Jump to content

Moto Zajednica

Akilis5892

Članovi
  • Broj tema i poruka

    20
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Akilis5892

  1. Pre sat vremena, matke92 je napisao:

    Kad ste vec na Zontesu, merkam ga vec duze vreme, ja sam gledao R verziju (Naked) stara verzija 310R1 je kostala 4.000€, na sajmu i novogodisnjem popustu je bila 3.800€, dok su poslednja dva komada prodata ove godine kao modeli od prethodne godine po ceni od 3.400€ i tu me je neko preduhitrio dok sam se ja neckao koliko para da dignem kredit jer mi je trebao i za posao, i hocu-necu, na kraju su se oba prodala u 20-ak dana od objave te akcijske cene od 3.400€. Taj koji me je pretekao pre par meseci je sad aktuelan na oglasu i cena u oglasu 3850€ ako se ne varam, a proputovao je stvarno dosta 10.000+km i kaže da nije imao nikakvih problema sa motociklom. Elem novi kontigent sa 350ccm agregatima je u proseku skuplji za 700-800€, dok je konkretno za ovaj 350R1 model cena sad nova 5.000€, i sad je na novogodisnjoj akciji 4.800€ pitah baš pre koji dan pošto sam video da ga nema pa sam pitao informativno. Da li vredi, ne znam, niko ne deli iskustvo kod nas za sad, cena redovnog servisa je 8.000rsd. Ima dovoljno delova kod nas za potrosan materijal, sve ostalo se porucuje iz grcke i turkse i stize kroz do 7 dana (tako mi je bar prodavac u salonu rekao). To je ono sto mogu da dam od informacija jer sam se i telefonom vise puta cuo, a i licno bio 2x do salona. Plastike mi izgledaju pristojno, cela zavrsna obrada deluje jaako korektno za cenu koliko je kostao prethodni model, sad ova nova cena od 5.000€, ne znam, pre bih dodao jos 1.400€ i uzeo Duke 390 jer znam da cu u trenutku prodaje em lakse prodati em manje para izgubiti... Mada ko će biti pametan u današnje vreme... 

     

    Edit: 

    Evo prepiske sa zastupnikom: 

    IMG_20221110_231656.thumb.jpg.9f0385119886ad635d78917bbcae7469.jpg

    Iskreno kad sam video ovogodisnju kombinaciju bela sa plavim tockovima, stvarno bar po slikama izgleda mo mom subjektivnom mišljenju jako lepoCar202203070922462919.thumb.jpg.1db994e21224a0d2c30deb04dc54fb15.jpg

    Zontes-announces-350R-street-sport-bike-for-India-1.thumb.jpg.d3ea29e69ad2edeb20128eca7ade9593.jpg

    Konkretno mislim da se svodi do licnih preferenci... U mom iskustvu prodavac ce sve reci da se motor proda, delovi se u ovom trenutku cekaju toliko i sad ih ima. Samo kazem da kroz par godina vrlo verovatno uopste nabavka nece biti moguca , a tu vec nastaje problem, takodje ne znam koji Vam je stil voznje ali dvocilindrasi ove kategorije mislim da su malko pouzdaniji. Ako se planira zamena motora kroz 3 godine onda je verovatno i Zontes ok opcija..

    • Sviđa mi se 1
  2. Pre sat vremena, mick je napisao:

    To iz ličnog iskustva govoriš ili onako, paušalno?

     

    310-ka je sasvim pristojno napravljen motor, ima ubedljivo najviše dodatne opreme od bilo kog kineskog proizvođača trenutno a i od ovih drugih main stream motora u klasi (keyless paljenje, tubeless žičane felne, TFT kolor ekran, bluetooth, automatsko podešavanje vizira, merač pritiska u gumama, gel sedište, LED svetla i td.). Takođe izuzetno jeftin servis, delovi stižu direktno iz Grčke gde im je glavno skladište.

     

    @Tarmi636mislim da jeste sad 350-ica...svakako vrlo zanimljiva varijanta za manje kubikaže.

    Mozda zvuci malo klinacki , ali stvarno sam se nagledao/nacitao dosta long term user review-a koji svi kazu da je motor za tu klasu preslab , a sa kinezima je vec poznata prica , motori stariji od 3-5 godina delova nema nigde , jeste da ima dodatne opreme dosta ali mislim da jos uvek ne opravdava tu cenu.

  3. pre 3 minuta, Tarmi636 je napisao:

    Posto sam pratio motor kad ste mi ga otkrili u mojoj temi. 

    Mislim da se 310cc kod nas ne prodaje od ove godine. Sad vidim da svi imaju novu varijantu od 350cc.

    Cena je ovako po secanju, 200-400e visa od 310cc, a oprema ista koliko se secam. Mozda ce nekome biti zanimljivo. 310cc je na testovima isla 130-140km/h. 

    U sirokom krugu zaobici zontes, retko koji review lepo pise o njemu.. Nema delova, dosta slab agregat i nije naročito udoban.. 

  4. pre 14 minuta, Limeni67 je napisao:

    Mašina u Yamahe MT03 nije DVOCILINDRAŠ već JEDNOCILINDRAŠ tzv. mono. Proizvodi ga Yamaha u Italijanskoj fabrici Minareli i osim u MT03 ugrađuje se u malu yamahinu Teneru, Apriliu Pegaso Stradu 650 i spanjolski Derby.

    Imao sam priliku nekoliko godina da vozim ovu mašinu u Stradi (motor je bio 2008 godište) od 2016-2019 i uvjerio se u zilavost izdržljivost i ekonomicnost ovog stroja.

    Motor/mashina mi je ostao u divnoj uspomeni.

     

    Na jednom putovanju kolega motovozac koji se parkirao pored mene reče mi da mi fali čep od posude sa rashladnom tekućinom. Ko zna koliko sam ga takvog vozao a motor nije ni stucnuo. Stavio tada čep od flasirane vode da dodjem do kuće.

     

    Sve do 130/140km/h funkcionise kao violina a nakon toga počinju mane jednocilindrasa: vibracije povećanja potrošnja manjak snage i uopste prestanak čarolije. Nije za potezanje na autoputu. Tu je dobar taman do ograničenja do 130km/h.

     

    Jednocilindrasi u startu potezu SNAZNO iz niskih obrtaja i njihova krivulja snage se brzo završava do 7-8000 obrtaja. Potrebna je određena vještina i umješnost za ovladavanja ovakvim tipom masine pa i to treba uzeti u obzir kod odluke.

    Mozda ja gresim ali koliko vidim na svim mogucim mestima pise da ima 2 cilindra. Za ostalo slazem se Yamaha je stvarno neuništiva. 

    Screenshot_20221110_200901_com.android.chrome.jpg

  5. Pre 5 sati, matke92 je napisao:

    Ja sam u slicnoj potrazi za motociklom srednje radne zapremine za grad i povremeno do vikendice 100km u jednom pravcu, mislim ne bih isao na tu stranu, al kako je trziste polovnih moticikala po meni je neshvatljivo da nesto sto polovno, izaslo iz garancije, ima 10+hiljada km, kosta 1000€ manje od novog, pa nisam opečen po mozgu da ne kupim nov. No sta sam hteo je da obratiš pažnju i na uslove garancije i cenu održavanja dok je u garanciji. Ono sto sam ja do sad istražio: 

    Honda: 2god. garancije i bez limita na km 

    Yamaha, KTM, : 3god. Garanc. I bez limita na km

    Zontes: 3god. Ili 30.000km

    CF moto: 3god. A na pitanje o limitu na kilometre su mi rekli javice mi i nista od toga

    Čak sam gledao i neke "Voge" motocikle, bili na sajmu ove godine, oni daju 2 godine garancije, a za ograničenje na kilometre nisu imali konkretan odgovor mada su preko telefona bili jako prijatni i pozvali me da dodjem, pogledam, probam neki i popričam sa njima na licu mesta. 

     

    Mislim da u sustini sve to dodje na isto, jedno ta Honda je malo rasterecenija i bolje bi podnosila vece brzine. CF moto je generalno ok marka samo sto kod nas prodavci su stoka treceg reda ne priznaju garancije, daju neke fiktivne rokove i obecanja i koliko sam cuo sve svale na "direktora". Ali mislim da su najbolji izbori CBR500R, MT-03 ili CB500X

    • Sviđa mi se 1
  6. pre 10 minuta, mick je napisao:

    Od navedenih motora jedini koji može da zadovolji taj deo koji si pomenuo za vožnu u dvoje jeste TRK251. Sve ostalo je više za jednu osobu čak ne zbog snage koliko zbog neudobnog sedenja za suvozača. Ako baš želiš 300cc onda pogledaj Zontes 310...mnogo bolja opcija čak i od 251 a dvoje mogu bez problema da se spakuju.

     

    Sa druge strane neko je pomenuo Honde 500cc...sasvim pametan predlog kao i 500cc Beneli. Imaš ih u cenama od 4500-5500e. Mnogo bolje opcije od 250 i 300cc. Naravno pod uslovom da imaš nešto iskustva u vožnji.

    Ako bih i uzimao 500 ku , dao bih par stotina evra vise za Hondu pre  nego za benelija, hvala na odgovoru.

    • Sviđa mi se 1
  7. pre 38 minuta, VladoGrcic je napisao:

    Isto su svi Royal Enfield motori A2. I mono i twin.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    U obzir jedino dolazi Royal Enfield Himalayan,ostalo (meni licno) ne izgleda nesto specijalno lepo.  Hvala na odgovoru.

  8. pre 52 minuta, matke92 je napisao:

    Ne bih da ti remetim mir ali imas i hondinu grupu motocikala od 500ccm koji su na A2 kategoriju a i nije im neka preterana razlika u ceni u odnosu npr. Na mt-03, isto su dvocilindrasi. Mislim da bi ti to na malo duže vreme zadovoljilo apetite u odnosu na 300cm motocikle, kao i laksu voznju sa saputnikom kao i izlazak na autoput. Imas i KTM Duke 390.

    Jace su im cene, al pogledacu jos, mozda u startu uzmem neku 500-ku pa je zadrzim dugo. Nisam ljubitelj KTM-a , hvala na odgovoru, veoma zanimljiva tema.

  9. pre 55 minuta, Nolanka je napisao:

    Moj izbor bi bila Yamaha.

    Najvazniji faktor pri toj odluci bi bila konvertibilnost motora ubuduce.

    Mnogo je lakse prodati yamahu nego beneli, brze se proda i cena ne kalira brzinom svetlosti. Dostupnost delova i servis su znacajni, takodje, a i to ne na strani yamahe. Ako i nema nekog rezervnog dela kod nas, lako ga je nabaviti preko neta iz inostranstva i garantovano odgovara, za razliku od lepo upakovanih kineza kod kojih nije uvek sigurno da ce "originalni" deo odgovarati sve dok ga ne montiras. 

    Slazem se u potpunosti . Hvala na odgovoru.

  10. pre 5 minuta, Drelens je napisao:

    Meni licno za putovanje je bitna udobnost. Ako planiras da vozis neke malo duze relacije100 do 300km mislim da je tu beneli najbolja opcija. Sto se tice prodaje svakako ces u startu izgubiti dosta novca na novom motoru. Ako planiras da menjas motor odmah nakon isteka kategorije, mozda je isplativije uzeti kes kredit pa uzeti jeftiniji polovan motor, a nakon toga kupiti drugi motor. Kako god nek je sa srecom potraga. :)

    Slazem se , samo sto su kamatne stope sulude za tako nesto.. preko 10% idu sad vec. 

  11. pre 37 minuta, Tarmi636 je napisao:

    Pozdrav, dobrodosao na forum. Ovde imas moju temu za trk 250. Kada sam se raspitivao za motor u okviru A2 kategorije. Ima dosta i uopstenih saveta i informacina od kolega. A ima i informacina o trk-u 250, kao i predloga drugih motora. Ja sam slicne zahteve imao. Sem ovog da se dvoje voze zajedno. Baci pogled, verujem da ce pomoci. 

     

     

    Pozdrav procitao sam  temu i mislim za toliko razliku u ceni (oko 1000e) nije isplativo uzeti ga umesto Yamahe, nije isti tip motora ali opet spadaju u istu klasu gde ga ovi konkurenti sisaju itekako. Hvala na odgovoru. 

  12. Pozdrav svima, 

     

    Planiram da kupim prvi pravi početnički motor pa evo par mojih razmisljanja i nedoumica. 

     

    Prvi izbor na listi su mi Yamaha R3 kao i MT 03, koji u sustini dodju na isto. Dvocilindrasi, e sad jedina greda je cena od 6000€ koja nije  sitnica. 

    Zatim drugi izbor bi bila neka Beneli varijanta poput TRK 250. (4500€)

    I treca finalna nesto izmedju CF moto, 300SR i NK300. (4500€)

    Ogranicen sam na A2 kategoriju. 

    Bitne kategorije su mi da motor moze sa dva putnika barem na neke krace relacije (50-100km) i autoput da izvuce bez problema.

     

    Motor bih kupio na kredit tjst. rate tako da polovni nazalost ne dolaze u obzir. 

     

    Ako mozete polediti sa mnom Vasa misljenja /utiske bio bih Vam mnogo zahvalan. 

     

     

     

     

    Screenshot_20221109_012959.jpg

    Screenshot_20221109_012914.jpg

    Screenshot_20221109_012810.jpg

    Screenshot_20221109_012743.jpg

    Screenshot_20221109_012703.jpg

  13. U sustini izmedju 125-650cc, 4T,coper, gledao sam nesto poput SR125 za pocetak, ili Virago 125-250.

    Potrosnja tako da bude izmedju 3-6l.

    I ta cena eto izmedju 1000-1500

    Ako neko ima neki komentar ili savet, hvala u napred. 

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja