Jump to content

Moto Zajednica

Masinagv

Članovi
  • Broj tema i poruka

    10
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    BiH
  • Motocikl
    BV 500

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Masinagv's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Prekidac za otvaranje sejdišta je bio krivac. Evo bekoliko dana je stajao motor nije se akumulator ispraznio, a ni multimetar ne pokazuje da nešto vuče struju. Hvala na pomoći. LP
  2. Ako idem metodom eliminacije, sijalica nije jer je nema, uticnica nije jer je raskopcana, prekidac svjetla nije jer nema sijalice, prekidac za otvaranje sjedista ako je bio sada ne bi trebalo jer sam ga napravio, nije vise zaglavljen. Ima jos ovaj motoric za otvaranje sjedista koji nije u funkciji i sta je ovo contact for key switch? Ono sto me cudi jeste da jutros kada sam pregledao potrosnju nista nije trosio i prije nego sam prekidac popravio.
  3. Hvala ti. Kao sto sam u prvom postu napisao laik sam za struju. Osigurac pod brojem 5 kod na bocnoj strani vuce struju. Provjerio u manualu vezan je za prekidac za otvaranje sjedista, uticnicu i prekidac za svjetlo sjedista. Nesto je od toga, a mislim da je prekidac za otvaranje jedista jer je zaglavljen (nije funkcionalan nikad ni bio od kad je motor kod mene) ali sam ga ja pritisnuo jednom i ostao je u tom polozaju. Kada vratim film od prilike od tada mi se i praznio akumulator.
  4. Jos uvijek nisam rijesio ovaj problem. Promijenio sam regler, punjenje se popravilo na 13,8 V na gasu. Nakon nekoliko dana i nakon stajanja motora dva tri dana mrtav. Premjerim napon sokantnih oko 2-3 V... Kupim novi akumulator odmah, postavim, punjenje dobro, ne vuce struju nista do motor miruje (pokazuje 0,17-0,18 A), a opet nakon dva dana stajanja mrtav, sa novim akumulatorom pokaza jos sokantnijih 0,7 V. Ne znam u cemu je fazon, punjenje solidno 13,8 V, praznjenje akumulatora 0,18 ako sam dobro premjerio, a mislim da jesam (slika u prilogu), a nakon dva dana stajanja bukvalno mrtav motor....
  5. Imam i bijele, došle su u setu. Pokušati ću sa njima. Hvala.
  6. Ovo oko oprugica mi je zanimljivo jer sam stavio malossi žute, fabričke se bile rastegle, a nigdje nisam mogao naći da kupim. Nešto se ne sjećam da mi je škripalo dok su fabričke bile, ali je treslo malo više na laganom gasu.
  7. Ok, otvrdle ferode, jel rješenje zamjena ili ima neki fazon da se to smanji i riješi. Lamela ima mesa pravo.
  8. Ako se čuje škripanje iz prenosa, šta pogledati? Škripanje se čuje samo uz brdo pri maloj brzini, ili ponekad vrlo rijetko kod kretanja. Sve sam pregledao, remen, kvačilo, variomat sve mi izgleda ok. Škripanje je povremeno kako sam napisao i vrlo rijetko, ali zna iritirati ponekad. BV 500 je u pitanju, kvačilo ima 5 feroda ako je bitan podatak.
  9. Ok, provjeriti cu to pražnjenje kada je ugašen, ali mislim da punjenje nije dobro trebalo bi na 5000 da bude 14 do 15V. Kod mene nije nikad toliko. Također kako se vremenom prazni akumulator, punjenje pada, tako da ako je akumulator 12,5V, punjenje će biti oko 13V na gasu, na leru mozda 12,7V.
  10. Druga sezona kako vozim BV500 2004 godina. Do sada sam poprilično zadovoljan, međutim pojavio se jedan problemčić koji pokušavam da riješim. Naime, radi se o tome da unazad cca 2 mjeseca akumulator mi se ispraznio 3 puta nakon stajanja motora par dana (inače se vozi svaki dan). Kupio sam multimetar, iako sam laik za struju, da pokušam naći problem. Inače motore sve održavam sam i nisam do sada imao nekih nerješivih problema. Nakon punjenja akumulatora napon na leru je cca 13V, kada dam lagani gas penje se na nekih 13,7 i sa pojačavanjem gasa napon pada na 13,5-13,4V, a nakon potpunog oduzimanja gasa tu i ostaje. Znači u toku rada kasnije napon davanjem i oduzimanjem gasa varira samo 0,1-0,3V. Punjenje nikad ne dolazi u rang preporučenog 14-15V kako je prema upustvu. Napominjem kao laik provjerio sam namotaje na način da sam mjerio otpor između žutih žica koje idu sa namotaja u regler i između svake od njih postoji otpor od 0,7-0,8 oma, što je prema upustvu ok (od 0,2 do 1). Provjerio sam da li postoji otpor između svake od tih žica i rama motora, nema otpora što je isto mislim ok prema upustvu. Regler sam provjerio tako što sam uradio test dioda (našao sam po internetu kako se to radi). Crna iz multimetra na fazu iz reglera a crvenom provjeravao tri žute žice, očitavanja su pretpostavljam ok (758, 756, 756), crvena iz multimetra u nulu iz reglera i provjera žutih žica očitavanja (758, 742, 734), za ovo ne znam da li je ok da li smije razlika biti ovolika. Da li treba postojati otpor između žutih žica iz samog reglera? Kod mene nema otpora. Daljim kopanjem primjetio sam da su žice na regleru prespajane, nisu fabrika... Prošli vikend sam napunio akumulator i vozio sam cijelu sedmicu bez ikakvih problema, s tim što vidim da mi je napon akumulatora pao na ispod 12,5V, pa sam sada rastavio i to testirao. Ako je neko imao slično iskustvo ili ko se razumije u struju da da neko upustvo bio bih zahvalan. LP
  11. Pozdrav, Zovem se Alden i dolazim iz BiH. Vozim trenutno BV 500, ranije vozio BV 125, Xmax 250, Honda CBF 500. Forum izgleda koristan, odavno pratim. Imam neka pitanja, ali to ću u drugim temama... Slike mojih motora do sada:
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja