Jump to content

Moto Zajednica

rassa

Članovi
  • Broj tema i poruka

    5
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

rassa's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Nisam ovo pisao da bih se opravdao (a zašto i ne) već da pokrenem pitanje svima koji voze auto ili motor a dosada nisu imali takav slučaj. Deset puta prolaziš istim putem i istom brzinom i jedanajsti put se slupaš. Sve one uopštene priče o prilagođenoj brzini padaju u vodu pošto voziš prilagođenom brino beć deset puta. A šta reći za nas koji prvi put prolazimo tm putem. Putarima je potrebno nekoliko desetina hiljada da postave znak ograničenja brzine sa dodatnom tablom (oblak sa pahuljama) i da svi laganica prođemo bez obzira na led. Ukoliko to ne poštuješ onda si kriv 100%, ovako može kako se kome svidi.(Prilagođena brzina). Ovako je putarima lakše, ja sam te upozorio i šta god se desi ti si kriv.
  2. SALEM, hvala na ovo dečko. Od mnogih sam stariji i dupli i neznam šta znači TROLOVATI ali imam problem koji sam postavio. Hvala svima koji su se javili. Svo odmah dočekali na nož sve što sam pisao a samo jedan je napisao svoje iskustvo gde kaže da i putari imaju svoju odgovornost.
  3. Nisam. Imao sam u ovoj krivini o kojoj pišem a niko da mi odgovori šta je to prilagođena brzina kada ja, koji prvi put vozim ovim putem neznam šta me čeka u krivini, led, blato ili sl. a putari mi samo kazu znakom klizav put. Ja smanjom brzinu samoinicijativno sa 80 na 60Km/h i prokliznem a iz suprotnog pavca auto i sudar neminovan.
  4. kILOMETA SAT SE ZAKUCAO NA 60KM/h A TO SA GODINAMA NEMA VEZE. mI SMO GENETSKI MALO IZOPAČENI POŠTO STALNO OKRIVLJUJEMO SAMI SEBE. uVEK JE GRAĐANIN KRIV. pUTARI SU MORALI BACITI SO ILI NEŠTO DRUGO DA VOZAČI NE STRADAJU. zAŠTO NISU OGRANIČILI BRZINU ISPRED KRIVINE ZA SVE KOJI VOZE OVIM PUTEM PR PUT. MILICIONER MI REČE DA NISAM JEDINI I DA IMA I POMENIKA. U ZAKONU PIŠE TREBA PRILAGODITI BRZINU USLOVIMA PUTA. aKO JE LED TO JE 20KM/h AKO NJE TO JE 50 ILI SVIH 80KM/h. KAKO JA D ZNAM ŠTA JE U KRIVINI I ŠTA ME ČEKA TAMO. MOŽDA JE BLATO, ULJE ILI SLIČNO ALI KADA TO UOČIŠ, A VOZIŠ DOZVOLJENOM BRZINOM 80KM/h KASNO JE I TI SI U PROBLEMA A SVI OSTALI TE GLEDAJU I PRONALAZE ZAŠTO SI KRIV A NE ZAŠTO NISI KRIV.
  5. Ulazim u krivinu sa oko 60km/h. Dozvoljena brzina na tom delu 80km/h. ispred krivine tabla krivina ulevo i opasnost, klizav put i dodatna tabla ispod sa pahuljom. Do krivine put suv, ili možda malo vlažan, temperatura oko 7 stepeni, sunce sija. Čim sam ušao u krivinu počinjem da se okrećem a iz suprotnog smera nailazi auto i mi se sudarimo skoro čeono. Devojka iz drugog auta ima napuknuće pršljena L1. Izlazim iz auta i zamalo padam od leda. Svi ostali malo ugruvani. Dolazi milicija i pravi zapisnik(Požarevac). Mesto udesa oko 2km od Požarevca prema Selakovcu. Pitanja: Koliko treba da smanjim brzinu pošto ne očekujem led i nema snega a temperatura je u plusu (+7 stepeni, ) i sija sunce. Da li su u ovom slučaju putari odgovorni za učinjenu štetu zbog toga što su stavili znak klizav put a nisu ništa ičinili da to eliminišu. Da li ima propis po kojem vozač mora da smanji brzinu na neku vrednost ako to nije znakom izričite naredbe označeno,tj. šta znači prilagoditi brzinu uslovima puta kada ti ne očekuješ led i zbog krivine smanjuješ brzinu u odnosu na dozvoljenu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja