Jump to content

Moto Zajednica

Shortshifter

Članovi
 • Broj tema i poruka

  5508
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

4310 Excelent

O članu Shortshifter

 • Rank
  Super specialist
 • Rođendan 20.09.1973.

Contact Methods

 • MSN
  milunduki@hotmail.com

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Šumadija
 • Motocikl
  Suzuki GSXR600

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. Da bi oborio motor dovoljno da obriješ gumu do kraja moraš da se krećeš dovoljnom brzinom za to. Nepohpdan uslov za tako nešto je preglednost krivine, odnosno da vidiš kuda ideš da bi imao samopouzdanja da dovoljno odvrneđ gas i motor legne kako treba u krivinu. ovo što govorimo se odnosni na ulice/puteve. Za stazu važe druga pravila. EDIT: ne želim da pametujem, samo moje viđenje stvari.
 2. Svi više troše levu nego desnu stranu gume u zemljama u kojima se vozi desnom stranom puta. Suprotan slučaj je sa zemljama u kojima se vozi levom stranom puta. Kod nas ti je veća preglednost u levoj krivini (i sam kažeš da ih brže prolaziš) a kod Britanaca npr je veća preglednost u desnim krivinama. Nema veze sa položajem na motoru.
 3. Shortshifter

  DAKAR 2021

  Nagrada iznosi tačno 0€, što ako preračunaš po današnjem zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije iznosi nešto oko 0 RSD.
 4. Ovo je bilo u stilu Gojka Sise: postavljajte sebi najviše ciljeve.
 5. Shortshifter

  DAKAR 2021

  Mislim da je pričao da nastupa za Srbiju i kad je sve sam finansirao. Previše ga hejtujete ovde, realno nije zaslužio. Možda čovek od ovoga brže i ne može a vi ga napali da ga boli đoka za rezultat. Još nisam video da neko učestvuje u trci a da ga zabole za rezultat.
 6. Što bi rekli na FB, hvala svima na edukativnim odgovorima.
 7. Šta je rokanje čekića sa rotacijom?
 8. Pročitah juče da su mu doktori krivi, nisu ga upozorili da ploča može da popusti. Možda i jesu, ne znam, ali niti bi trebao spisak krivaca sa njima da počne a još manje da se završi. Ali na kraju, sam donosiš odluku o sebi i svom zdravlju.
 9. Uh, Puig. Ja ga vidim kao zlog patuljka koji nikom ništa dobro nije doneo, ali pominjani kolega kaže da je on običan dodavač peškira i da se ni za šta ne pita.
 10. Jeste, dobro si se toga setio. To je ono, da bog da te Dritan zvao na sastanak i da ti @to crank prokomentariše pad.
 11. Misliš, tužbom? Nema šanse da se to desi. Sam je odlučio da vozi 5 dana posle prve operacije, sam je drugi put sredio ruku, odnosno ugrađenu ploču. Već sam pisao, neko je trebao da bude zreo i ozbiljan i spreči ga da ponovo seda na motor tako brzo. Ali ko kaže da nisu pokušavali to da urade, a on sam rešio da vozi. Posledice vidimo, jbg.
 12. A i nije da je neka teška odluka u pitanju. Kost ti ne zarasta, ako sam dobro razumeo ne da ne zarasta dovoljno brzo već skoro uopšte. Nema druge nego operacija, ako misliš da se baviš sportom.
 13. Kad oće ono oće, ne vredi ni sva zaštita ovog sveta.
 14. Baš im daju do znanja kako stoje 100% iza njih i veruju u njihove vozačke kvalitete. Mada, opet, to je to, italijanski trkački tim, ne može tu biti mnogo razuma.
 15. Da budem iskren, čovek je misterija za mene. Stvarno izvlači neke fascinantne podatke iz ranijih godina, koliko mi je poznato preko drugara pratio je on stvarno trkanje (pre svega F1) još kao klinac. Ono gde potpuno upropasti stvar (u nedostatku boljeg izraza) je kad počne da daje prognoze na osnovu podataka koji su svi nama poznati, dakle bez nekog posebnog uvida u stanje stvari. I naravno da maši. Što i ne bi bio problem, maše i strani komentatori i novinari, samo što je razlika što oni jako oprezno daju neke prognoze uz ogradu da niko ne može da prognozira aposlutno ništa sa razumnim nivoom ostvarenja prognoze i to urade jednom za vikend. On to uradi 20 puta u toku jedne trke. Takođe, evidentno je neznanje karakteristično za nekog ko nije vozio motor, pogotovo malo brže makar i na otvorenom putu da se potrka sa drugom. "Vozač X koči kasnije pa ga zato nije obišao vozač Y" je česta greška kao rezultat tog neiskustva, očigledno da ne zna da ako nekog juriš i nisi rešio u toj krivini da probaš da ga obiđeš da ćeš ti ranije da kočiš (a ne on kasnije) samo zato da ne bi u zoni kočenja naleteo na njega. Poseduje enciklopdeijsko poznavanje podataka ali i ogroman hendikep nepoznavanja kako trkanje stvarno izgleda. I najveći problem, bar meni je ta ubeđenost u sopstvenu bitnost, to ispravljanje režije prenosa na svakoj prokletoj trci, to "pišite Dorni a i ja ću". Čoveče, ti si komentator, nije mala stvar ali ništa više od toga.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja