Jump to content

Moto Zajednica

sasa ns 1

Članovi
 • Broj tema i poruka

  821
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

295 Excelent

O članu sasa ns 1

 • Rank
  Zainteresovan

Profile Information

 • Pol
  Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. sasa ns 1

  Punjenje Akumulatora.. MTX7A-BS

  gde si kupio ovaj kineski akumulator i kolko para
 2. sasa ns 1

  Koje ulje sipate u vas motor?

  versis ,ali gledam opcije jer hoću da ugradim lanac bez gumica odgovarajuće jačine.Izostaviću troškove za majstora i lančanike jer su dobri.Nisam hteo onaj sa gumicama jer je skoro duplo skuplji al sam nekako proračuno da će trajati lanac isto ko stari lančanici .
 3. sasa ns 1

  Koje ulje sipate u vas motor?

  300v svakako je bolje.Sa ili bez prženja svejedno..Motul u nemačkom katalogu za dilere-ja ga imam ,preporučuje za sve živo 300v kao prvu preporuku od 2 do 200 konja.
 4. sasa ns 1

  Zašto je mali interval zamene ulja kod skutera?

  ja mislim da je razlika izmedju japanca i kineza u habanju agregata.Kontaminacija ulja metalom je problem pa ako se češće menja to je bolje.Verovatno se kinez brže haba. Setih se velikog testa t-maxa od pre 10 godina u motoradu.To je test na 20000 km.Glavna stvar nije vožnja nego rasklapanje skutera ili motocikla do zadnjeg šrafa i to od strane inžinjera proizvodjača skutera. Podrazumeva se objektivnost.Sve se meri.Tako se izmeri habanje klipno cilindričnog sklopa koje je uvek u tolerancijama ali je dosta veliko.Objašnjenje je velik broj obrtaja u leru a naročito dok je hladan-p0d saugom .To skraćuje vek agregata i to verovatno za duplo u odnosu na ,,normalan,, broj obrtaja na drugim vrstama vozila.Problem je u cvt -neefikasan menjač.On tera u obrtaje da bi uopšte skuter išao.Znači spiranje benzinom ulja pod saugom kvari ingranku.
 5. sasa ns 1

  Zašto je mali interval zamene ulja kod skutera?

  moj bivši motocikl 50 ccm ,nožni menjač imao je agregat od honde dax .Na hondi od pre 60 godina se menjalo ulje na 5000 a na novom kinezu na 2000. Agregati su identičnim, sa mrežicom.Mislim da je to isti agregat kao i na mnogim skuterima samo drugim menjačom.
 6. sasa ns 1

  Koje ulje sipate u vas motor?

  gledam neke karakteristike i čini mi se da je 15w-40 i menjačko 80-90 otprilike isto.Bitna je i kriva viskoziteta jer na lancu je ulje po mojoj proceni oko 50 stepeni -treba možda izmeriti. Hoću da potrošim to ulje iako je litra menjačkog 200-300 dinara A ako ga kupim neću potrošiti 2 deci.Nakupilo se raznih stvari kroz dosta godina pa je počelo da me živcira da lagerujem na višedecenijskom nivou.
 7. sasa ns 1

  Koje ulje sipate u vas motor?

  imam stručno pitanje.Naime ostalo mi je bell triumf 15w-40 motorno ulje od jugića i razmišljam da ga upotrebim za mazanje lanca bez gumica.OVo bi trebalo u drugu temu ali tamo nema ko da mi odgovori. Proizvodjači motora i lanaca preporučuju sae 90 .Da li samo zbog viskoznosti i i EP aditiva neznam.Tu nema nekog bog zna kakvog opterećenja ali i podmazivanje i nije baš najbolje jer se lanac nekupa u uljeu kao menjač i spada sa lanca i kontaminira prašinom i raznim drugim stvarima. Ako se oprostim od EP aditiva ipak mi je najbitnije da mi što manje baca ulje sa lanca i prlja motocikl. Pokušavam da protumačim šta je bitno ili bitnije ...gustina,viskoznost ili kinematska viskoznost i to da bi mogao da uporedim sa menjačkim sae 90 i da vidim da li ću nešto dobiti ili izgubiti . Da bi uprostio pitanje,mogu li da koristim to 15-40 ili neko veće viskoznosti.
 8. sasa ns 1

  Dilema oko svecica :O

  ima za 20 evra komad
 9. sasa ns 1

  vožnja po francuskoj

  neki će se iznenaditi ali eto neki vozači sa 5-10 puta većim primanjima imaju probleme oko cene goriva pa rade ovo "Žuti prsluci" uništili kamere za merenje brzine na putevima WWW.BLIC.RS Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner rekao je da su "žuti prsluci" uništili skoro 60 odsto mreže kamera za...
 10. sasa ns 1

  Temišvar i Arad

  U leto 2017 ,krenuo malo da se provozam.al stvarno malo,do 50 km u oba pravca.Pomislih ajde malo dalje do Temišvara,topao dan, na Zrenjanin,Srpsku Crnju,pa Temišvar.Oko 140 km.Sat i po vožnje sve sa granicom. Put prazan kao i većina naših magistrala vožnja debelo iznad ograničenja.Opušteno ,jedino pratim da mi neka divlja životinja ne iskoči. U centru mala šetnja i odmor od sat vremena pa nazad.Temišvar klasični srednje evropski grad koji prija oku i čulima.Nažalost moj Novi Sad to već 10-15 godina nije i sve je gori i gori sa tendencijom ne samouništenja ,nego namernog devastiranja kroz nove zgrade napravljene tamo gde netreba i u količini koja netreba.
 11. sasa ns 1

  BMW R1250 GS/GSA

  Neki vole što opasnije to bolje,u to ulazi i manijačka vožnja po suvom a uspešno izbegavanje samo diže adrenalin.Siguran sam da svako ko vozi motor to oseća makar malo .Vožnja po snegu mi je besmislena i mislim da je onakva kako je Žika opisao.Ja jednostavno nevidim tu neki užitak,iako vidim da postoje i lanci a možda i neke druge tehnike vožnje. Ja lično neverujem da se neko voza sa namerom po snegu a da nema kasko da ako padne osiguranje nadoknadi a ne da ide sa namerom da zezne osiguranje.Verovatno da bi se i javozao da imam kasko a ovi ostali mi liče na kockare.
 12. sasa ns 1

  BMW R1250 GS/GSA

  Ja sam hteo sa versysom da idem u martu na skijanje na kopaonik.Ali bilo je 22 stepena u kruševcu na klimi od auta ,što znači da sam ipak išao autom.Sutradan se strmeknula temperatura pa je pao onaj veliki sneg krajem mARTA. Bio je jedan beogradjan sa can-am trotočkašem.
 13. sasa ns 1

  Pozivno pismo za vizu (Azerbejdzan, Iran)

  jeste Labaš je.Sećam se da u prvih milion kilometara ,,,NIJEDNOM ,,, nije probušio gumu.Prosto neverovatno jer je više od pola prešao van asfalta sa tom velikom yamahom.Ja sam samo na autoputu u srbiji 3 puta bušio gumu na ekser i to u jednoj godini.Mislim da je vozio neki stari model turing metzelerke. Ima putopis po kavkazu pa do Teherana u Motopulsu ,bračni par iz Osijeka.Mislim kaponord.Sećam se ,čučavac nasred mosta a odole direkt šumi voda.
 14. sasa ns 1

  Pozivno pismo za vizu (Azerbejdzan, Iran)

  ima u motopulsu putopisa ,nepal,indija doduše oko 2010,i kažu da je vožnja iznad 125 ili tako neka kubikaža zabranjena.Nepostoje uopšte veći motocikli od te kubikaže zbog štednje goriva.Domaći imaju bonove za gorivo. To deluje loše ali iz nekog nepozntog razloga puštaju u državu i daju da se vozi.Ako se ide skroz na istok irana-Balučistan dobija se naoružana pratnja u pik apu sa teškim mitraljezom.Baluči su narod kojih je pola u iranu a pola u pakistanu i imaju ,,oslobodilački,, pokret. Ono što je dobro a to je da je lik koji je proputovao sve živo,a kratke deonice su mu po soma km,kaže da su putevi u Iranu najbolji -al najbolji na svetu.. Nikako da se setim kako se zove čovek ,ima 30 staru fjr 1300 ,još pre 10 g. je prešao preko milion kilometara .Majstor za motore.El klasiko ga sigurno zna kao i šapčani ,bio im je gost na skupu pre desetak godina.Nadjite njegove putopse iz celog sveta,stvarno za respekt.
 15. sasa ns 1

  BMW R1250 GS/GSA

  verovatno imaju kasko ili ih pali neizvesnost da se izlome pa da to košta
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja