Jump to content

Moto Zajednica

koxy

Članovi
  • Broj tema i poruka

    30
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Kanada
  • Motocikl
    R1200RT, Versys 650, XSR 900

Poslednji posetioci profila

1639 profile views

koxy's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

17

Reputacija u zajednici

  1. Ja cu avionom pa onda motorom, Vidimo se
  2. Ljepotica sa kojom sam se druzio od '02 do "09, kad vidim neku od njenih sestara srce mi zaigra...
  3. koxy

    R1200RT

    svasta pomalo
  4. koxy

    Kutija

  5. Vazi, a to ce biti krajem maja pocetkom juna. Kartu imam kupljenu samo jos da motor spakujem i posaljem ali da me ne ceka tamo predugo, ice ce valjda pocetkom aprila.Pozdravi mi BL to ce mi biti baza. Pozdrav

  6. ma ja to zovem svoj motor grtalica,ali ću praviti naked model od njega,da mu malo dam muškosti a i skinem jedno petnaest kila plastike i ostalih zajebancija..,ali o tom potom,ako budes u prolazu javi se!

  7. E sad neka zurka krajem maja pocetkom sezone ako moze
  8. Cao druze nisam znao da je popularno ime za ovaj model Grtalica, a ovde je stvarna grtalica jako popularna ne samo u onoj prici iz Kanade. Pa mozda se vidimo nekad za koji mjesec. Cao

  9. koxy

    Održavanje kacige

    Ne perem ja kacigu bas cesto, u zivotu kacige mozda jednom ili dvaput i to sa sprejom, kao sto ne perem ni cizme iznutra a pretpostavljam da se noge vise znoje nego glava. Ako sam na putovanju podkapu mogu to da promjenim na svakom stajanju za razliku od carapa iako i njih mijenjam ako ima potrebe. A svilena potkapa ne povisuje temparaturu, kad je toplo toplo je, onda uzmem kacigu sa vise ventilacije ali opet sa podkapom. Na kraju dana ih operem i preko noci se osuse tako da opet imam za "presvlacenje". Ako imas duzu kosu ili si neobrijan podkapa olaksava stavljanje kacige poprilicno. Ove male kapice ne sprecavaju prenos znoja sa lica na kacigu. A rastavljanje unutrasnjosti sa slusalicama i zicama za komunikaciju nije bas posao od pet minuta koliko mi treba da properem balaklave. I ujutro mirisljava balaklava i u podne druga, ovako sa kacigom odavno nisam probao kad pocne da se "cuje". Sto se starosti kacige tice tu proizvodjaci imaju preporuku koliko vremena kaciga traje i kad je treba zamijeniti, a sto se desava u praksi ne znam, ja svoje stare kacige cuvam kao lovci one trofeje
  10. Hvala na dobrodoslicama a ovo za kanadjanke ako moze sa adresom pa da krenem da pozdravljam preko vikenda, pada kisa hladno je nije za voznju. Jos i ostatak neke oujcine doazi pa ce biti jos gore. Tamo kod vas vidim ima materijala i za "grtalicu". Ako ima onih koji nisu upoznati sa tom pricom toplo preporucujem
  11. koxy

    HONDA VFR 800

    Ah svako ima neka svoja pravila, ne znam sta ima veze pasos sa osiguranjem vozila i sta bi bilo kad bi uputio zahtjev za odstetu australskom osiguranju, recimo ukrao mi netko motor u Hrvatskoj? vjerovatno bi mu se samo ljubazno nasmijesili. Na mojim tablicama imam naljepnicu koja pokazuje godinu i mjesec da kada vazi registracija i tu kupim i nalijepim, ako sam tamo i kupim osiguranje onda me to osiguranje pokriva za to podrucje ali sta ja znam kad se nesto desi onda nitko nije odgovoran i samo prebacuju lopticu sa jednih na druge. Prijatelj imam motor tamo , ovdje kupi tu naljepnicu, ponese je tamo nalijepi je na motor i kupi osiguranje u Hrvatskoj (i zeleni karton ako hoce) vozi se koliko je tamo i ostavi motor kod svojih roditelja do slijedece godine. Isto tako znam neke koji su pokusali zaobici sistem i odselili se na par godina nazad ali im je policija oduzela kanadska vozila trazeci da ih uvezu posto su imali stalno prebivaliste u Hrvatskoj, sto je normalno. Ako je netko iseljen onda ima pravo voziti vozilo sa stranom registracijom dok domaci to ne smiju. Barem ja tako razumijem, dakle tvoj zet bi meni mogao prodati taj motor, i ja bih ga mogao voziti dok ima registraciju pod uslovom da kupim (da li bi mogao kupiti za tudje vozilo) osiguranje ali problemi bi nastali poslije. Ovako tom VFR je sudbina ili Engleska ili nazad u Australiju ili kompletna preinaka na hrvatske propise ako je to moguce.
  12. koxy

    HONDA VFR 800

    Ma nema problema ja sam imao samo prvi dan u gustom saobracaju i bio je nov novcat, poslije toga sedam godina je vozio bez problema sa istom baterijom, kazem samo ako vozis sat vremena mic po mic a da ne predjes 3000 obrtaja i tvoja bi se istrosila, tako mi je rekao majstor. Inace motor je biran vise puta za najbolji cestovni motor u Europi. VFR je legenda za sebe! A tek kad mu otvoris dodatne ventile.
  13. Za noviju verziju postoje dvije vrste, jedan prodaje Kawasaki koji je uzi u donjem dijelu a MRA je siri i to je jedina razlika. Meni se vise svidja taj siri premda i jedan i drugi su od istog proizvodjaca i imaju Kawasaki napisano, ne razumijem se kako i zasto ali kad kupujes od diler skuplji je nego kad kupujes taj siri od nekog posrednika. Mene jnteresira i zastita i izgled i taj mi je izgledao najbolje, ali sad imam dilemu da li da kupim ili ne posto nije neka zastita.
  14. koxy

    HONDA VFR 800

    Za akumulator si u pravu ako ga vozis ispod 4000 obrtaja sto se meni desilo prvi dan kad sam ga vozio kroz gusti saobracaj kuci od dilera baterija se isprazni jer onda ukljuci i ventilator za hladjenje. Sutradan ga nisam mogao upaliti i na reklamaciju pristali su (iako to garancija ne pokriva )da mi stave novu bateriju posto je originalna bila gotova skroz, jedan dan jedna voznja od nekih 50-60 minuta?! Vidim na slici da auspuh isto nije originalni, ne znam kako je tu to regulisano sa katalizatorima i ostalim, ovde to nije toliko bitno a za Njemce znam da jest. Koliko bi trazio kad bi prodavao, posto ja smijem i sa tim tablicama, koliko je osiguranje za mjesec dana u Hrvatskoj i zasto placa u Australiji osiguranje za njega kad motor nije tamo i dalje ga moze registrirati posto predpostavljam oni nikad nemaju tehnicki pregled.
  15. koxy

    Održavanje kacige

    Ja koristim "balaklavu" ili podkapu, ne znam kako se to zapravo zove, svilene po toplom a pamucne i neke druge sinteticke materijale kad je hladnije. Nikad ne vozim bez toga i imam i par rezervnih sa sobom pa ako je potrebno i lakse je oprati to nego kacigu. A moze posluziti i za podizanje para u banci kad zaboravis karticu, prakticna stvar.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja