Jump to content

Moto Zajednica

Usamljeni_jahač

Članovi
  • Broj tema i poruka

    0
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    BiH
  • Motocikl
    Honda CBR 1000 f

Poslednji posetioci profila

34 profile views

Usamljeni_jahač's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Izvadio sam filter zraka i provozao motor bez filtera. Malo je kao bolja situacija, ide preko 3 hiljade obrtaja bez problema i do kraja, ali na početnom gasu ne prima gas odmah...uslikao sam filter i kuciste filtera u čijem dnu ima malo tragova ulja, filter mi djeluje čist ali ipak vi znate bolje pa prosudite... uslikao sam i svjecice odmah nakon vožnje, bijele su boje zazori..
  2. Ne, nikad se ne ugasi, savršeno prima gas na leru, ono baš lijepo reže. A vidjeću šta je s filterom svakako (ako mi pođe za rukom). Izduvne grane nisam provjeravao, i to ću sutra takođe provjeriti.
  3. Sutra aBd ću pokušati da izvadim filter, pa ako uspijem, javim vam da li je došlo do neke (pozitivne) promjene. A svakako ću pregledati i ove nove svjećice. Hvala ti na trudu, i naravno svim ostalim forumašima koji su pokušali da pomognu.
  4. Da li se taj filter vazduha nalazi u onom plastičnom spremniku koji izgledom podsjeća na oblik trube na svom završetku? Vidio sam da je naštiklan na karburatore, pa se spušta nadole i ima spljošten otvor,da li je to to? Ako je to to, njegov završetak dođe mi s lijeve strane. Ako uspijem da izvadim filter (ako budem znao), da li se može očistiti, i ako može, na koji način?
  5. Hvala ti na javljanju. Kupio sam nove svjećice Šampionke i postavio sam ih prije 3 dana. Njih još nisam izvrtao da ih provjerim. Ali stare svjećice NGK jesam (to kad se tek počeo dešavati problem), i bile su garave sve četiri. Nisu dakle bile mokre, ali bile su garave a inače su kad je sve bilo ok imale bijelo-sivkastu boju na zazorima. Očistio sam ih, zavrnuo, izašao na cestu, okinuo po gasu - sve isto. Pukne mi film i odem pravo u prodavnicu i kupim nove sve četiri Šampionke. Čini se kao da je s novim svjećicama za trunku bolja situacija, ali ipak mašina na 3 hiljade i dalje trokira..
  6. Nema nikakvog pucanja, odlicno pali, na leru odlicno radi, na leru ne trokira i ide u crveno bez problema, apsolutno se nikad ne gasi niti na leru, niti u brzini, ali u vožnji zatrokira na oko 3 hiljade. Kad se to desi, ja mu tada zadam jači gas i nakon 3-4 sekunde proguli i primi rezak gas.. i sad mi naravno zbog svega toga više i troši... Užasan osjećaj..
  7. Hvala na sugestiji. Molim te reci mi kako da dođem do filtera zraka? Je li to onaj plastični dio što je naštiklan na karburatore, kako da ga otvorim?
  8. Hvala na savjetima. Karburatori su već štimani (tako mi reče čovjek od kojeg sam kupio Hondu), ne dešava se nikakva vrsta pucanja, motor odlično pali, čak je na hladnom mjestu stajao sve ove hladne dane i nikad nisam imao problema s paljenjem. Ekstra je uzimao na otvorenom, a ovo se desilo odjednom prije 3 dana.. kao da su ga Gremlini spopali..
  9. Zahvaljujem se na sugestijama. Inače, uopšte se ne dešava nikakvo pucanje, normalno upali, ne puši, na leru nema nikakvog trokiranja, ali u vožnji da. Na 3 hiljade obrtaja počne da trokira i onda moram da ga forsiram, stisnem još jači gas i tek poslije 4-5 sekundi primi rezak gas.. Zbog ove pojave sad duplo više troši goriva... slab sam s novcem, sad za sad ga ne mogu voziti majstoru... očajan sam. Hvala ti.
  10. Pozdrav svima. Novi sam član i zahvaljujem se na primanju. Imam jedno pitanje. Imam Hondu CBR 1000 f, '87 g. sa kojom nikada ranije nisam imao problema sve do prije neki dan kad je iz čista mira počela da trokira u toku vožnje, posebno na dodavanju jačeg gasa od 3 hiljade obrtaja. Zamijenio sam svjećice, ali stvar se ponavlja. Filter od goriva je čist, dalje ne znam šta da radim.. Molim pomoć ako je moguće, unaprijed se zahvaljujem.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja