Jump to content

Moto Zajednica

Vojkan XX

Članovi
  • Broj tema i poruka

    11
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Vojkan XX

  • Rođendan 24.02.1971.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd

Vojkan XX's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Prijatelj iz Beograda nas upucuje na Grka u Solunu koji ce nam pomoci da nadjemo vulkanizera. Sta cemo, sedamo na XX-a sa sve skinutim tockom I pravac Solun. Da skratim pricu, nasli smo se sa njim (srecom takodje bajker, pa razume muku) I nakon cetiri sata potrage po Solunu (nedelja je, niko ne radi, a uskoro pocinje utakmica Olimpijakos-Paok, totalni haos u gradu) nalazimo vulkanizera, kod koga nakon sat I po cekanja zavrsavamo posao. Uz pice zahvaljujemo nasem Grku na pomoci I ponovo krecemo nazad na granicu da namontiramo tocak. U deset uvece, nakon osam neplanirano provedenih sati, nastavljamo za Uranopolis. Stizemo oko pola jedan, u prvom restoranu pitamo kako da pronadjemo hotel koji smo odavno rezervisali, covek kolima ispred nas, mi za njim, dolazimo do hotela, zvonimo, kucamo, niko ne otvara. Bedak, nismo u svoj frci oko gume javili hotelu da cemo kasniti I sada smo posle 950km na tockovima, rasrafljeni od umora, na ulici bez izgleda da cemo uskoro pod tus I u krevet. Vracamo se do restorana, gazda zove telefonom prijatelje koji drze drugi hotel u blizini, ima mesta I za nas I za motore, smestamo se I zavrsavamo dan pun uzbudjenja I iskusenja. Sto Peca rece, neko odozgo je verovatno proveravao kolika nam je stvarno volja da stignemo tamo gde smo krenuli. Sutra ujutro se srecemo sa Misom, Pecom, Ninom I Ljubom I krecemo dalje na Svetu Goru. Vratili smo se kuci bogatiji za novo iskustvo I cetiri prijatelja, koje ovom prilikom puno pozdravljamo.
  2. Zeza me net, nekako duplira slike Ulazimo u Grcku negde oko pola dva, nastavljamo auto putem I razmisljamo o preostalih par sati do Uranopolisa. U jednom momentu, nekih 20-tak kilometara od granice, odmakao sam Aleksi nekih 500m (da XX-u malo protegnem noge) I nakon jedne duge leve krivine, kad sam ga izgubio iz vida, usporavam da bih ga sacekao, ali njega nema. Iscekujem ga u retrovizoru svakog trenutka, ali ga I dalje nema. Stajem na zaustavnu, vec mi svasta prolazi kroz glavu, jos uvek se ne pojavljuje, ne mogu da se vratim auto putem u kontra smeru, cekam jos malo, zovem ga, sva sreca javlja se, pukla mu je unutrasnja guma na prednjem tocku I u sekundi je pri putnoj brzini bio na felni. Kako nije pao, nije jasno ni njemu ni meni, ubedjeni smo da ishod ne bi bio ovakav da smo krenuli negde drugde. Sabrasmo se obojica I dovukosmo se do prve pumpe. Srecom, na pumpi sretnemo bracni par iz Beograda. Neshi (inace kolega motorista) se ovom prilikom od srca zahvaljujemo na pomoci.
  3. Prestraseni pricama kako se u Grckoj jako retko nailazi na pumpe, dopunjujemo gorivo skoro na svakoj pumpi kroz Makedoniju.
  4. Dolazimo do granice sa Makedonijom I skidamo kisnjake, nadajuci se da se vise necemo druziti sa kisom.
  5. Da se ubacim i ja na kratko, posto nas je Peca vec pomenuo . Pre svega, cestitke Peci na lepom putopisu, zaista uzivam dok citam i jako mi je drago sto su nam se putevi ukrstili i sto sam nekoliko dana bio deo ove price. Aleksa i ja smo planirali ovaj put jos krajem prosle godine i prema prvobitnom planu, trebalo je da nakon posete Svetoj Gori nastavimo na zapad prema Igumenici, odatle na trajekt za Italiju, provedemo dan dva na Siciliji, dalje ka Bariju na trajekt za Bar i pravac Beograd. U medjuvremenu, zbog iskrslih obaveza, ja sam odustao od drugog dela puta, nakon Hilandara sam se vratio nazad, dok je Aleksa nastavio dalje. Krenuli smo 09.05. ujutro, kisa nas je pratila prvih 200km, ali vec ispred Nisa se razvedrava i put dobija novu dimenziju. Drug policajac na naplatnoj rampi Nais je bio ljubazan i napravio je nasu prvu fotku.
  6. Super, vidimo se tamo . Nasa prvobitna ideja je bila da nakon Svete Gore odemo za Igumenicu i odatle trajektom predjemo u Italiju, vidimo Siciliju, dalje do Barija na trajekt za Bar i pravac kuci. Na zalost, zbog obaveza (novi momenti) moramo odmah nazad . U svakom slucaju, mozemo nazad zajedno donekle, a i red je da overimo neku kafanu usput ;D.
  7. Krecemo rano ujutro 09.05., tu noc spavamo u Uranopolisu, 10.05. ujutro idemo na brod i tu noc spavamo na Svetoj gori. 11.-og krecemo nazad. Jel idete 08.05. direktno tamo, gde smestate motore i koliko planirate da ostanete? Ukoliko se uklapamo vremenski, mozemo i ranije da se nadjemo!?
  8. Cao drugari, Boze zdravlja, devetog maja rano ujutro, drugar i ja sa dva motora krecemo put Svete Gore. Spavamo u hotelu u Uranopolisu (garaza obezbedjena) i odatle ujutro hvatamo brod za Svetu Goru. Posto smo u odlasku prilicno knapirani sa vremenom (treba na vreme stici do office-a u Uranopolisu), u povratku bi smo imali vremena da obidjemo neka zanimljiva mesta. Sa Hilandara se vracamo 11.-og i imamo jos dan-dva za sunjanje. Imate li neki predlog, sta ne bi trebalo propustiti u tom kraju? Ukoliko neko ide na tu stranu u tom periodu, mozemo i zajedno... Hvala, Pozdrav
  9. Ja sam ti prodao jednog od ta dva. ;D Pozdrav, kolega.
  10. Vozim XX 2000 g. sa ubrizgavanjem zadnje dve godine (oko 20000km). Za ne verovati je koliko je motor povozan, s obzirom na gabarite. Ne umara me, nemam opterecenje na sakama (visok sam 185cm). Koci feenoomeenalnoo. Mozes da krstaris 6-om 60 bez da stucne , a mozes i 305 (po satu ;D). Do 180 ne moram da se saginjem, a preko toga mora da se zalegne. Neko je na forumu rekao da jede zadnju gumu. Sa sadasnjim gumama sam presao 16000km (Michelin Pilot Road), bez problema ce izdrzati i sledecu sezonu, sto je stvarno za pohvalu s obzirom na tezinu motora, a i nisam bas uvek tako nezan sa gasom. XX je napravljen za auto put i velike putne brzine. Mozes da je vitlas i kroz kratke krivine (ne bas kao neku 6-cu ili klasicnog R-a), ali ako si svestan njenih ogranicenja prouzrokovanih masom, nece biti problema. A u dugim i brzim..... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Uzivancija! Ako treba da svedem pricu u dve reci, rekao bih da je precizna i ugladjena masina. I ono sto je najbitnije, uzivam sa njom kao i prvog dana i nemam nameru da je menjam . Svaka preporuka!
  11. A kada bi se islo, u aprilu, maju...!? Nas nekoliko ce u maju motorima do Svete Gore, pa bih voleo da se uklopim i u ovu voznjicu .
  12. Naravno da moze. Upoznam letos na semaforu lika na R1, posao iz Prokuplja za Svajcarsku . Otisli smo zajedno na skup u Muzlju i on je posle toga nastavio ka Lozani. Pravi bar dve takve ture preko leta .
  13. Imao sam istu ovakvu ZX12R 2003.god. , prodao sam je pre dve godine, u kombinaciji sa RS3 i power commander-om je stvarno brutalan motor. Kawa je za prosecno visokog vozaca relativno udobna (visok sam 185cm) i nema nekog opterecenja na rukama, dok je suvozacu pozadi opstanak skoro kao na R1. Koci fenomenalno, sto je najbitnije u celoj prici. Mislim da ne bismo trebali da sugerisemo izbor na osnovu izgleda motora. To je relativna stvar i ne mozemo da budemo objektivni, meni licno moze vise na oko da se svidi jedan od ova dva motora, ali moramo postovati i tudje ukuse. Licno mi je Kawa lepsa, ali to ne znaci da je Busa manje kvalitetna. Trebalo bi da pricamo o iskustvima sa ovim motorima, da li su se lose pokazali u nekom segmentu tokom eksploatacije, da li imaju skrivene mane, (ponekad sam na Kawi uspeo da nabodem fals ler izmedju 3. i 4. brzine, ne znam da li se jos nekome ovo desavalo), kakve su cene odrzavanja... U svakom slucaju, nijanse su u pitanju, ali za neke touring varijante, imas mnogo bolje izbore na raspolaganju od ova dva motora.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja