Jump to content

Moto Zajednica

sasa ns 1

Članovi
 • Broj tema i poruka

  954
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

340 Excelent

O članu sasa ns 1

 • Rank
  Zainteresovan

Profile Information

 • Pol
  Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. sasa ns 1

  Ciscenje pogonskog lanca

  ja koristim organske rastvarače na bazi nafte.Hemax eko kliner par godina ga nisam video,adeco kliner,akra nije na bazi nafte i malo je slabiji od dva prva,famin.Ništa ne nagriza a može da se ispere vodom što inače radim kad perem motor.Špricxam gde god ima neke masnoće,od lanca motora,....sad sam očistio tolko dobro deo gde rotira nogara da mi kod vraćanja nogare na gore ona odskoči i spusti se ponovo jedno 10 cm pa se opet vrati.Takodje perem fleke od ulja na betonu i po kolima i isperem vodom. Bitno mi je da se sve ispere vodom i da je skroz čisto,Takodje neznam zašto bi na lanac od petroleja nanosio sprej iako verovatno ispari 98 %.Petrolej je najbolji gde nemože ili netreba ispiranje iako je još bolji nitro ako nema šta da ošteti.
 2. sasa ns 1

  Low cost skuter za grad i lokal, izbor i preporuka

  liberty je žnaru i mali ,realno do 180 cm,a prednja guma biciklistička
 3. sasa ns 1

  Punjenje Akumulatora.. MTX7A-BS

  ako sam dobro razumeo sijalica od 5w kad se stavi može da prodje samo 0,41A maximalno. u akumulator. Nikako mi nije jasno zašto mi dva akua sttara 1,5 godina se strahovito brzo napune.6AH bukvalno gledam kako za minut do tri minuta , kako kad ,napon raste do 16 volti. Aku 10 ah ide sporije ali opet poprilično brzo. Kad stavim sijalicu u red mali aku punim pola sata a veći 2-3 sata. Aku na kolima se puni sa 5A potpuno normalnom brzinom kao i uvek. Inače akumulatori su skroz dobri i pale na prvi zub. Jesenas mi je Žika odgovorio da je to zato što sam punio na nula stepeni pa je kapacitet mali.Ali sad više nije hladno pa opet isto. Pošto imam preklopnik 1a-5a kad prebacim na 5a mnogo brže skače napon pa mi to govori da ipak puni na slabije sa 1A. To brzo punjenje se dešava posle mesec dana stajanja akumulatora a napon stoji na 13,01-13,0,6 volta posle mesed dana mirovanja. Možda je moguće da mi je aku 100% pun i da tako brzo puni.Po naponu bi to rekao ali punim već 20 gofina neke akumulatore i nikad napon nije ripao tako brzo sa 1A punjenjem. Oopet punjenje sa sijalicom je sve uredu ali ne duplo sporije jer je razlika izmedju 2A I 0,41 A, nego jedno 10 puta razlika. Šta bi trebao da merim kad punim bez sijalice i da na osnovu toga zaključim šta nije u redu.
 4. sasa ns 1

  Izbegavajte VARTA akumulatore !!!

  landport po mom mišljenju je čista kina rebrendirana od nekog u evropi što i nije presudno ali je indikativno. Meni je prvi kolabirao odjednom .Imam voltmetar i punjenje je stalno dobro.Punio sam ga jednom mesečno i leti i zimi po preporuci iz uputstva od andreje.Stalno je držao napon boli glava i samo jedan dan nije mogao kazaljku od goriva da pomeri više od santimetra.U pitanju je sskuter 50 kubika i nema čim da izvuče struju.Kad sam ga napunio i vozio par dana potpuno normalno svratio sam da ga reklamiram i odbili su me iako je očigledno da nemože da padne na 10,5 volti sam od sebe.Tu su me već. Naravno posle 2 nedelje opet isto.Odneo sam im sad prazan napunili su ga probali i dali mi drugi.Taj drugi je takodje rikno posle 6 meseci.Odma sam dobio drugi .Svaki koji daju produžuju garanciju samo do isteka onog prvog od kog je garancija i krenula.
 5. sasa ns 1

  Punjenje Akumulatora.. MTX7A-BS

  Pošto sam kupio pametni punječ iz lidla probaću da punim sa njim da vidim da li će isto tako brzo da napuni.Ako napuni brzo interesuje me da li je izvodljivo da dodam na aku redno sijalicu od 5w i punim mod za motocikl .Taj mod valda samo puni kao i glupavi punjač i prekida na 14,4v .Onda prelazi na održavanje a meni to nije bitno u sezoni .Možda van sezone ali neznam kao će se to pokazati sa sijalicom .Taj glupavi punjač daje sigurno 1a na slabije a 5a na jače .Tako da tu nema greške.
 6. sasa ns 1

  Izbegavajte VARTA akumulatore !!!

  -šta je bilo u andreji meni su dva akua regulrno zamenili ,doduše zezali su oko prvog pa sam morao dva puta da dolazim.Takodje znam još par ljudi koji su normalno zamenili
 7. sasa ns 1

  Turska

  Možda se sretnemo negde usput pošto ja planiram da se spustim od Stambola do Antalije .A i tazbina mi je od Brezovo.Al ne zaboravi Piperkata ne voli Turke.
 8. sasa ns 1

  Kawasaki Z750 vs Yamaha FZ6N

  ja imam stav pošto 28 godina sipam benzin iz kante.Ako hoćeš 100 % da znaš uzmi lepo neku menzuru -ima za kuhinju one plastične i sipaj na po pola litre vode u neku kantu od 5 litara.Beležiš šilom ali ne crtu nego špic-dve crte u špic jer sigurno nećeš povući ravno.Onda sipš gorivo u tu kantu i iz nje u rezervoar .Već na 10 litara ćeš videti da li je potrošnja duplo manja .Ako hoćeš precizno probaj duže da testiraš.. Ako te to mrzi onda ni nemoj da obeležavaš jer kanta od 5 litara je verovatno to kad sipaš skroz punu.Nemožeš da omašiš jer je prevelika razlika izmedju 5 i 11 litara.
 9. sasa ns 1

  Punjenje Akumulatora.. MTX7A-BS

  a ako krene sa 12,8 v onda je kao dobro.Meni cele zime su držala 2 akua 13,06 posle mesec dana od zadnjeg punjenja sa običnim punnjače.I sad bi trebalo da ih samo montiram i vozim a punjač čeka da padne na 12,8 i ne doponjava. To mi je nekako logično jer kad ja krenem da punim taj sa 13.06 sa 0,8-1a veoma brzo ih napuni .Onaj od 6ah za 5 minuta a onaj od 10ah za jedno petnajst minuta.Kad stavim sijalicu od 5 w u red onda se punjenje malog akua produži na jedno pola sata a onog većeg na jedno 2,5-3 sata.To mi je jako čudno i neobjašnjivo jer sa 0,41 a preko sijalice je duplo manje A od onog što puni običan ajnhel a traje nekoliko puta duže.
 10. sasa ns 1

  Punjenje Akumulatora.. MTX7A-BS

  OVO SAM ISKOPIRAO SVOJ TEKST IZ DRUGE TEME -----i ja kupio punjač a šta će mi nemam pojma.Celog života zaradjujem na trafo limu i namotajima,ove moderne elektronike----nekako sam sumnjičav.Kad vidim punjač ili aparat za varenje koji nemožeš da digneš sa zemlje a amperaža slaba ,taj je neuništiv. ovo je sa jedne druge teme gde je prikazan drugi punjač.Piše da duboko ispražnjene akumulatore puni do 15,8 a ovaj iz lidla puni impulsno do 10,5 pa posle uobičajeno do 14,4 V što mi je jako malo za tako ispražnjene akumulatore.Mislim da to nije dobro. ovo dole sam iskopirao iz iste teme -polemika da li je jedan drugi punjač dobar-da li uopšte ovako treba da radi ,tojest da li je ispravan i da li uopšte može da održava pun akumulator ctek, kada akumulator napuni odrzava ga uvek na 13.2v i konstantno "gura" po 100-tinak mA u isti, to je taj "float" ili odrzavanje na 100posto kapaciteta... Ebc4000 ne radi taj "float" (uputi koji dolaze uz njega kazu da radi) vec kada bateriju "napuni" on prekida punjenje i ceka pad napona koji je predefinisan (12.8v a to merenjem bude 12.6v) pa krene u krug... Tu razliku kod zdravog akumulatora a ako struja nigde ne "curi" moze cekati i preko mesec dana... Tom logikom, ako ga sa punjaca "raskacis" posle 20dana, ne ocekuje te pun akumulator... Punjac je ispravan ali mu je logika cudno podesena (po meni). Nemogu da nadjem u tekstu ali ima dijagram na slici C kako radi kod punjenja od dubokog pražnjenja pa sve do održavanja .Tu se isto vidi da je napon koji je potreban da ga pogura da krene sam u održavanje 12,8 volti. C tek kaže 13,2 i po malo gura.Meni su 2 akua 6 i 10 ah stara 2 godine držala po 13.06 volti posle mesec dana od punjenja ,,glupim ,, punjačem do 14,8-9 v i držanja u hladnoj garaži.Po toj teoriji ovaj punjač uopšte neće raditi nikakvo dopunjavanje u toku tih mesec dana stajanja jer je aku pun i tako treba da se montira i uopšte ne dopnjava nikakvim punjačem. U toj temi je konstatovano obrnuto a to je da je 12,8 malo za potpuno pun agm aku i da mora da dopunjava po malo .To me sve poprilično buni jer je jedan stavljena slika sa yuasinog sajta gde se takodje spominje 12,8v. Možda sam treba sve ovo staviti u tu temu. a ne ovde. Kad neko proba nek javi rezultate sa ovim lidl punjačem,ali nadam se da nećemo čekati zimu da bi videli kako funkcioniše održavanje
 11. sasa ns 1

  Moto oprema iz Lidla

 12. sasa ns 1

  Moto oprema iz Lidla

  i ja kupio punjač a šta će mi nemam pojma.Celog života zaradjujem na trafo limu i namotajima,ove moderne elektronike----nekako sam sumnjičav.Kad vidim punjač ili aparat za varenje koji nemožeš da digneš sa zemlje a amperaža slaba ,taj je neuništiv. ovo je sa jedne druge teme gde je prikazan drugi punjač.Piše da duboko ispražnjene akumulatore puni do 15,8 a ovaj iz lidla puni impulsno do 10,5 pa posle uobičajeno do 14,4 V što mi je jako malo za tako ispražnjene akumulatore.Mislim da to nije dobro. ovo dole sam iskopirao iz iste teme -polemika da li je jedan drugi punjač dobar-da li uopšte ovako treba da radi ,tojest da li je ispravan i da li uopšte može da održava pun akumulator ctek, kada akumulator napuni odrzava ga uvek na 13.2v i konstantno "gura" po 100-tinak mA u isti, to je taj "float" ili odrzavanje na 100posto kapaciteta... Ebc4000 ne radi taj "float" (uputi koji dolaze uz njega kazu da radi) vec kada bateriju "napuni" on prekida punjenje i ceka pad napona koji je predefinisan (12.8v a to merenjem bude 12.6v) pa krene u krug... Tu razliku kod zdravog akumulatora a ako struja nigde ne "curi" moze cekati i preko mesec dana... Tom logikom, ako ga sa punjaca "raskacis" posle 20dana, ne ocekuje te pun akumulator... Punjac je ispravan ali mu je logika cudno podesena (po meni). Nemogu da nadjem u tekstu ali ima dijagram na slici C kako radi kod punjenja od dubokog pražnjenja pa sve do održavanja .Tu se isto vidi da je napon koji je potreban da ga pogura da krene sam u održavanje 12,8 volti. C tek kaže 13,2 i po malo gura.Meni su 2 akua 6 i 10 ah stara 2 godine držala po 13.06 volti posle mesec dana od punjenja ,,glupim ,, punjačem do 14,8-9 v i držanja u hladnoj garaži.Po toj teoriji ovaj punjač uopšte neće raditi nikakvo dopunjavanje u toku tih mesec dana stajanja jer je aku pun i tako treba da se montira i uopšte ne dopnjava nikakvim punjačem. U toj temi je konstatovano obrnuto a to je da je 12,8 malo za potpuno pun agm aku i da mora da dopunjava po malo .To me sve poprilično buni jer je jedan stavljena slika sa yuasinog sajta gde se takodje spominje 12,8v. Možda sam treba sve ovo staviti u tu temu. a ne ovde. Kad neko proba nek javi rezultate sa ovim lidl punjačem,ali nadam se da nećemo čekati zimu da bi videli kako funkcioniše održavanje
 13. sasa ns 1

  Moto oprema iz Lidla

  ja mislim da je 14,5 malo.Možda za održavanje.Kolko puni kad se namesti samo na punjenje.Kiselinski mislim da idu i više volti od agm.
 14. sasa ns 1

  Ciscenje pogonskog lanca

  ja sam sipao u automatika pre 35 godina petrolej ,sad ste me podsetili.Pola pola sa benzinom i 2t novosadska rafinerija.Išao normalno ako se dobro sećam.Ove točkiće nemojte utzimati od kofera ili tako neku boraniju.Svi točkći se deklarišu na nosivost.Dobri su oni za metalne kapije jer su jaki.Šraf sa 15 mm a okrećese ona tvrda plastika što se korist i za točkove od paletara.To nemože da pukne a ovi kineski....šta bi bilo da ti pukne taj točkić ,sigurno nije deklarisan da nosi 150 kila svaki.Možda onaj s ležajem ,ali mora osovina da je debelaa.Motori su svi iznad 200 kila.
 15. sasa ns 1

  13. Međunarodni sajam motocikala - Moto Passion 2019

  kod šarplanica ne pomaže mito ,ako ima normalni karakter neće uzeti ništa od nepoznatog da jede ili ga slučajno nadje na zemlji.Nema jela dok mu gazda neda. Ja takodje sam samo prolazio i parkiraš se gde stigneš samo da nesmetaš kolima.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja