Jump to content

Moto Zajednica

sasa ns 1

Članovi
 • Broj tema i poruka

  745
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

267 Excelent

O članu sasa ns 1

 • Rank
  Zainteresovan

Profile Information

 • Pol
  Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. preko rače 140 km, ja sam platio 40 e doduše kod drugog majstora 3-4 sata posla i mislim da je to najpovoljnije
 2. praksa pokazuje obrnuto.Mnogi, skoro svi majstori imaju putera na glavi, svi to znaju bar tako mi mislimo .Ali naši svi očigledno nisu i stvarni SVI .Jer ljudi opstaju ko majstori po 20-30 godina . Mehanika baš i nije jednostavna stvar a još kombinovano sa elektikom i elektronikom naročito.Ali to je samo stvar prakse i uvežbanosti a ne neke velike mudrosti i pameti.Sećam je pre 15 godina oranž kauntija gde posle žučne svadje izmedju tate i sina kako mora da izgleda neki deo , tata kaže sinu ,,gde ti je diploma inžinjera,, na to sin naravno trajno zaćuti. Za cenu rada mehaničara -i najeftiniji su skupi ,spram cene recimo njegove žene sa srednjom školom zarade su višestruko veće.Nezasluženo za naše uslove.Najekstemniji primer je štelovanje ventila za 140 evra ruke za bilo koji motocikl i ima mušterija.Poznati majstor sa ovog foruma.Za tu kintu treba da ti vrati motor koji peva pesme i raste cveće na njemu. Još ekstremniji primer je da ostaviš motor kod majstora ,jedan ovlašteni i jedan neovlašteni -obojicu poznajem ,pa im dodju uterivači dugova i tvoj motor odleprša u nepoznatom pravcu. Isto tako poznajem jednog koji je išao u inostranstvo 11 puta o svom trošku po 400 km da reši problem a nije bio kriv nego nemac prizvodjač delova i sam je snosio sve troškove.Nikom nije morao da se dokazuje ,imao je i previše posla a imao je i poslovnu etiku.A ništa nije ni zaradio tih 11 dana jer ode ceo dan za put preko grane i popravku. Znači sve je u stavu da neko ko ti plati nesme da bude ninakoji način oštećen.
 3. čuveni gluvi Tasa, eto bolji od bmw-a. Ja sam tako u bravu od auta prepravio i uglavio istegljenu oprugu od kočnice automatika i radilo sledećih 2o godina
 4. što se tiče nivoa ulja na mom versisu iz 2007 je dve litre malo iznad pola prozorčića.Minimum je pola lite manje.Drugaru prodam dve litre motula 300 v i on kod majstora promeni ulje na svom versisu 2008.Ostavio je motor i nije bio prisutan.Dve litre ulja je na minimunu. Da neznam majstora 30 godina mislio bi da je mazno ulje.Nemamo nikakvo objašnjenje .Dospem 3 deci kod drugara u motor kad ono maltene do maximuma a trebalo je da bude ispod polovine. Opet nemam nikavo objašnjenje osim da je dno kartera nešto šire od mog ,a onaj deo iznad uži nego moj pa iste količine ulja pokazuje sasvim različito.
 5. takodje pre desetek godina masovno sipano u kawasakijevom ovlaštenom,pa kad probije semering neide u garanciju.Uvek sipano kao da je koplet draj.Piše na bloku ,u knjižici i tolko su bezobrazni da sipaaju pred tobom.Kad to napomeneš fino oni ti manje fino napomenu kako oni znaju a blok motora nezna.Ti onda odeš kući pa ispuštaš po litre 300v,koji su ti naplatili 20 evra liter.
 6. sasa ns 1

  Mitas gume

  zvao delmax kraljevo telefonom guma takodje nema kao ni bilo gde u delmaxu.Cene su stare minimum godinu dana jer dečko koji radi u delmaxu i skojim sam pričao je kupio sebi zadnju za 1500 dinara skuplje nego što je zvanična cena koja je jako stara i mala.On tvrdi da ove godine nisu imali gume.Nije mu jasno od kad su te cene i zašto su takve mele.ON JE DOBIO VELIKI POPUST KAD JE KUPOVAO kao njihov radnik tako da je verovatno ta zadnja jos dosta skuplja nego što je on dobio .To mu onda dodje kao i na drugim mestima
 7. sasa ns 1

  kozmetika za motocikle

  greška PLASTIK RESHINE, 500ml ,valda sam dobro napisao ali je to to. Nacrtan je auto i brod i piše da je za sve vrste neobojene plastike. Moguće je da se više ne proizvodi ili ne pod tim imenom. Nesme da se šprica na obojene plastike,ako padne mora odma da se briše.Ja sam to rešio tako što nešpricam blizu ivica ,nego na krpicu špricnem pa trljam uz ivicu.
 8. sasa ns 1

  Rdjav lanac i ulje

  ima u prodaji razni manji naši proizvodjači.Za jugiće i slično.Video sam bell. ili na eurogasu lion što je isto ulje. optima ,ima sigurno i drugih.Bell je jos ranija SE specifikacija,15w-40 250 dinara litar.Mislim da većina 15-40 su ta ulja.
 9. ali jbt 3-4 soma za tehnički za 50 cm po novom na žute tabice
 10. sasa ns 1

  kozmetika za motocikle

  pa neznam ja nisam probo jer nemam plastiku koja nije crna.Verovatno da moze jer je tečnost potpuno providna.
 11. to je kartelisanje.Zabranjeno zakonom.Na našu nesreću zakon najviše krše oni koji ga sprovode jer su u dilu.Ili ih ucenjuju ,pa su u dilu da donesu zakon kojima ovo odgovara . A NAMA CALEN ZI ,BEZ BITE, NEGO MORAŠ.
 12. sasa ns 1

  Mitas gume

  juče sam bio u delmaxu u novom sadu.Nema na stanju u celoj državi ni komada gume od 17 coli.Samo neke za skuter.Neznaju kad će imati.Pretpostavljaju na proleće. Nešto su mi te cene jako male spram konkurencije.Da li je moguće da su ti dali cene bez pdv-a. Nije mi jasno da su u petak imali nešto na stanju a subota ništa.Treba još jednom proveriti
 13. ono što znam su podaci iz moto pulsa doduše od pre par godina kad je izišao ovaj novi vodeno hladjen a i mt 07.I ja sam bio iznenadjen a i cenama naravno osim yamahe jer bitrebalo ako ga najviše prave da mu po komadu bude i cena najpovoljnija u procentu po napravljenom komadu.Mislim da je to zbog nemaca .Oni vole da kupuju svoje,velika kupovna moć pa onda važi logika uzmi onom ko ima.
 14. ne,ne ta 2 bmw-a i mt 07 drze dve trećine celog tržišta motora u ,,normalnom,, svetu bez afrike i azije a prosečan vlasnik ima 48 godina.To su relevantni i zvanični podaci.Probaću da nadjem i tačne cifre prodatih komada jer sam i to imao.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja