Jump to content

Moto Zajednica

JovicaDobrica

Članovi
  • Broj tema i poruka

    4
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Subotica
  • Motocikl
    Honda VFR1200XD Crosstourer 2013

JovicaDobrica's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Da se razumemo, svakako mi nije cilj da sjebem nešto, naravno da bih prvo dobro promislio kako i šta, i da li uopšte, raspitao se i edukovao. Ako uvidim da je nešto vam mojih psihofizičkih mogućnosti, definitivno neću cackati sam nego nosim majstoru. Naravno, nije mi problem da iskeširam majstora, da mi je žao para ne bih vozio motor, na kraju krajeva tako će verovatno i biti, ali želja da naučim sam da radim na svom motoru, i da malo proširim znanje (makar spoznajom o tome gde se kupuju delovi ) na taj način nece biti uslišena. Jednog dana kad svi budu programatori a majstora nigde, ko ce onda motor da mi popravlja? Meni je problem to sto ne znam prevod imena delova na srpskom jer sve sto gledam i guglam na internetu radim na engleskom, pa samim tim i moj moto vokabular, Nažalost (da naglasim), nije mnogo širok. Hvala svima na savetima i informacijama, pametniji sam za nijansu sto je napredak u odnosu na jutros!
  2. Hvala prijatelju...semering, i za delove Honda Srbija. Znaci nije dovoljno samo ta 2 dela vec mora i sve ostalo iznutra. Našao sam nacrte i brojeve delova proizvodjača pa cu dalje skontati. Ovi sto sam pominjao su broj 51490MGE003. Sve najbolje, hvala jos jednom!
  3. Pozdrav, Oba prednja amortizera su mi procurela, i onda sam gledao po netu sta bi mogao biti problem. Uglavnom, planiram da svucem gumicu za prasinu i onda ispod gumice koja drzi ulje da zavucem parče plastike i "iskopam" prljavštinu. Gledao sam tutorijale i izgleda obećavajuće. Medjutim, moje konkretno pitanje. Kako se zovu te gumice, na srpskom to jest, da mogu naći delove ukoliko mi trebaju, ukoliko su pokidane a ne samo prljave, i gde se generalno kupuju delovi za motor (izvinjavam se na potpuno retardiranom pitanju, nov sam u moto svetu). Na engleskom su "fork oil seal" i "dust seal", a na našem...samo, gumice? Slika problema u priloženom, hvala na svakom savetu i pozdrav!
  4. Pozdrav dobri ljudi, Bio bih zahvalan kada bi mi neko ukratko objasnio par stvari oko ugradnje aftermarket auspuha na motor. Naime, posedujem VFR1200X 2012.god i imam zelju da zamenim originalni auspuh nekih drugim sa željom da dobijem malo drugačiji zvuk, jer trenutno nema taj "hrskav" ton vec zvuci kao 1.6 benzinac u leru, dosta je tih i "bezbojan" (da se razumemo ne želim da bude bučan, samo da ima dušu). To je V4 agregat, apsolutno nemam blage veze da li uopste može od njega da se napravi drugaciji zvuk, al ajde da pitam. E sad, konkretnije pitanje. Da li mora da se radi ceo sistem (top + grana) ili moze samo da se uradi slip-on. Ukoliko se radi slip-on, da li mora de se gleda neki poseban model ili moze bilo koji slip-on auspuh kog se dohvatim da se metne na njega. Ukoliko ne može bilo koji, da li je uvek problem samo da li top "pasuje" na postojecu granu, ili postoje jos neki razlozi zbog kojih bi se cela grana menjala. Na kraju, ako neko ima da prodaje ili da da sugestiju koji tip da trazim ili bilo šta što bi mi pomoglo u potražnji novog auspuha. Za Dragona iz Ade sa čuo, i na moje pitanje o novom auspuhu on je odmah pomenuo da bi uz njegov top i grana morala da se menja. Sve u svemu, ne razumem se, al bih voleo da me neko ukratno nauči. Hvala svima i brz mart/april svima želim.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja