Jump to content

Moto Zajednica

Joksa4

Članovi
  • Broj tema i poruka

    37
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Joksa4

  • Rođendan 22.06.2001.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Interests
    MotoGP - Formula 1 - Šarafanje
  • Motocikl
    Yamaha

Poslednji posetioci profila

206 profile views

Joksa4's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

24

Reputacija u zajednici

  1. Zaboravih da vam se zahvalim, hvala svima i na savjetima i na kritikama
  2. Samo da vam javim da sam uspio da vratim motor, par ogrebotina na rezervoaru al čini mi se kao lagan posao za polirku. Prijava je još uvjek tu jer danas sam krenuo na suđenje ali to je odloženo a u stanici su mi dali papir za vraćanje vozila sa zaplijene. U svakom slučaju upitna situacija, al nemam na šta da se žalim jer mi je jedino bilo bitno da preuzmem nazad motor što prije.
  3. Eto, a ja sam motor preveo na sebe dok je bio registrovan, i zato mi je trulo to sto su uradili da moraju kao da vrse provjeru.. I to sto si rekao, mogli su fino da mi napisu kaznu za neposjedovanje dokumenata, a ne neregistrovano vozilo za koje su vidjeli da je svaki racun cist i placen, i jos dodatno oduzimanje motora. I za ovaj zadnji pasus si upravu, komandir je dao nalog da targetuju motore i oduzimaju ih na bilo kakav nacin i bilo kakvu sitnicu, cuo sam od nekih iskusnijih da se ponekad sluze tim metodama na pocetku sezone. Danas idem da vidim sa njima da uzmem nazad motor i da mi odbace prijavu, i naravno idem sa nekim starijim koji zna prava i kako da se ophodi u toj situaciji. Svakako javljam uvece sta sam napravio.
  4. Nisu mene licno snimili, iako su se tako okomili na mene kao da jesam, jer jebiga pogresno mjesto pogresno vrijeme. Odgovor u stanici nam je bio da su citav dan motoristi brujali po gradu i onda je marica isla redom i klepala.
  5. Istina je da je tu razlog za ishod ove situacije bila frustracija i gnijev policije, mada ne zbog mene samog, vec kad smo dosli u stanicu na salteru su kontaktirali saobracajnu policiju od koje smo dobili odgovor da su motoristi citav dan brujili po gradu i da se zato odvila situacija sa maricom i iznenadnim zaustavljanjem pored mene. A sad, jbg ne mogu ni bit skroz razuman i strpljiv jer mi je motor oduzet radi samovoljne odluke policije koja je mogla biti skroz drugacija... Hvala na savjetima svakako.
  6. Upravo tako, ispali su buzdovani, ali sta sad na kraju, dobili su nalog da oduzimaju motore i jbg oni sprovode svoju naredbu kroz sve moguce nacine jer je ovo banana drzava i sistem i niko im nista ne moze. Za sad kao sto sam rekao, plan mi je samo tu prijavu da oborim i nekako vratim motor bez da ga zadrzavaju, ako budem eskalirao sa sudjenjem onda ce me cimati na svakom koraku..
  7. Hvala Vaso za poruku, naravno imam vozacku dozvolu za AM, A1 kategoriju tjst do 125 kubika, koje kubikaze je i sam motor.
  8. 2. Pasus je u potpunosti tačan, zbog toga je policiji bio cilj da nađu bilo kakvu sitnicu i razlog da mi oduzmu motor. Meni je rečeno da stare tablice mogu biti vožene od momenta kad sve uredno platim i prođem, do momenta kad su nove table gotove i pri preuzimanju ja sam dužan da vratim stare, zato mi je i nejasna situacija ali svakako ću sve to da odgonetnem na sudu sjutra. Mogli su da urade to na TOTALNO drugi način ali izgleda da su dobili nalog samo da oduzimaju redom motore i ništa ih drugo nije zanimalo. U opticaju je 2-3 tužbe al mislim da mi to na duže staze ne ide u prilog jer je ovo mali grad, ja se samo po njemu dnevno vozim u prosjeku 200km, a i ima situacija gdje mogu da mi još više zadrže motor iz hira i inata zbog tužbe.
  9. Hvala na takvom razmišljanju, na kraju moram sve to da vidim na suđenju, na tehničkom i po priči ostalih ljudi ja mogu da vozim na starim tablama od momenta kad platim registraciju, osiguranje, tehnički i prevod, do momenta kad su nove table gotove, jer u tom momentu kad preuzimam ja sam dužan da predam te stare tablice. Na kraju mi se sva ova situacija desila zbog samovoljne odluke iste te interventne, da sam uspio da pozovem nekoga, što mi je u momentu zabranjeno ispala bi drugačija situacija, jer je meni ovo prvi susret sa ovakvom situacijom i samo sam klimao glavom što me je i koštalo.
  10. Tužba je u potpunosti u opticaju, ali ja to nemam u planu radi budućih situacija, i da mi nebi zadržali još više motor koji su mi bez osnova oduzeli.
  11. Već sam vam napisao odgovor i Vi opet isto radite i uopšte ne obraćate pažnju na poruku iznad, kao što sam već jednom rekao u Lovćen osiguranju đe se vrši i tehnički i osiguranje i registracija mi je rečeno da ja zakonski mogu da vozim motor na starim tablicama ako imam sve papire za navedene stvari i da je sve uredno plaćeno. Stare tablice se vraćaju onog trenutka kada su nove završene fizički kao i saobraćajna, koje su kao što sam već jednom rekao bile spremne tek jutro kasnije od tog događaja što sam i objasnio policiji. Nove tablice sam sjutradan uzeo sa listom o zaplijeni vozila iz razloga za dokaz na sudu kako bih oborio kaznu za neregistrovano vozilo od 120e. Još jednom vas molim da ne uperujete prstom i da me optužujete da nešto muljam jer tražim savjet a ne vašu osudu koju donosite na kontu odokativnog čitanja mog problema.
  12. Isto nam se desilo, samo su meni table bile u izradi nedelju dana i jutro nakon toga sam otišao po njih jer su tek tad bile gotove. A ja, klinac, neiskusan, prvi susret sa tom situacijom i tom mafijom, sam samo klimao glavom i ta poslušnost mi je oduzela motor iako sam znao da mi bespravno oduzimaju imovinu koja je legalna i za koju sam već dao pare za registraciju i sve uredno završio, i nije moja greška jer čekam tablice koje su već prvi dan plaćene za šta sam imo papire, za šta bi mi napisali kaznu od 120e i rekli da je neregistrovano.. xD. Tragikomedija ali šta ćeš, legalna mafija.
  13. Kao što rekoh, maloljetan sam, prva stvar koju su kontrolisali je bila moja lična iz koje su mogli zaključiti taj podatak. Razgovarao sam sa advokatom mogu da ih tužim za to al mi to za sad nije u planu jer samo želim da vratim nazad motor jer u svakom momentu mogu da produže proces jer "imaju prava?"
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja