Jump to content

Moto Zajednica

Miki2804

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    BiH
  • Motocikl
    Husqvarna TE310 2012g

Miki2804's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Da, u pravu ste sto se tice alnasera. Alnaser je iste velicine kao na Keewayu 50 ccm(posto imam taj skuter)Autoelektricar sam po zanimanju pa sam se zapitao da bas alnaser ove velicine moze zaverglati ovu masinu. Danas sam bio kod loko prodavca dijelova za motocikle, pa mi je pokazao alnaser (mislim da je KTM 300 ccm) koji je bukvalno duplo veci od mog. Ali nazalost nema dovoljno prostora da bi se mogao taj ugraditi. Razmisljao sam o prepravci instalacije prema alnaseru na 24V. Mozda uspijem time rijesiti problem, jer smatram da je alnaser jednostavno oslabio. L.p.
  2. Zupcanik alnasera ima manjih ostecenja. Razmisljao sam o prepravci instalacije alnasera na 24 V. Vidio sam da su pojedinci rijesili na taj nacin. Jer i dalje smatram da jednostavno alnaser nema snage( oslabio).
  3. Nema lufta ni gore dole ni napred nazad.
  4. Probao sam direktnim dovodjenjem plus i minus pol na alnaser. Ista stvar. Vreteno ne cima gore-dole. Snimio sam i video, ali ne znam kako poslati.
  5. Provjericu. Mada mislim da sam direktno dovodio minus i plus sa automobilskog akumulatora direktno na alnaser. Probacu ponovo pa vam se javim. Hvala vam puno.
  6. Na donjem dijelu vretena je iglicasti lezaj koji nema ostecenja ni lufta. Dobio sam ga sa Yuasa akumulatorom. Sumnjajuci u njega nabavim novi, apsolutno nikakva promjena, isto. Vec sam rasklapao alnaser. Kolektor, cetkice izgledaju ok. Da li je moguce da su stalni magneti oslabili?
  7. Vec sam rasklapao alnaser. Kolektor, cetkice izgledaju ok. Da li je moguce da su stalni magneti oslabili?
  8. Spajao sam i direktno na alnaser, tako da sam otklonio sumnju na relej. Ista stvar.
  9. E ovako, novi sam na forumu. Potrebna mi je pomoc. Imam motocikl Husqvarnu TE310, 2012 g. proizvodnje. Na kick start pali odlicno. Medjutim na alnaser nece da pali. Kupio sam ga nedavno sa tim problemom. Nekad malo pokrene alnaser, ali uglavnom cuje se samo cak. Ja sam inace po profesiji auto elektricar, tako da nisam bas laik. Akumulator i Bendix su novi. Na kablove sa drugog akumulatora ista stvar. Prenosni mehanizam sa alnasera i zupcanik bendixa su u redu (ima malo tragova ostecenja na zupcima zupcanika bendixa). Kada okrecem rukom zupcanici se okrecu bez zapinjanja. Alnaser kad spojim na stolu radi. Ali smatram da je oslabio, odnosno da nema snage. Sta mislite o ovom problemu? Hvala unaprijed. Pokusao sam naci novi alnaser. Nisam uspio. Da li ima ko iskustva da bi se mogao ugraditi alnaser od nekog drugog modela? Za informaciju ovaj ima 7 zuba na osovini rotora. Sve sto sam pronasao bilo je sa 9 ili 11 zuba. Lijep pozdrav.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja