Jump to content

Moto Zajednica

nickbike

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu nickbike

  • Rođendan 19.05.1991.

Profile Information

  • Lokacija
    Niš
  • Motocikl
    Aprilia Atlantic 500

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

nickbike's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Kompresiju ću proveriti pa javljam. A zupčenje sam više puta proveravao po tim uputstvima na oznakama je u milimetar (i lanac bregaste je nov).
  2. Ja i dalje nisam rešio problem, pali, radi, ali greje osetiš u nogama i kroz plastike, nije za vožnju svakako. Mnogo toga sam probao. Kao da mu naliva dizna previše goriva. Stvari koje sam probao: Drugi auspuh, Druga dizna, Našao drugu bobinu i to probao. Drugi e.c.u Nisam probao: Senzor temperature, Rpm senzor (on mu je pick up), I torque senzor.
  3. Ili sam nešto prevideo tokom pakovanja, ili je motor imao neku muku od ranije...
  4. Hvala ljudi, u medjuvremenu sam probao drugu diznu i drugi lonac, ista priča.
  5. Veliko hvala, sutra ću probati drugu diznu, motor je uzubljen kako treba na oznakama je. Lonac mi je bio sumnjiv jer nije fabrički, mislim da je od atlantica 250. Ako ne bude bilo promene potražiću drugi lonac za probu, jer sam u naseljenom delu grada pa zbog projektila iz solitera ne bih smeo da ga upalim na izduvnoj grani samo.
  6. Zdravo svima. Ne mogu a da za uvod ne bude poduže. Februara meseca sam kupio rasklopljenu Apriliu Atlantic 500i.e classic i plan mi je bio da je sredim za sebe i da maja meseca izadje na put. Motor je imao havariju u smislu da je zbog loše uljne pumpe stradala radilica. Nabavio sam drugu ispravnu, kao i uljnu pumpu. Cilindar i klip su bili u redu pa sam samo iz predostrožnosti nosio glavu na obradu (ravnao, zamenio gumice i šlajfovao ventile). Zamenio sam lanac bregaste jer je španer hvatao na poslednjem zubu. Ventile podesio po fabričkoj specifikaciji usis/izduv 0.20/0.20mm. Prilikom prvog paljenja motor je relativno lako upalio. Anomalije koje sada ima su užarena izduvna grana ( 1 minut rada) i rad u leru nestabilan (gasi se). Može biti svašta, ono što sam ja probao drugo su bobina i namotaji koje sam zamenio jer su postojeći bili pred otkazivanjem (već namotavani i faze ogoljene) i stanje je isto. Primetio sam da varnica na svećici nije plavičaste boje kao što sam se do sad susretao na drugim agregatima, već narandzaste-crvene i regler je sumnjiv - punjenje varira u leru je ispod 13v(12.4 do 12.8) a na nekih 4000-5000 rpm-a 14v. Ako neko ima bilo kakvu ideju, unapred hvala.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja