Jump to content

Moto Zajednica

Rasa1998

Članovi
  • Broj tema i poruka

    18
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Rasa1998's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

27

Reputacija u zajednici

  1. Jedna solo vikend avantura od Niša do Zaječara. Pogledajte video ...
  2. Poz drustvo resio sam problem sa motorom. Bilo je potrebno samo stelovanje ventila, motor radi kao sat. Izuzetno je osteljiv na greske pri stelovanju ventila , bukvalno jedna deseta da se pogresi samo na jednom ventilu motor ce da promeni zvuk. Dodatno otezava sto je mesto gde su ventili dosta nepristupacno i spijun dolazi pod nekim cudnim uglom. Sve u svemu sad radi odlicno, hvala svima na pomoci. Ako nista drugo barem sam se uverio da je motor unutra kao nov.
  3. Spaner lanca se sam zateze, ima oprugu koja gura i sve vreme drzi zategnut lanac i nju smo gledali ima jos 2 cm da se trosi, poslacu kasnije jos koju sliku, ali najverovatnije cu ga sklopiti i vozati tako jer ocigledno se nista ne trosi unutra motor ide odlicno sve osim zvuka je kako treba
  4. Nisam napomenuo da je mikrometrom mereno svako moguce odstupanje i na bregastoj ventilima, iskrivljenost glave svaka vrednost koja pise u uputstvu da moze da se trosi je izmerena.
  5. Ovako stoje stvari, danas smo ga po treci put rasturili i sastavili. Probali smo sa drugim ozubljenjem da se gadjaju vodoravne crte, jedva je upalio totalno nepravilan rad motora. Po originalnom suzukijevom uputstvu steluje se da pin dodje na 1h kao sto je na slici. Nisam napomenuo a verovatno je bitno da tek kad upalim motor zvuk je jedva primetan tek kad se zagreje zvuk se pojaca. Skinuli smo i lamelu da bi prisli do lanca kako bi ga premerili sublerom lanac je u super stanju nije istegnut opet gledajuci suzukijevo uputstvo.
  6. Vrteo sam sve je super, zvuk dolazi sa vrha motora, znaci klackalice ventili a najverovatnije je lanac.
  7. Uzubljen je dobro sve na svom mestu, a sto se tice podmazivanja u samoj glavi prilikom otvaranja je bilo dosta ulja ali provericu opet svaki kanal
  8. Mali apdejt. Otvorili smo mašinu, i sve na sta smo sumnjali je ispravno klackalice su u dobrom stanju bez lufta, bregasta takodje,mesto na koje naleze bregasta ima tragove ali to definitivno ne moze da proizvodi taj zvuk, na onoj osovinici koja ide kroz klip nema nikakvih ostecenja, hilzna i karike su u perfektnom stanju, nigde nema lufta. Jedino ostaje da je lanac u pitanju pa me zanima da li postoji nacin da se on izmeri dok je jos uvek u motoru. Jer da bi se on skinuo potrebno je skinuti kvacilo koje i nije tako jednostavno skinuti? Znacilo bi kada bi neko znao tacnu meru izmedju 20 zuba na lancu pa da se premeri sublerom.
  9. Motor sam kupio sa tim problemom pre 10ak dana misleci da je do stelovanja ventila. Sta tacno mislis kad kazes zavuko na gornju pesnicu ?
  10. U nedelju cu probati sa ventilima, ako ne upali otvaram masinu pa javljam, na sta tacno da obratim paznju kod klackalica luft istrosenost ili neki deformitet ?
  11. Evo okacio sam snimak na yt kako bi ste bolje culi
  12. Nije do ventila, ventile sam nastelovao
  13. Lepo su nalegle, svaku drzi onaj lim i dva sarafa, skoro sam to skidao i vratio na svoje mesto.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja