Jump to content

Moto Zajednica

Bingodalton

Članovi
  • Broj tema i poruka

    6
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

    Never

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Bingodalton's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Motor uradjen, karburatori! Tek tako odjednom...zamisli! Al bitno je da je samo to, i gotovo )
  2. Danas je definitivno otisao kod majstora, astmaticno...pod saugom )) Pa cemo sutra otkriti sta je. JBG
  3. To sve oko paljenja je ok...nisam davao gas...sad jedino da je neko cimao po gasu dok je stajao ispred kuce...to mi jedino pada na pamet pa da je presisao...sutra ce mi valjda biti jasnije. Kontam da nista nije moglo veliko da se desi, mislim, pali i dalje, karika nije ili tako nesto.
  4. Da, da, citao sam uputstvo, ostaviti motor da se ohladi 10-tak minuta nakon voznje, zatim ga upaliti na jedan minut pa nakon toga meriti ulje...e sad, ja ga nisam opet provozao da proverim da li nivo ulja dobar ili ne. Kazem ja da je on upalio iz prve bez sauha al se ugasio kad sam mu malcice dao gas, bukvalno se nekako zagrcnuo i samo pljucnuo, tako neki zvuk. Nakon toga nisam mogao da ga upalim bez sauha. Znam da nije nesto hladno al...jbg tako je sada. Ne znam sta je moglo da se dogodi nakon voznje i stajanja od 3 sata, motor niko nije dirao! Sta bi ga sad moglo muciti, jedino mi pada na pamet to dolivanje ulja. Sutra cu ujutro probati onda da izvucem 1dl ulja, mozda se napravi promena, U svakom slucaju cu probati da ga provozam, kako tako, mozda prodise. Nadam se. Pa cu i nakon toga pogledati ulje, ako je nivo pri max, znaci to je sve ok, i ne trosi, ako je i dalje pri min, onda znaci da je negde nestalo 2-3dl ulja...a to je vec problem.
  5. Pa to sam i ja mislio, al se to misteriozno bas sad desilo, bas danas. Otprilike se gasi ko da...hmmmm....je svecica prljava, ne znam. Kao da je smesa losa, bojim se da se slucajno nije desilo nesto gore, mada on prihvata gas na sauhu, radi....al nekako je ili bogata smesa ili nesto a to jednostavno nije moglo da se promeni dok je motor stajao. A kazem, tu se sad gubim i sa tim nivoom ulja, gde je to ulje nestalo? Mozda trosi toliko ulja pa zamastio svecice. Nedavno sam ga kupio, dobro povlaci, trosi 6.5-7, al to je neke mesovite voznje i mirnije i sa gasom.
  6. Evo ovako, moj problem je sledeci. Nakon provere ulja (po Aprilijinom uputstvu) ustanovio sam da je na minimumu...dolijem ja 3dl, mozda premasim slucajno max za 2-3mm. Sve je bilo ok, provozao se 20km (sa jednom pauzom od sat vremena prilikom koje sam opet proverio ulje i bilo je na max), parkirao motor kuci i nakon 3, 4 sata eto problema. Upalim motor, bez sauha, iz prve, radi...posle 10-tak sekundi dam malcice gas i on ispusti onako cudan zvuh (psssss) i ugasi se. Probam opet da ga upalim al ne ide bez sauha. Pali negde na pola sauha...al i nakon malo zagrevanja, cim krenem da ga spustam on malo grca i opet PSSSSSSS izduva, pljucne nekako i ugasi se. Sad se brinem, ovih dana je sve bilo ok, danas se desilo od dolivanja ulja. Sad bas i ne stignem da ga zagrejem, al po merenju tako hladnog i delimicno zagrejanog na sauhu, pokazuje min ulja. Kuciste filtera vazduha je suvo. Ako je stvarno sad ulje na min, gde li je nestalo, da li da probam da otpustim malo ulja sa rama, recimo 1dl pa da onda vidim da li ce da ga gusi? Mozda ulja ima dovoljno, al je ta 2-3mm preko max-a otislo gde ne treba pa ga gusi. Ulje je Motul 4100 ili 5100 (zaboravio sam) 15W-50 Hvala na pomoci unapre.
  7. Pozdrav, evo i ja stigao ovde, silom prilika da trazim savet, prvo pa musko (( Iz NS-a sam, Vlada, vozim Apriliu Pegaso 650.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja