Jump to content

Moto Zajednica

suncicaoblacic

Članovi
 • Broj tema i poruka

  49
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

17 Neutral

O članu suncicaoblacic

 • Rank
  U prolazu

Profile Information

 • Lokacija
  Novi Sad
 • Motocikl
  Kawasaki en500

Poslednji posetioci profila

90 profile views
 1. Šta je 4h motorom na -4? Mada, nemam lošu opremu al me zeza što ne smem da krenem pre 6 ujutru jer imam probnu, hahahah Ako krenem kasnije, kasnim na posao
 2. Tačno, da mi nije Bujanovac tako daleko, otišla bih kod tog čike što 10* kaže da sam lažov da mu pokažem sprdačinu sa dve dozvole.
 3. Pa, sad bi trebalo da pozovu nas da isprave grešku
 4. "Zamolili smo za komentar Damira Okanovića, direktora Komiteta za bezbednost saobraćaja, koji kaže da je ovde reč o pravno-tehničkom previdu, da zakonodavac nije imao nameru nikoga da diskriminiše, kao i da se nada da će prilikom prve izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja ovaj propust biti ispravljen." A, tek na ovo nemam komentar, jedan takav "pravno tehnički previd" tera dalje po svom. Čeka se da naleti prilika pa da se ispravi. Aman, ljudi, to je zakon, strašno je da se dogodi previd a ne da se još po tom pitanju ništa ne poduzima po hitnom postupku. Koliko ljudi izradjuju dozvole koje su, najblaže rečeno, smešne, znate li kolike su to pare koje su uzete zbog nečijeg previda!? U pravnoj državi, za tako prevaren narod, neko robija.
 5. Ma, da. Nisam ni mislila na autora teksta, nego zakona.
 6. Još jedan primer da je pisao neko ko nema pojma. Na motociklu ne smeš nikad imati ni malo alkohola i ostalog u krvi, ni sa probnom, ni sa "pravom" dozvolom.
 7. MaxiS, proveri kad ti daju dozvolu od kad ti je računaju, nek bude bar sa datumom prethodne izradjene, da ne bude da ti tek sad kreću te dve probne godine. Nekad par meseci može da ti znači, a i ne bi bilo fer da te još i tu zavrnu.
 8. Nema na čemu, sve je to jedan veliki cirkus, ko i mnoge stvari u poslednje vreme.
 9. To smo već prošli na forumu. Ja imam dve dozvole. Kaže službenik koji mi je izdao da se ne računa kao dve. Jedna je "vozačka dozvola", druga je "probna vozačka dozvola"
 10. Pa tako možete ići bez ikakve, jer ovo nije validna vozačka dozvola. Na sajtu našeg ministarstva tako piše, da su ta ograničenja
 11. Naravno da se placa izrada nove dozvole. Umesto da sam mirna deset godina za dve godine opet pravim dozvolu. A drama je jer probna nosi odredjene zabrane (na pr. vožnja posle 23h i vožnja preko granice)
 12. Neće da upišu na zahtev u probnoj, ali će biti upisane kad dobijem "pravu dozvolu... Ja sam zahtevala. "Probna vozačka dozvola izdaje se licu koje prvi put položi vozački ispit za upravlјanje motornim vozilima kategotija A1, A2, A, B1 i B" Kako bi Vi protumačili ovaj deo zakona?
 13. Ne može, ja sam pitala, čak i sa potvrdom da mi se radi dozvola rekli su da ne smem da vozim.
 14. Lekarsko se može uzeti bilo kad, ali za te novce napravi makar probnu da ti polako ističe ona, jer u slučaju da ne promene zakon svakako te čeka probna.
 15. "Izdavanje probne vozačke dozvole Probna vozačka dozvola izdaje se licu koje prvi put položi vozački ispit za upravlјanje motornim vozilima kategotija A1, A2, A, B1 i B" "Rupa" je u tumačenju. Zakon treba da se tumači tako da ko je dobio "pravu" dozvolu- vozi bez ograničenja. Ko sad polaže, kači ga novi pravilnik. Znači: ja za A nisam polagala "prvi put" ,već sam imala položeno za B. Onako kako oni sad tumače značilo bi: Položiš za A1 i dobiješ probnu. Posle 3 godine rešiš da položiš A2 i opet probna jer polažeš "prvi put" Pogadjate... Ako rešiš posle 3-4 godine da ideš na A, opet je probna jer je prvi put A Onda B.... Jasno je šta hoću reći. One varijante izjava: "nije isto Voziti na dva ili četiri točka"- ok, da zanemarimo da smo platili silne novce auto školi da nas nauči da premostimo tu razliku probna mi ništa ne pomaže u toj situaciji. Ja izlazim na ulicu i ako nisam savesna za B neću biti ni za A i obrnuto. "P" na motoru-smešno! Jer, srećni smo kad ostali vozači obrate pažnju na motociklistu uopšte a kamoli da opaze nalepnicu. I, da, ne smem da vozim noću kad je najmanja gužva i najveća policijska konrola. Danju mogu i da divljam jer pecaju ove što pričaju na mobilni. Suvozača mogu da imam na motoru, to je prihvatljivo, bez obzira što menja težinu, balans i koncentraciju u vožnji, al ako nije vožnja preko granice.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja