Jump to content

Moto Zajednica

Danilo s

Članovi
  • Broj tema i poruka

    24
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Zrenjanin
  • Motocikl
    Sprint Apolo

Poslednji posetioci profila

310 profile views

Danilo s's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

7

Reputacija u zajednici

  1. Za ovakve stvari čovek treba da je bolesno uporan da bi ih rešio . Ne može se nikako naplatiti uloženi trud i potrošeno vreme . Taka tura , idemo dalje . Važno da se ja vozim svaki dan , a oni neki koji imaju skuplje i jače motore drže ih više u garaži jer mnogo troše , hehe !!Ja sam se za 8oo dinara vozio dve nedelje do posla i nazada , pa još na jedno mesto , pa na pijace u nabavku , pa tamo , ovamo , i još mi ostalo pola litre čorbe . Ne radi mi kilometar sat , al sam prešao ihahaj ....imam utisak da se moj apolo najviše vozi po gradu od svih motora , svuda ga ima .
  2. Znam i ja da je keihin , al dok ga nisam zamenijo , mtor me je rasturao prilikom paljenja i dok se ne zagreje . Probao sam da ga očistim i pregledam nekoliko puta , nije mi uopšte jasno šta se desilo sa njim , sve deluje ispravno , al ne funkcioniše. Čim sam upalio motor sa ovim drugim karburatorom , odmah je dobio normalan ler i stabilan rad . Nijednom mi nije vratio nradilicu unazad . Sa originalom svaki treći put vrati unazad i kontrira na frajlauf . Nije mi prvi motor , bavijo sam se njima godinama , al ovakav problem nisam imao . A vidim da nsam jedini . Rasturao sam ceo motor , menjao ležajeve od radilice , sredio glavu , ušlajfovao ventile , ma sve po propisu , ali džabe motor je radio isto . Sad je duga priča .
  3. Mislim da se i kod nas može naći i neki noviji bolji karb , ima rashodovanih motora , samo treba tražiti . U inostranstvu toga po otpadima ima na pretek , a kod nas ljudi umeju ponekad i da zacene , pa stoje po kojekakvim garažama i šupama i ne služe ničemu.
  4. Evo slika i podataka . Na karburatoru piše : TK Carburettor , i samo na jednom postoji oznaka modela - 1979 - Z 21 . Verovatno je od Kawasakija KZ550 iz 1982 godine ( https://www.flickr.com/photos/evanfell/163216850 ) Duži je nego original , pa sam imao muke da ga spakujem . Sad mu je pozicija ispod nivoa usisa na glavi . Prečnik je isti kao i kod Apola - 30 milimetara , ali pošto je od drugačijeg motora sauk daje mnogo više goriva , pa hoće da ga presisa ako motor nije jako hladan kad se pali . Možda bi trebalo promeniti diznu od sauka , ali sa time već nisam hteo da se igram . Sve na karburatoru je fabričko , ništa nisam menjao , samo sam probao sa većom diznom , i bolje vuče, ali sam ipak ostavio kao što je bilo . Važno je da membrana kaburatora ne bude kruta , jer vremenom od stajanja izgubi elastičnost . Ja sam je jedva vratio u život , mažući je tovat mašću i benzinom . U početku nije potpuno omekšala , ali sad već lepo radi . Verovatno je zbog toga na početku primao gas sa zadrškom ali sad je ok . Kad ga palim prvi put u toku dana obavezno bez gasa , i ne dodajem gas oko 20 sekundi . tek onda postepeno dodam gas i posle toga radi sasvim lepo . jedini problem koji sam imao jeste da nije hteo da digne obrtaje više od polovine kad je radio bez filtera za vaazduh , a i sa filterom je gnjavio - Rešenje je bilo da sam ispred karburatora stavio usko grlo prečnika oko 36 - 37 milimetara iposle toga motor je proradio sasvim normalno . Jedino što je čudno jeste da sam šraf za podešavanjesmeše vazduha morao da odvrnem čitavin 5 krugova . Moglo bi se tu još igrati , ali dosta mi je , zadovoljan sam i ovako . Ako vas još nešto interesuje pitajte .
  5. Ok narode , čim stignem slikam .
  6. Poluga za sauk je od menjača za brzine na biciklu , to je bio naj jednostavniji problem za rešavanje . Mnogo komplikovanije je bilo napraviti kačenje sajli od gasa i sauka na sam karburatior , jer je imao sasvim drugačiji sistem povezivanja . Kupio sam ga zelenog , pravio sam paktreger , pravio nalepnice , menjao ležajeve u zadnjoj viljušci i polugama zadnjeg amortizera , menjao semeringe prednje viljuške , lista radova je povelika , mtor se održava i vozi svaki dan . Sa obzirom na potrošnju - isplati se .
  7. Evo nekoliko slika , malo su mutne , nezgodno za slikanje , nisam hteo da skidam i rezervar za gorivo , odande bi se bolje videlo ..
  8. Ima debeeelo da se naigraš ako kreneš da menjas taj karb . Problem je prirubnica , a i posle kutija filtera , probaću da uslikam kako to kod mene izgleda ,, uf !
  9. Ima li neko apola u delovima , treba mi kilometar sat ?
  10. Nisam baš 100 posto siguran da je kavasaki , našao sam na otpadu komplet od 4 karburatora , prilično stari , dao 500 dinara . Od toga sam sastavijo jedan ispravan . prepakovao , izmenjao gumice , pravio novu prirubnicu i debeeelo se igrao dok ga nisam uglavio , jer je malo mesta . , Mogu da pogledam oznaku sutra , mada nije mnogo bitno . Sa bilo kog japanca koji ima približan prečnik karburatora će da odgovara. ,, važno je samo da je karburator ispravan , da je membranski i da ne preliva .Pošto je moj malo veći , morao sam ispred karburatora da stavim usko grlo i onda je sasvim lepo počeo da radi . Problem je u tome što je fabrički karburator zapravo od dvotaktnog motora , i to pravi mnogo problema pri niskim obrtajima i prilikom paljenja .Jer sauk kod četvorotaktnog drugačije radi , čim daš gas on gubi funkciju (pošto ima leptir a ne šiber) , a kod fabričkog ne . Ja sam muku mučio dok nisam stavio ovaj od četvorotaktnog motora .
  11. Ja na mom Apolu zamenio karburator ,zbog kog mi umalo nije razbio frajlauf . Stavio od nekog kavasakija membranski karburator , sad motor radi ko singerica - malte ne prede , lakše i lepše pali - bez gasa , mnogo je mirniji na niskim obrtajima , i mnogo bolje vuče od nule , a čini mi se da i manje troši . Sad mi se motor više dopada nego ranije .
  12. Mani se sminkanja , prvo skidaj deklu od paljenja i proveri ima li lufta u lezaju radilice . Evo moj je presao i manje, a lezajevi dobili lufta i magnet poceo da dodiruje namotaje paljenja , i sad sam rasklopio ceo motor da ih izmenjam . Ako se ne zamene , prvoi strada paljenje , .....klasican rezultat nekontrolisanja . Nije na odmet proveriti . A delove imas na aliekspresu ,na temi u prethodnoj strani sam postavijo jedan link .
  13. Evo ako nekog interesuje ,skoro sve za apolov motor na Aliexpresu : https://www.aliexpress.com/w/wholesale-loncin-cb250-water-cooled-engine.html
  14. Interesantan ovaj ebay , ima svasta...A i nasao sam ko pravi dihtunge kod nas , rade ih negde u Mladenovcu ..
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja