Jump to content

Moto Zajednica

mserifov

Članovi
 • Broj tema i poruka

  131
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: mserifov

 1. U svakom slučaju hvala probao sam linkove imam već neke informacije. Riješit će se i ovaj problem.
 2. Mater im jebem krvavu prodaju nam muda pod bubrege, decenijama sada i sve uništiše što valja. Baš ti hvala što ćeš provjeriti.
 3. mserifov

  Teleoptik zemun

  Pozdrav zajednici, Zna li možda netko ima li neka malo prodaja ili možda i sam teleoptik (ako ga nisu uništili) prodaje rezervne djelove za svoje stare autogene setove i alate. Radi se o tome da imam jedan stari autogeni kit brenera i volio bi da ga upotpunim. Hvala unaprijed.
 4. Nisam ni napisao da je kao motocikl loš nego ne može se pohvaliti tom ispitanom japanskom kvalitetom. Ali kad je održavan i pažen kao i svaki motocikl je odličan. SV1000 ima generalno problema odnosno taj agregat ima problema sa kvačilom i na V stromu i na SV1000. SV1000 ima lošu instalaciju i zna da truhne konektor prekidača ćopave pa vlasnike ne zna šta je. Ima problema kao i dosta japanaca sa reglerom i namotajima i konektorom istog. Naravno to sve ako se adresira može da bude i jeste odličan motocikl. Ono što ja hoću da kažem i u slučaju BMW.a i ovog Suzukija i generalno moto kulture. Jeste da motocikli nisu za svakog, traže redovno i temeljito održavanje. I čak i u slučaju da vlasnik redovno održava svog ljubimca mora da obradi pažnju ko i kako to radi. Sve gore napisano je još više izraženo u slučaju motocikala koji imaju dokazane probleme i komplikovane motocikle tipa BMW.a I nije problem toliki da neko ima loš motor, ubijen i tehnički ne ispravan da ne može da se vozi. Problem je kad isti taj idot učestvuje u saobraćaju, i kao takav opasan za sebe i za druge.
 5. Da je tu kraj pa ni po jada, radi se o Suzuki SV1000 koji generalno nije neki motocikl koji se može pohvaliti kvalitetom. Inače ne servisiram motocikle ali oz ljubavi sa vremena na vrijeme jer imam radionicu uradim po koji ako je dostupan service manual i ako imaji dijelovi. Na nagovor prijatelja dotjeraše ovaj SV1000 da se upali samo i vidi zašto ima knedlu na 6000. Kada je motocikal došao imam šta da vidim, suzuki regularno registrovan i kao vozi se redovno. Na satu je 100.000 i sa njega je padano po moj procjeni 3 puta ozbiljno naj manje. Ni jedna plastika ni vijak nije na svom mjestu. Motor ima na oko krive štapove koji su zakovali u prednjim vilama i ne miču se uopšte, te je motor po uzdužnoj osi kriv od padova na oko. Instalacija je sva isječena više puta i većina senzora je počupano i premošteno, uključujući prekidač ćopave. Filter kućišta zraka i senzori na njemu polupani potpuno i drže ga šrafovi za rigips. Gume lanac i lančanike ne treba ni spominjat kao ni pločice prednje i zadnje. Ventilator premošten na prekidač od stone lampe jer mašina kuha. Nazovem čovjeka i objasnim mi da se motor ni za 2000 eura ne može dovesti u tehnički ispravno stanje i da je najbolje da se proda u dijelove. Jer ovo spada u domen restauracije a ne servisa. Čovjek se nacrta nakon našeg razgovora za 5 minuta kod mene i kao kuče počinje da moli da mu samo sredim da upali motor da može da ga vozi. Ja mu ponovo lagano objasnim da je motor opasan po život i da tu nema ništa više ispravno. Čovjek ponovo počinj da moli i kumi te da na njegovu odgovornost samo napravim instalaciju da mašina pali. Što ja i uradim, bio je problem u mikro prekidaču kvačila i još par konektora. Mašina tog suzukija odvradno radi i nikad nisam vidio lošiju korpu i kvačilo na motoru, doslovno lada se pusti ručica kvačila u prazno. Čitav motor počinje da vibrira i trese se. Ja ponovo govorim sve iz ponova da je motor opasan po život, čovjek kada je čuo upaljen motor uopšte više ne rezonuje šta mu ja govorim kao da ne postojim.
 6. Možda iz razloga što prosto volim motocikle mada nikada nisam ni lično vozio niti posjedovao što je napravljeno u Europi a na dva točka je. Uživao sam dok sam radio na ovom BMW.u i iz svu ,,gadost'' prema nekim inžinjerskim rješenjima. Šta me je oduševilo a to da je service manual ne vjerovatno detaljan i lagan za korištenje. Motor kao motor ne koristi nikakvo specijalno ulj nego kažu kvalitetno meineralno 20W50 što je pristupačno ulje. Service manual diktira minimalnu specifikaciju ulja a izbor je na korisniku. Idućeg mjeseca na njemu imam jednu veću intervenciju u vidu da sve što je orginalno a vezano za radio i GPS na njemu ide vani. A bit će ugrađen nov kenwood koji će se moći kontrolisati sa OEM dugmićima za vozača i suvozača plus imat će prikaz na fabrički LCD. A fabrička navigacija bit će zamjenjena sa nekim sigurno garmin modelom kao poseban modul. Turdit ću se da to sve dokumentujem i objavim ovdje. Na njemu je takođe jako teško raditi ako se nema lift za motocikle. Mislim može ali lift to dosta dosta ubrzava i pravi većim užitkom za raditi. Za kraj potvrda da nekim ljudima treba zabraniti da se bave sa motociklima je slika sa jednog japanca SV1000 ubjenog kao guja.
 7. Razočaran sam sada duboko, ja sam vjerovao i kada zadnji japanac padne i zadnja štenara bude u topionici, da ćeš ti samo i dalje japance da voziš. Izdao si naše veliko okruglo crveno srce
 8. Imao sam alat napisao sam gore. Imam ,,čaše,, za filtere u svim dimenzijama. I to dva seta. Plus jedan divan alatić koji je univerzalan takođe toptul. Neće pa neće,ali nije to do BMW.a
 9. Opet me kritikuješ bezveze, imam alat za filtere. Imam čitav set za sve filter ali neće nije htjelo samo čaša obleti oko filtera. Neko prije mene nije namazao gumicu i tako stegno. P.S Ja više volim crnke posebno kad su malo više uhranjen . U zdravljee
 10. Nemoj ba Deda Dane da kritikuješ bezveze. Nisam reako da BMW ne valja, dobar je motor. Samo onako komplikovan i isto bezveze.
 11. Zemljače nije to taj disk, a nije ni bitno čučno je nov EBC. Provjerio na dugo i na široko samo EBC i OEM dostupan nov za LT.
 12. Zaista nemam problema sa BMW.om kao markom i mitologijom koja se revolvira oko iste. Opet mislim da su to dobri motocikli. Ali prosto ne mogu da primjetim da nekim ljudima ne bi trebalo da se dozvoli da prilaze motociklima kada je u pitanju mehanika, a struja posebno. Te da to eksplicitno važi za BMW. Jer taj isti BMW je nepotrebno a vjerujem sasvim namjerno komplikovan do zla Boga. Čak do te mjere da se čovjeku prosto ogadi. Konkretno se radi o tome da me jedan kolega zamolio da malo servisiram njegov K1200 LT sada dosta već star i sa nekih 100.000 na satu. Ništa pretjerano, nove gume, kompletan mali servis ulje i filteri. Te sa se naprave dugmići sa kormana da rade na orginalnom audio sistemu. I na kraju da se proba naći zadnji disk nov te isti zamjeni radi lupkanja plutajućeg dijela. To sve ništa posebno nije, cijenim oko pola dana posla i manje da to nije BMW. Filtere za njega na sve jednom mjestu nitko ne drži na stanju. I kada sam našao čeka se dostava 5 dana. I samo filteri koštaju 60 eura što je glupost čista, plus ulje. Da bi se zamjenio filter zraka i goriva doslovno se pola motora mora rastaviti jer filter zraka je ispod rezervuara a filter goriva unutar rezervura. Hajde i to nije neki problem tako je kako je, ali brze spojnice za gorivo su čisto zlo. Pucaju ko ledenice jer su vjerujem napravljene za jednokratnu upotrebu. Audio sistem je tako komplikovan da je to čudo za sebe i popravka istog je posebna tematika. Naj bolje i naj brže je rješenje počupati sve orginalno i staviti novi single din uređaj i ćao. Kad sam sve to riješio i na red došao nakon dva dana kočioni disk, zaprepastio sam se da je BMW stavio natrag plutajući disk i to tako skup i tako loše odrađen da je to isto zlo čudo. OEM koša 340 eura a EBC 240 i takođe se dugo čeka. To nije bio kraj mukama, netko nekada kome treba zabraniti da prilazi motociklima je na suho kao sivonja stegao uljni filter. Koji se sam po sebi nalazi na tako ružnom mjestu. Ispod samog motora, unutar kartera. Sa orginalnim alatom nije htio ni da se makne, malo dlijeto i čekić takođe ni makac. Tek skidanje čitavog uljnog sumpa, i vodo instalaterska kliješta uz potpunu deformaciju uspjeli su da oslobode filter. Da mi je ko pričao da inače bezvezan posao oko održavanja poput ovoga tražit će dva dana posla ne bi mu vjerovao. Doduše ruku na srce ovo sa filterom ulja nije do BMW,a nego do idota koji ga zadnji put mjenjao. Naravno moguće da ja griješim i da za BMW treba neka posebna nauka ili pak na kraju možda i nije.
 13. Iskreno saučešće porodici, Moja prva moto jakna i prve moto čizmice su bile kupljene kod njega. Neka ti je vječna slava druže
 14. Jesam kupio dvije, od te dvije odnosno tri uključujući moju sve jedan te isti problem. Nešto sam i uspio da sklopim da radi. Ali pošto radim restauraciju da mi je to baš da uradim da je kako treba.
 15. Pozdrav zajednici, Za nastavak mog projekta treba da kupim čahuru ili klizni ležaj za swing arm ili ti ga klackalicu zadnjeg djela ovjesa Yamahe XT600. Orginalni dio ima OEM broj 90386-20120-00. Ja nemam pojma ko kod nas radi dijelove za Yamahu. Online vani vidim da je dio dostupan i rješio bi ga na taj način ali radi korone sve je naopako. Čahura koji se nalazi na slikama je orginalna čahura dio koji sam ja danas izbio iz kućišta klackalice i ima oznaku 70B 2020. Ja vjerujem da se ovo lokalno može da riješi kao običan klizni ležaj ili čahura. Naravno možda i griješim, međutim vjerujem da je se neko sa foruma susretao sa istim problemom.
 16. Ostane to dugo dugo, one dobiju onu žutu boju posebno gore u onom dijelu prema glavi. I onda samo svako drugo treće pranje malo još ispoliraš rukom i to bude sasvim ok. Kada je motor održavan redovno, odnosno posveti mu se pažnja sve je to ko bombona. Mi u Bosni kažemo sve hoće guzice pa ili sve se boji ruku. Tako i posjedovanje motora
 17. Sve može da se uradi a inox cijevi posebno. Evo cijevi sa mog CBF600 koji je isto tako vrlo ne održavan došao do mene. Kao što je kolega N.F.S gore opisao to sam i ja manje više slijedio.
 18. Dobro došli u moj grad i ako nisam clan MK Tuzla. Bilo bi mi vrlo drago vidjeti motoriste ove dobre forumske zajednice u Tuzli. Dobro došli drugar.
 19. Ne treba mi nista posebno vecinom za cestu ali da moze malo da se side i van ceste. Cesto idem u ribolov a dosta regularnih puteva u Bosni je off road samo po sebi. Neka mozda i jeftinija varijanta bi prosla. Radi se o tome da nema u Bosni guma u toj dimenzij ili ako ima imaju tri ili dvije a trebaju mi 4 komada. Valjda radi corona gungule nisu radili uvoz. Kazu da su otvorili granice pa bi tamo da kupim, a kako znam sad se nesto guma i proizvodi u Srbij. Nije ni neki auto za off road.a radi se o Ford escape, pa mi treba neki kompromis AT ali nista posebno.
 20. Molim pomoc foruma, Trebam 4 komada 235 70 R16 AT guma za SUV. Pa ako ima neka preporuka gdje u BG ili okolini naci prodajno mjesto za ove gume. Ili pak neko od kolega mozda radi prodaju guma. Hvala zajednici.
 21. Zna li netko gdje bi mogao da nadem klipnjacu za 34L, hvala.
 22. Napisi mi molim te privatnu poruku ko je u pitanju. Volio bi u Yamahu da naspem u viljuške i u motor silkolene da cisto vidim kako se ponasa.
 23. Ja sam svjestan toga da su kod motocikla elementi mjenjaca posebno lamelne ploce u istom ulju kao i radilica glava i ostatak masine. I da je to i prva razlika izmedju moto i auto ulja, odnosno da su moto ulja aditovana za cinjenicu da isto ulje podmazuje oba sklopa. Medutim ja prvenstveno nemam nekog izbora ili motul takav kakav je kopiran ili original pa sad kako ti bude. Ili motorex od uvoznika koji ga i prodaje u malo prodaji. Moja Honda ima malo vise od 19000 na satu i mislim bar onako laicki da ce joj motorex biti sasvim ok uz redovnu zamjenu. Vidit ce mo kad ga ispustim da li ce da smrdi i da bude crno, valjda ce da odradi svoje.
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja