Jump to content

Moto Zajednica

čein

Članovi
  • Broj tema i poruka

    27
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: čein

  1. kupujem klip sa karikama za ft 500, xl 500 89,5mm ili 90mm ili bilo koju specijalu. Može nov ili dobar polovan.
  2. kupio bih kineski skuter ili samo masinu 50cc 4taktni 139qmb.Papiri nisu obavezni ali poreklo jeste. Imam dva koja treba popraviti, jednom je otisla radilica, drugom karburator, kvacilo, levi dekl itd. Ponude slati na PP.
  3. moze li taj dan da se udje kao gledaoc?
  4. Dete iz komsiluka vozilo motorcice i pricalo o motoru "kupicu copera, kupicu copera" dete poraslo i ostvarilo svoj san.Uzeo si dobar motor, siguran i pouzdan, ti si hvala bogu pametan i oprezan, zato ti zelim puno sigurnih i bezbednih kilometara. Pozdrav od cika Bate.
  5. gde moze da se kupi ili napravi vetrobran za skuter kinroad 125 (imitacija honde pantheon).
  6. čein

    honda ft500

    cena je 1500 evra
  7. čein

    honda ft500

    Prodajem hondu ft500 registrovanu do maja 2011.Motor je prosle godine kompletno restauriran, i ima original fabricki izgled. Presao je oko 50000 km.
  8. čein

    BJB enduro fanovi

    Sale nije Bure zaboravio ona lepa vremena iz Jazka, sinoc je bio kod mene i kaze " sad bih ja Salu odgovorio ali ga deca nisu naucila kako to da uradi" pa deco hitno kod cika Bureta da mu odrzite cas.
  9. FT 500 20kw 1985 godiste, ima li je jos ko?
  10. Šokiran sam vešću o nesreći koja je zadesila ovog mladog čoveka koji je odrastao sa mojim sinovima, iskreno saučesšće mom drugu Aci.
  11. Ako ne nadjes original uzmi parce creva armiranog koje odgovara precniku flansne koja ide na cilindar.Treba ti samo jos jedna selna i problem uspesno resen. Upravo sam tako resio isti problem na yamahi xt 600, posto su te dve gume kostale 121 evro.
  12. Problem resen, uradili smo od metala i armiranim crevom spojili karburator i filter vazduha. Uspeh sto postotni, kostalo, nista, inace cena difuzora je 65 + 56 evra.
  13. Ima li neko za prodaju dobre polovne difuzore za yamahu xt 600 (gume izmedju karburatora i cilindra), ili mozda i nove.
  14. Ako ne mozes da nadjes originalne gumice bolje je ostaviti stare,pod uslovom da nisu pustale ulje.Sa tim divljim sto liju imam jako lose iskustvo jer godinama se bavim tom problematikom na automobilima. Ako nije odgovarajuci sastav gume otporan na uk-a ulja hoce da nabrekne u cilindri i eto problema.Kad izvadis klipove iz cilindra, uzmi vodenu smirglu 2000 idobro ih ispoliraj i vrati ponovo sve na svoje mesto. Odvrni sisicu dok ne krene ulje slobodnim padom, onda ispustaj vazduh kao na autu, stisni, odvrni, zavrni i tako dok ne izadje sav vazduh iz sistema. Vodi racuna da bocica ne ostane bez ulja. Ako si sve ovo znao bice valjda nekom drugom od koristi.
  15. Danas sam bio kod prijatelja koji radi masinsku obradu motora i video specijalnu masinu za obradu diskova.Masina nije ni slicna strugu, ima dva noza tako da u cugu obradjuje obadve strane diska.
  16. Meni je za moju hondu 500 ft garnituru dihtunga sa gumicama, doneo Sekula iz Sapca,ali je potrajalo desetak dana.Meni se nije zurilo jer mi je kompletan motor u remontu,pa ako nemas nista brze naruci kod njega, imas njegov telefon na forumu. On donosi iz Luisa po cenama iz kataloga.
  17. Koliko sam video na tv Sapcu decko je vozio nekog kastoma.Traktorista izjavljuje " okrenuo sam se i pogledao nazad, video sam da ide motor ali je bio udaljen oko kilometar, kilometar ipo, ija da skrenem u svoju njivu i on me udari ".Kao da je motor isao 200 na sat, poludeo sam kad sam ga cuo.Covek opusteno pozira pred kamerom.
  18. Voleo bih da čujem iskustva po pitanju odabira ulja za stariju generaciju motora sa vazdušnim hlađenjem.Vozim hondu ft500 iz 85-e godine, uzeo sam je prošle godine i prešao sam oko 2000 km, tako da hoću da je pripremim za novu sezonu sa novim filterom i uljem..
  19. Peelistao sam sve stranice, i ne videh podatke od honde FT500, ako neko ima owner manual molio bih da mi omoguci pristup, U napred zahvalan
  20. Juce smo nas desetak motorista ( prva grupa ) krenuli iz Sapca za Sid oko 12 sati, na mesto odrzavanja zurke koje je udaljeno od Sida desetak kilometara, stigli smo oko 13 casova.Tradicionalno gostoljubivi domacini, docekali su nas na ulazu u kamp sa domacom rakijom i vedrim osmehom. Ulaz je besplatan i plus gratis 6 bonova od po 30 dinara sto je dovoljno za tri piva. Oko 15 casova majstori kulinari zavrsili su sa kuvanjem tri jela: skembici,gulas i pasulj sto je takodje naravno bilo gratis, a o kvalitetu sremacke kuhinje mislim da je svaki komentar suvisan. Organizatori zurke su odradili stvar od srca bez i malo komercijale, tako da se nadam da ce iduce godine to prerasti u znacajan moto skup uvrscen u kalendar MAS-a,jer po svemu to i zasluzuje, ljudi, mesto a sta bi vise i trebalo. Nase je samo da se u sto vecem broju odazovemo pozivu divnih domacina. Sremci, cestitam i sa srecom u daljem radu i druzenju.
  21. čein

    MZ Caffe

    Dragi moji MZ-jasi ( i ostali forumasi ) posto se ovog vikenda u mom gradu odrzava moto skup u organizaciji moto kluba Civija, pa se nadam da ce neko i od vas imati mogucnosti i vremena da dodje do Sapca. U slucaju problema bilo koje vrste stojim vam na raspolaganju. Verovatno cu imati priliku da se sa nekima i upoznam za ova cetiri dana koliko traje skup. Posto nisam clan ni jednog moto kluba u gradu, tako da nemam obaveze prema organizaciji moto skupa necu bas puno vremena provoditi na letnjikovcu (mesto gde se odrzava).Moj telefon je 063 221-538.Pozdrav i vidimo se.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja