Jump to content

Moto Zajednica

Temperatura ulja

Recommended Posts

• Drug član, 2880 postova
  • Motocikl: strom 650

Interesuje me sledeće.Kolika je nomalna radna temperatura ulja na uljno hladjenim motorima.Ili još bolje ako neko zna koliko je radna temperatura i kolika maksimalna.

Ja imam Yamahu XJ 600 s i po termometru za ulje kaže da u vožnji ide od 40 stepeni kad je malo hladnije i kratka relacija do nekih 80 u vožnji dužih tura sa dvoje i po toplom vremenu.Bilo je situacija kad je došlo do 100 al je to bilo u krug prva- druga.Uglavnom se kreće od 60-80.Da li je to normalno ili ne neznam pa pitam one koji imaju više iskustva.

Inače sam probao da nadjem taj podatak u manualu al bezuspešno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 60 postova
  • Motocikl: klr

luis kaze 80c.

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10034300&typ_id=4EB〈=en

u slucaju da engleski nije jaci, kazu da tek na 80c ulje ima pune karakteristike, pa pretpostavljam da mu je to neka radna temperatura.

Mene interesuje, posto nisam vozio vazdusno hladjene kao tvoj,kako je to odradjeno kod xj-a, jel ima poseban hladnjak za ulje i jel ima termostat za ulje kao kod vodeno hladjenih, il samo hladnjak bez termostata, il nema hladnjak uopste...

poz

• Drug član, 2880 postova
  • Motocikl: strom 650

Od 92-96 nema poseban hladnjak posle 96 ima.Ali ko što sam napisao meni nije išla preko 80 u normalnoj vožni čak je mnogo češće ispod.

Ako je taj podatak od 80 tačan to znači da bi možda trebao da sipam neko ređe ulje sad imam 20-50 ali ću u sledećoj zameni da sipam 10-40 pa da vidim.Sa ovim uljem se oseti malo menjač dok se ne ugreje i čuju se ventili do 60 stepeni na manjim obrtajima.

Hvala za link to nisam video pre.Zanimljivo je da oni kažu da netreba pun gas do temperature 80 stepeni.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja