Jump to content

Moto Zajednica

Nemkke

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

Odgovori koje je postavio član: Nemkke

  1. Tik tok motor, nema šta. Kinezi nas prisluškuju i prate preko njega, gledaju navike i rute, posle ti na Aliju izlaze predlozi za kupovinu dodane opreme. 

    • Sviđa mi se 2
    • Haha 2
  2. Pre 5 sati, darkoj89 je napisao:

    Zna li ko, ima li još uvek modela 300ds? Da ne bijem put za dz, mada sam hteo da uzmem 300 rally. Ili pak da čekam do aprila, valja neće da skoči cena, uzimam na kredit.

    Ja sam u salon ATV išao da vidim uživo baš 300ds. a usput i da pogledam Rally. NIje loš, isti motor kao Rally , deluje dosta glomaznije, udobnije sedište,  niži je i teži mislim za oko 20-30 kg i udobniji je za suvozača.

     

    Ali me je rally oduševio. Visok sam 183, solidno sedim na njemu,odličan pregledan položaj,  prstima se oslanjam, deluje lagano, uzan je, ima sve što je potrebno za vožnju motora po gradu, za  ivičnjake, prečice, provlačenja, parking, naravno i za off ko voli.  Još se razmišljam, 3800 je bila odlična cena za to što nudi.

    • Sviđa mi se 4
  3. Pre 8 sati, Urban Rider je napisao:

    Ne nasedaj na to. Kod svih je sve ok dok ti ne prodaju motor, a da li je stvarno sve ok, videćeš tek kad naiđeš na prvi problem.

    znam da nije uvek kao što kažu, ali bar je bar novo. Recimo, konkretno sam pitao za Voge 300 rally, zadnji lančanik deluje slabašno, a i zadnji ležaj se baš vidi. Pitam, jel to podleže garanciji, kažu ne, jer je potrošna roba i da se garancija odnosi na motor, recimo ležajeve radilice, itd. Ima 4 ovlašćena servisa za Voge u Srbiji. Motor mi se veoma dopao, ako budem uzimao malolitražnog kineza on je prvi izbor. 

    Druga stvar je što nema šanse da posle 4 -5 godina eksplatacije i košta manje od 2000 eur, znači spašće sa 4300 eur na recimo 3000,  što je ok..

     

    Inače sa oglasima polovnih  je stanje katastrofa za taj novac. znam da je to sve voženo i staro, ali ti treba još 1000 eur ulaganja minimum na " redovno održavan, odlično stanje" oglas. O majstorima/servisima da ne pričam , ne javljaju se, zatrpavaju se, grabe,  dva meseca zovem ranije i čekam celu zimu, da bi mi posle dva meseca rekao da ne može da primi motor da je u gužvi.  A motor bukvar, osnovni model, servis vila, ležaj volana, štelovanje ventila, mali servis.  ..

    Ko se malo razume u mehaniku a i nema garažu,  treba samo novo da kupuje. 

  4. Na tvom mestu bih izabrao Voga, bio sam pre par dana u salonu na autoputu, pitao za garanciju, servise, sve je ok. Pogledao motore, izgledaju bolje i kvalitetnije nego na slikama. 

    U stvari, šta god da odlučiš nećeš pogrešiti, jer je kod nas kupoviha polovnog motockla postala rizičan poduhvat.

    • Sviđa mi se 1
  5. On 29.12.2023. at 13:46, Touchthedream je napisao:

    Samo su 2 razlike u odnosu na 500x.

    Agregat je drugi. Ima 30ccm vise.

    Armatura je komplet tft.

    I boja naravno.

    Ostalo sve jednako ko na 500x.

    Sad, ako me pitas,koji je bolji? Mogu ti reci, da je agregat na 500x stvarno provjeren i fascinantan. Tu je od.2017 godine i neki motori imaju preko 100.000km..bez ikakvih problema. Mozes u 6 brzini da vozis 40km/sat, i ubrzavas samo sa gasom. Brz trzaja,lupanja po lancu..nista.

    Novi model jos nisam isprobao,pa ne mogu da napravim direktnu usporedbu.

    U kom smislu drugi agregat , a ima 30 ccm više.? Jel to samo zbog dimenzije/hoda klipa ili ima još neka razlika ?

    Šta se dobilo sa 30 ccm na 500 ccm ?

  6. WWW.GLASSRPSKE.COM

    Седми по реду Мото Фест, Бањалука 2024, под слоганом „Live, Ride & Respect!“ биће одржан од 30. маја до 1. јуна на бањалучкој тврђави Кастел.

     

     

     

    sledeći je malo pomeren, taman da ga promaši kiša :)

    • Sviđa mi se 7
  7. On 14.5.2023. at 16:17, eurokrem je napisao:

    Evo i neke slike i par rečenica....

    Posle 100 km ne mogu da dam neke relevatnije informacije ali sam generalno vrlo zadovoljan. Za moju visinu 188 cm idelan, Što se tiče vibracija nema skoro nikakve,ali pošto ga razrađujem onako baš školski  ( prvih 500 km , do 4k obrtaja,sledećih 500 km do 7k) nije ni za očekivati :) . Sa tim obrtajima (4k)u 6. brzini ide tačno 60 km/h i treba biti baš karakter ne terati ga preko jer prima gas odlično i pri malim obrtajima. Vešanje je super,pliva po našim rupama na asfaltu, sedište je udobno, gume dobro prijanju, probao sam lagani test na pešačkom , abs radi,kočnice odaju sigurnost, plastike prilično kvalitetne i nista ne "zvoni"precizno nalegaju. Ono što mi malo smeta je što je poklopac rezervoara odvojen ali na to ću morati da se naviknem, za sad je vožnja uživanje,prave utiske imaću tek po završenoj razradi.

     

     

     

     

     Prelep motor, svala čast na izboru

    • Hvala 1
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja