Jump to content

Moto Zajednica

Pablo

BJB Osnivači
 • Broj tema i poruka

  5127
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: Pablo

 1. Dobili smo i feedback od predstavnika MUP-a koji nas je kontaktirao: U svakom slučaju, mislim da smo nešto postigli. Makar smo se kandidovali za saradnju na izradi novog zakona. Sad je na nama da ostanemo u kontaktu i izborimo se za da naše predloge analizira ta radna grupa.
 2. Zdravo, Milane. Dobrodošao na BJB! Pročitaj ovaj tekst baš o kombinezonima, verujem da će ti biti korisno: Oprema za stazu - kombinezoni - BJBikers.com % BJBIKERS.COM Istina je ta da su kombinezoni napravljeni kao oprema za stazu. U ovom tekstu o kombinezonima pričaćemo o ovom delu opreme kao ključnom za bezbednu vožnju
 3. Društvo, Popisali smo i sumirali sve predloge koje ste u ovoj temi predložili. Od svih smo isfiltrirali one koji se odnose, tj. u nadležnosti su ZOBS-a i te predloge smo obradili. Najveći trud je uložio @СајберГастарбајтер u formulisanju i obrazlaganju predloga. Mogu samo da kažem - hvala, Nenade! Predloge smo poslali MUP-u (okačio sam PDF sa tekstom predloga). U razgovoru sa čovekom koji nas je kontaktirao zvanično sam saznao da ta radna grupa radi na izradi novog ZOBS-a i da su nas zato kontaktirali. U svakom slučaju, postoji dobra volja za saradnju sa nama, tako da videćemo. Mi smo poslali u roku koji smo imali, svoje predloge obrazložene na, rekao bih, kvalitetan način. Videćemo šta je sledeći korak. Što se ostalih predloga tiče, uglavnom se bave registracijom i tehničkim pregledom. Videćemo kome za to treba da se obratimo, pa ćemo poslati svoj predlog izmena kome treba. Javljam dalji razvoj situacije, kako se bude odvijala. Hvala još jednom svima koji su se potrudili da pošalju svoje predloge i obrazlože ih. Rok je zaista bio previše kratak, ali mislim da smo uspeli da smislene predloge pošaljemo i tako uradimo sve što mi možemo da poboljšamo svoje okruženje, korak po korak. BJB predlozi za promenu ZOBS-a, decembar 2019..pdf
 4. Pablo

  Moto Deda Mraz 2019.

  Tradicionalna akcija Moto Deda Mraz će se održati u Beogradu 21. decembra 2019. godine kada će se više stotina motociklista obučenih u odela Moto Deda Mraza okupiti ispred Gradske Skupštine u Beogradu, formirati svečanu kolonu i odneti preko 300 paketića mališanima u Domu za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici. Satnica je sledeća: Okupljanje motociklista 10h – Plato ispred Skupštine grada Beograda 10.45h – Tradicionalno zajedničko fotografisanje 11h – Polazak organizovane kolone ka Domu u Sremčici (tradicionalna ruta) 11:30-11:45h – Dolazak u Dom u Sremčici 12:00 – 14:30h – Organizovan program u Domu, folklor, muzika, druzenje sa sticenicima doma Oko 14:30h – Polazak iz Sremčice ka restoranu ( dodacemo informaciju o restoranu uskoro, pratite temu) 15h – 17h – Ručak i druženje u restoranu, uz eventualno proglašenje BJB Vitezova. Više informacija možete pronaći u radnoj temi na forumu:
 5. Hvala svima na predlozima. Trenutno konsolidujemo i obrazlažemo sve predloge, iza čega ćemo okačiti ovde dokument koji ćemo im poslati.
 6. Formiraćemo tim koji će da konsoliduje predloge i obrazloži ih, ali hajde da se uključimo svi da predložimo sve što mislimo da ima smisla. Od tih predloga ćemo izvući ono što ima smisla da tražimo. Razumem da je kratak rok, ali bukvalno sinoć smo dobili taj mejl, tako da imamo opciju ili da nešto pošaljemo ili ništa da ne pošaljemo jer je kratak rok. Ja sam za to da uradimo maksimalno koliko možemo u ovom roku i da se time eventualno kandidujemo za buduću saradnju na nekoj od sledećih promena zakona.
 7. Za sve si u pravu, ali imamo to što imamo. Zato hajde da pokušamo da pripremimo predloge najbolje što možemo, pa da krenemo u diskusiju sa ljudima koji mogu da promene zakon. U svakom slučaju, hvala unapred na budućoj pomoći. Kontaktiraću te preko pp.
 8. Društvo, Kontaktirao nas je predstavnik radne grupe koju je formirao MUP sa ciljem da napravi nacrt novog Zakona o bezbednosti saobraćaja putevima. Nude nam mogućnost da im predložimo izmene odredbi postojećeg zakona ili predloge za nove odredbe, koje se odnose na bezbednost motociklista u saobraćaju. Moram priznati da je ovo prvi put od kako postoji forum da nas je neko udostojio na ovaj način. Prenosim odlomak iz mejla: Dakle, nema garancije da će naše predloge usvojiti, ali svakako postoji objektivna šansa da će makar razmotriti ono što mi predložimo kao motociklisti. Zato vas pozivam da u sledećih nedelju dana, tačnije do 5. decembra 2019. napišete svoje predloge, uz obrazloženje i ukoliko je moguće, potkrepljeno nekim primerom iz drugih zemalja. Sve smislene predloge ćemo razraditi i poslati im do 15. decembra.
 9. U Beogradu planiramo akciju za 21. Decembar. Otvorićemo zvaničnu temu uskoro... Svaka čast za gest!
 10. Ne bih se složio sa stavom (ako je to bio stav u prethodnom postu), da praksa vožnje na stazi nije primenljiva i da je nepotrebna za urbanu sredinu. Nakon vožnje na stazi ti se dramatično podigne nivo tehnike vožnje, kontrole motocikla u smislu kočenja, putanje i kočenja u krivini... da ne nabrajam dalje. Prosto sve ono što na ulici objektivno ne možeš da izvežbaš u razumnom vremenu i kilometraži. Poenta mi je da bezbednost motocikliste prilikom vožnje motocikla na ulici ima komponentu vozača i njegovih veština, kao i komponentu prepoznavanja rizika i tipičnih rizičnih situacija. Kao vozač nikad ne možeš reći da su ti veštine idealne, prosto zato što je to veština i po definiciji mora da se stalno uvežbava. Ali kad vladaš veštinom vožnje i kontrole motocikla, daleko ćeš bezbedniji biti kada voziš na ulici jer ćeš umeti da bezbedno ukočiš i bićeš debelo unutar svoje zone komfora u bilo kojoj krivini na koju na ulici možeš naići u odnosu na krivine na stazi. Najviše zbog manje brzine kojom se krećeš u javnom saobraćaju. Ali stoji i element nepredvidivog rizika. Sa tim svako od nas treba da se pomiri i da to prihvati ukoliko želi da se bavi ovim sportom/hobijem.
 11. Kad pomisliš da znaš da voziš motor, onda predlažem da se prijaviš za vožnju na stazi (recimo Navak, najbliža je i finansijski najpovoljnija varijanta). Nakon jednog stinta ćeš shvatiti da još uvek ne znaš baš da voziš motor tehnički ispravno i da imaš još mnooogo da učiš i vežbaš. A može da se desi i još jedna jako pozitivna stvar, a to je da batališ uglavnom vožnju na ulici i fokusiraš se samo na stazu. Ja npr u gradu skoro da više ne vozim motor, imam jedan za stazu i jedan za putovanja. I tako...
 12. Društvo, nismo odustali od časopisa. Samo ćemo preusmeriti fokus na sajt, a časopis će opstati kao digitalni broj dok se ne promene okolnosti i print ne postane opet opcija. Zavisi to naravno od puno faktora, ali ostaje ta opcija. Pokušali smo sa mikro tiražem, ali je cena bitno veća. Inače, planiramo specijalna izdanja koja ćemo najverovatnije štampati. Ali da ne najavljujem, bićete obavešteni na vreme. Inače, hvala svima na podršci. Preko vikenda šaljemo mejl pretplatnicima, svakako ćemo se svima revanširati, ako ne novce, onom brendiranim BJB majicama koje spremamo.
 13. Kao što rekoh, kontaktiraćemo sve pretplatnike oko refundacije preostalog dela pretplate. Za svakog ćemo sračunati koliko para vraćamo, ali nam treba broj računa još... Poslaću ti pp za tebe i kuma.
 14. Zdravo svima, Novi broj našeg magazina je završen i posle nešto dužeg čekanja, tu je pred vama. Odlučili smo da ubuduće naš BJBikers Magazin nastavimo kao dvomesečni broj i to kao isključivo digitalni magazin. Razloga za takvu odluku ima dosta, ali u suštini, na osnovu podataka o prodaji časopisa na kioscima smo shvatili da prosto kroz print ne dopiremo do dovoljno ljudi da bi taj trošak imao smisla. Pritom, suviše smo energije uložili u pripremu štampanog broja, da smo zapostavili sajt. A sajt i forum dopiru do značajno većeg broja motociklista, u odnosu na prodati tiraž na kioscima. Uz sve to, oglašivačima je puno zanimljiviji sajt za promociju, što je takođe prirodno i logično. Zato, plan za dalje je da se maksimalno fokusiramo na sajt i forum, na način da pravovremeno objavljujemo materijal koji smo spremili, a da nastavimo časopis kao digitalni dvomesečnik, tako što ćemo najbolji sadržaj iz prethodnog perioda dodatno obogatiti tekstom i fotografijama. Takođe, osvežićemo forum u sledećih mesec dana, biće određenih novosti i što se toga tiče. Uz tehnička poboljšanja, planiramo da proširimo redakciju sajta, kao i uredništvo foruma. Puno posla je pred nama u svakom slučaju, tako da nema govora o usporavanju, već obrnuto. U svakom slučaju, hvala svima koji su nas podržavali do sada bilo kupovinom godišnje pretplate, bilo kupovinom broja na kioscima. Javićemo se svim pretplanicima oko refundacije preostalog dela pretplate. Uživajte!
 15. Prenosimo saopštenje organizatora trke koja se juče vozila na Navak stazi: Saopštenje organizatora trke Trackday.rs Challenge #2 2019. | www.trackday.rs TRACKDAY.RS
 16. Digitalno izdanje je dostupno, cena je simboličnih 0.99 EUR.
 17. Otpusti šrafove koji ti drže korman i zarotiraj cevku tako da promeniš položaj ručica. Isprobaj svaki položaj i kad završiš, stegni ponovo te šrafove. Ukoliko tako ne uspeš da popraviš položaj za zglobove, onda ti ne gine zamena kormana. A taj ponudi u oglasima, možda će nekome pasovati. Ja svakako ne bih ni pokušavao da savijam korman, pogotovo ne ručno i odokativno. Tako možeš da ugroziš čvrstinu cevke.
 18. Potrebno je da obrišete kukije u brauzeru i potom se logujte. How to clear cookies from your browser WWW.PCWORLD.COM Clearing cookies from your web browser is simple and easy, and doing so could help protect your private data while you're online.
 19. @rastkojokic Poslali smo ti mejl upravo, pogledaj svoj mejl nalog.
 20. #5 izlazi za par dana, šaljemo redovno. .)
 21. Probajte da obrišete kukije i ponovo se logujete. Imamo neke gremline na sajtu zbog kojih se ponekome dešava taj problem. Većina je prošla uspešno ceo proces, ali nekima se dešava ta redirekcija između logina i prijave.
 22. Hvala puno! Uskoro izlazi peti broj, sa prvim testom koji smo obavili.
 23. Digitalno izdanje je dostupno besplatno.
 24. Pablo

  Strujni udar!

  Prošle nedelje sam imao priliku da obiđem sedište fabrike Zero Motorcycles u Kaliforniji. Ne samo da sam video sve njihove motore (sedeo na više modela SR/F), već su me sproveli kroz proizvodnju i detaljno mi objasnili proces i alate. Na kraju su mi poklonili majicu. Više detalja očekujte u sledećem broju magazina, a do tad pogledajte fotke.
 25. Pablo

  7. MotoGP trka, Katalunja, Španija

  do
  Petak 09:00 - 09:40 Moto3 Free Practice Nr. 1 09:55 - 10:40 MotoGP Free Practice Nr. 1 10:55 - 11:35 Moto2 Free Practice Nr. 1 13:15 - 13:55 Moto3 Free Practice Nr. 2 14:10 - 14:55 MotoGP Free Practice Nr. 2 15:10 - 15:50 Moto2 Free Practice Nr. 2 Subota 09:00 - 09:40 Moto3 Free Practice Nr. 3 09:55 - 10:40 MotoGP Free Practice Nr. 3 10:55 - 11:35 Moto2 Free Practice Nr. 3 12:35 - 12:50 Moto3 Qualifying Nr. 1 13:00 - 13:15 Moto3 Qualifying Nr. 2 13:30 - 14:00 MotoGP Free Practice Nr. 4 14:10 - 14:25 MotoGP Qualifying Nr. 1 14:35 - 14:50 MotoGP Qualifying Nr. 2 15:05 - 15:20 Moto2 Qualifying Nr. 1 15:30 - 15:45 Moto2 Qualifying Nr. 2 Nedelja 08:40 - 09:00 Moto3 Warm Up 09:10 - 09:30 Moto2 Warm Up 09:40 - 10:00 MotoGP Warm Up 11:00 Moto3 Race 12:20 Moto2 Race 14:00 MotoGP Race
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja