećem prema Ljuboviji ali po izlasku na glavni put okrećem desno prema Peckoj a Ljuboviju ostavljam za neko sledeće putovanje. Cilj mi je da završim sitan posao u Valjevu pošto je hitno pa pravim osmicu na mapi. Pecka-Valjevo pa preko Debelog Brda u Bajinu Baštu i na Perućac. Prvi odmor i ručak na slapovima reke Godine. Dalje krećem ka Tari i jezeru Zaovine. Odavde već počinjem da razmišljam kojim putem nazad do kuće i biram varijantu preko Mokre Gore. Već je kasno popodne, prešao preko 300 Km, umor me stiže a ne slutim da avantura tek kreće. Navigacija nudi dva slična puta i ja biram nešto kraći. Skreće se pored brane nizbrdo uskim asfaltom prema manjem jezeru i pri dnu spusta stoji tabla Mokra Gora levo. Poklapa se sa navigacijom i bez razmišljanja skrećem sa asfalta na dobar makadam. Odjednom makadam prelazi u očajan šumski put. Posle par uspona razmišljam da se vratim ali sa ovako teškim motorom shatam da nemam šanse za povratak. Ne znam kako bi opisao osećaj kada ideš u nepoznato, guraš uz brdo napred i na trenutak pomisliš: šta ako je ovakav put i niz brdo sa druge strane. Razmišljaš samo jedan sekund jer ovakav put traži 100% koncentraciju. Povremeno naiđem na žute trake vezane za grane smrče pa se tešim kad znam da je još neko ovuda prolazio. Nisam jedini ludak. Ne znam da opišem osećaj dok sam se borio sa natovarenim motorom po najgorem šumskom putu koji sam u životu video ali znam kad sam izašao na vrh i na normalan makadam. Ponovo sam se rodio! Spašavajući glavu zaboravio sam na fotografisanje pa ću to morati nekom drugom prilikom, možda. Do tada prilažem mapu puta pa ako neko ima fotku sa ove deonice koja je obeležena crvenom strelicom, neka šalje. Sve u svemu dobrih 400 Km lepe vožnje na KTM-u koji se baš istakao na teškim terenima i pune baterije za novu radnu nedelju.
 7. Odlična vožnja. Dobro bi došla mapa puta ako bi hteli potražiti ova mesta sa fotografija. Za sada prepoznajem samo Zlatarsko jezero i veliki most ispod na Radoinjskom jezeru.
 8. Moja logika je bila ako napravim širinu za top case u širini bočnih nosača onda poklopce bočnih kofera mogu otvoriti preko šarki za 180 stepeni i tako dobiti koristan prostor za odlaganje sitnica kada je kofer otvoren. Skidanje poklopca sam shvatio kao iznuđeno rešenje ako top case preklapa širinom preko bočnih a to je gotovo uvek ako je namenjen za dve kacige. Ja sam se odlučio za varijantu jedna kaciga i jakna u top case a bočne sam malo raširio pa i u njih staje kaciga. Što se tiče vezivanja prtljaga za poklopac odlučio sam da otvore za španere stavim na ručicu baš da omogućim više načina i mesta za provlačenje španera. Otvora ima dosta i veličine su 8x38mm. Za slučaj nekog većeg španera, bez problema se provlači bilo gde ispod ručke. Pošto sam neko vreme tap case vozio bez unutrašnje obloge razlika je verujte ogromna. Ako ubacite bilo kakvu sitnicu unutra, taman nešto iz prodavnice, u vožnji al. kofer kteće da lupa i da melje prtljag. Da ne spominjem razliku u slučaju da ubacite nešto lomljivo. Pored toga služi i kao izolacija. Crna boja na suncu prilično upija toplotu ali ja bez problema pakujem vodu ili hranu bez da pazim da ne proključa.
 9. Pozdrav svima koji se zanimaju za ovu temu. Cenu sam pominjao u temi putopisi-kratke vožnje na strani 45 kada smo načeli temu kofera. Nikad nisam izračunao tačno ali materijal je po gruboj proceni oko 500 do 600 eur i na to mnogo ali baš mnogo sati rada. Pošto sam uglavnom radio sam, otprilike sam utrošio čitav zimski odmor od 15 dana sa praznicima, par dana pre i par posle. Što se tiče proizvodnje, možda ali tek kada ovi pređu par hiljada kilometara i kada otkrijem sve potencijalne mane. Za sada sam otkrio samo par sitnica koje bih sledeći put svakako promenio. Ono što mi svakako znači su vaše sugestije i komentari (pozitivni i negativni), ali bih voleo da su više upućeni u smislu praktične a ne samo vizuelne funkcije. Recimo, ništa ne znam o nedostacima sličnih fabričkih kofera. Nikada ih nisam koristio ali ono sto mi se na prvi pogled nije dopalo je gola unutrašnjost i ograničenja nosivosti, uglavnom na 10 Kg. Ako je neko uočio nedostatke orginalnih al. kofera, neka podeli iskustvo pa da možemo ovu priču još unaprediti. Ko zna šta se iz ove priče može izroditi.
 10. Prihvatam sugestije. Već radim na novom rešenju. Kad završim, izbaciću da čujem da li se utisak promenio.
 11. Pozdrav svima. Zanima me mišljenje narandžaste ekipe u vezi opreme koju sam radio na svom KTM-u. Već sam sve uglavnom opisao u temama opema-koferi...sam svoj majstor... ali ne znam koliko su uspeli da vide ljubitelji KTM-a. Zanima me opšti utisak ili prvi vizuelni utisak kada vidite kofere, proširenje ćopave, meglenke i zaštitnik fara na KTM-u. O pravoj funkciji možemo kasnije jer i ja još testiram funkcionalnost i već sam otkrio par nedostataka.
 12. E ovakvi komentari mi baš trebaju. Ja, takođe mislim da maska fara nije baš kako treba. Ona mi je najjednostavnija za izradu i nije mi problem da je uradim drugačije ali mi fali prava ideja. Orginalna Touratech za ovaj model KTM -a mi se ni malo ne dopada. Pokušavam da smislim drugi fazon i izgurao do ovog rešenja. Deo od pleksiglasa mi odaje solidan vizuelni efekat a i vrh se vidi kad sediš i ima mali osjaj od sijalice pa je manja mogućnost da voziš bez kratkog svetla preko dana. A sa nosećim delom nisam zadovoljan pa mi baš godi da čujem kakav prvi utisak odaju. Šaljite predloge pa da pravimo nešto dobro.
 13. Misam izmerio težinu ali bočni bi trebalo da su teški oko 7 do 8 Kg a zadnji oko 10 Kg.
 14. Piće obavezno a recept za oblogu maglenki nije komplikovan. Izrezao ploču aluminijuma na CNC glodalici i sve spojio M5x12 šafovima. Unutra je al.cev fi70 i na vrhu pleksiglas sa gravurom DAKAR. Kofere sam već objasnio na stranici Oprema_koferi, bisage... Ali opet izrada na sličan način. Na kraju plastifikacija.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja