Jump to content

Moto Zajednica

ZunaMilan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Honda Shadow 600

Poslednji posetioci profila

751 profile views

ZunaMilan's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

7

Reputacija u zajednici

  1. Stavio sam 15w iz određenih razloga navedenih u drugom delu foruma: Kriva viljuška S obzirom da je viljuška na donjem delu malo kriva, na ovaj način sam ublažio taj problem, odnosno gušćim uljem smanjio kretanje viljuške na dole dok ne rešim da istu dovedem u skroz ispravno stanje. Vozio sam malo preko Avale i meni je OK, ali da nemam ovaj problem uvek bih izabrao zlatnu sredinu,tj. 10w. Inače ne planiram da vozim motor tokom zime, pa gusto ulje ne bi trebalo da pravi problem u tom smilsu.
  2. Nakon nekog vremena da napišem i svoje iskustvo sa zamenom semeringa na viljušci - dimenzija 33x46x11: Napomenuo bih da ja nisam mehaničar, tako da je bilo kakav komentar dobrodošao (pogotovu iskusnih u moto-mehanici) Nakon odgledanog video klipa uradio sam sledeće: 1. skinuo točak, klešta, blatobran 2. skinuo ukrasne plastike preko viljuške - označeno brojevima 1 i 2 3. malo odvrnuo šraf sa gornje strane viljuške (da bih kasnije mogao da ga odšrafim skroz kada mi viljuška bude u ruci) 4. odšrafio šrafove koji se nalaze bočno na trouglovima (gornji - običan i donji - imbus) - ove dve sliku su uslikane nakon što sam izvukao viljušku) Ovaj imbus šraf nalazi se ispod plastika skinutih na početku. 5. izvukao viljuške napolje 6. skinuo semeringe/gumice za prašine (na delu gde štap ulazi u čauru, širokim šrafcigerom, lagano) 7. otpustio šraf sa donje strane viljuške u rupi odozdo - imbus sraf (kontru tom šrafu drži pritisak opruge, tako da nakon što se opruga izvadi ovaj šraf ne može da se otpusti - provereno znam jer sam u prvu viljušku vraćao oprugu da bih ga odšrafio ) 8. pažljivo odšrafio gornji šraf pazeći dobro da ne dobijem aperkat (uradio sam isto kao onaj lik u video klipu - sa nekim peškirom sam se obezbedio i odšrafio skroz). 9. prosuo ulje 10. Izvukao štap iz čaure (čizme) - viljuška je takva da ne mora da se izbija onaj deo kao u video klipu. 11. skinuo osigurač iznad semeringa 12. izvadio semering (snašao sam se sa nekom drvenom letvicom 2 x 2 cm, pa polako na polugu u krug, bitno je da je drvena da ne bih oštetio metal čaure) - pre vađenja podmazao sam okolinu tovatnom mašću 13. očistio sve 14. ubacio semeringe, podmazao tovatnom mašću i lagano, ravno ih ubacio - mislim da je onaj metod iz video klipa odličan, ali nisam imao one velike šelne. Ja sam koristio veliku podlošku (šajbnu), manje od 1 mm užu od semeringa i lagano i veoma pažljivo ravno ih ubacio, uglavnom ulje sada ne curi, a mislim da u ovoj fazi može veoma lako da se zezne semering ako se radi suviše bahato. Lagano ovde ne znači da sam ih ubacivao tako što sam gurao vrhovima prstiju, da se razumemo - učukao sam ih indirektno, i to preko pomenute podloške, a na nju preko drvene daščice, odnosno letvice kada je celom visinom ušla u čauru, ali veoma pažljivo. 15. nasuo 234 ml ulja Motorex fork 15w (postoje 5w, 10w i 15w, ja sam uzeo najgušće) 16. vratio sve obrnutim redom od napred navedenog Srećno!
  3. Sipao sam po 234 ml u svaki štap. To je količina koja ide u viljušku Honde 250 CMX - Rebel, čija je Kinroad xt 250-16 kopija. Usled nemogućnosti da nađem katalošku količinu za Kinroad-a, odlučio da sipam kao za Hondu i po mom nekom osećaju, nakon pređenih 20-ak km - nisam se prevario.
  4. Koliko ulja ide u svaki štap prednje viljuške motora iz naslova teme? Evo i jedan info: semering vila je: 33x46x11
  5. Još jedno pitanje: Koliko ulja ide u jedan štap Kinroada xt 250-16? Da li neko pouzdano zna i da li neko ima npr user manual da podeli sa svima nama? Hvala.
  6. Sa A2 na A mislim da ne moraš da polažeš ponovo samo prvu pomoć i da slušaš časove teorije. Inača, već sam ovo napisao u svom predstavljanju, ali mislim da nije loše isto ponoviti i ovde (bolje je mesto). Položio sam za A pre desetak dana u autoškoli VIR. Moj utisak je da sam prezadovoljan onim što sam dobio i da me Jasminko naučio prave stvari kako bih ispit savladao iz prve i bez problema. Sve pohvale od mene i ovim putem. Takođe moj lični utisak, koji sam tokom vožnje časova stekao, je da su blokovi u NBG prilično zgodni za vožnju po pravilima (iako i tamo ima parkiranih kojekuda i pešaka koji se predomišljaju, ali bez toga valjda i ne može).
  7. Pitanje u vezi sa viljuškom. Motor je Kinroad xt 250-16 (kopija Honde Rebel). Ranije primećen simptom: kada amortizer potone duboko ne vrati se instant, nego kao sa nekom zadrškom. Jedan semering sam zeznuo prilikom transporta motora u karavanu, ali je gore navedeni simptom bio prisutan i pre toga. Rasklopio sam vile kako bih zamenio semeringe i primetio male tragove grebanja na samom dnu štapova (par cm). Takođe sa, spojio dva štapa jedan uz drugi i okretao ih i zaključio da kada spojim vrhove štapova jedan uz drugi postoji odstupanje od nekih 1mm na dnu štapova, a prevoj (klackalica) je otprilike na mestu gde je štap pričvršćen za motor (donje mesto gde je pričvršćen, a ne na vrhu). Znači štap je kriv. Mene zanimaju sledeće stvari: - da li ovakva situacija kritična? - da li se ovolika odstupanja ispravljaju ili majstori ispravljaju samo one skroz iskrivljene? - da li biste vi ovo ispravljali da je vaša viljuška u pitanju? - da li sa ovakvom viljuškom može bezbedno da se vozi? - da li treba zameniti viljušku? Tokom vožnje u normalnim uslovima (bez jakog kočenja kada viljuška potone duboko), sve se normalno ponaša. Ne znam da li je bitno za odgovore na ova gore pitanja, moja vožnja je uglavnom po gradu do 70-80 km/h. Hvala svima na odgovorima.
  8. Pozdrav svima još jednom od mene - sada sam novi čovek jer...šta - danas sam položio A kategoriju . Naime, pre par meseci otišao sam kod Jasminka VIR-a, (par meseci je prošlo jer sam se ja jedva uklapao jer radim) čovek me naučio i ja položio (Polaganje za A kategoriju) - imam samo reči hvale za obuku koju sam dobio tamo. Elem...dali su mi potvrdu da sam položio, otišao u Ljermontovu, predao sve što treba i sada čekam 7 dana da dobijem dozvolu. E sad, kako ja vidim stvari: pošto sam položio, to znači da mogu da vozim, pa sam lepo seo na moj moped i baaaaš se navozao po gradu, i nauživao se. Pozdrav svima.
  9. Pozdrav i dobrodošao. I ja sam ovde tek od pre par dana i nisam neki starosedelac ovde, ali ipak da ti poželim dobrodošlicu - zemljaci smo! Lep skuter, čuo sam da je baš udoban. Nek' ti je sa srećom!
  10. Pozdrav svima, konačno da se predstavim ovde (kažem konačno jer sam se prvi put registrovao pre 20-ak dana pa se to poništilo, a opet juče i tek malopre uspeo da aktiviram nalog). Pa k'o što je i red prvo da se pohvalim: Od nedavno sam vlasnik Kinroad XT 250 koji sam kupio od kolege sa foruma Šumadinca - koga ovom prilikom i pozdravljam i zahvaljujem mu se na gostoprimstvu. Naravno, njegov više nije aktuelan. Otišao kod čoveka u Šumadiju, pogledao motor, svideo mi se i evo ga sad je tu. Možda nekome bude korisna informacija: ovaj motor može da stane u Stila karavana (malo ostane otvoren gepek) Nije mu baš sređena soba, ali biće mu dobro da tu prezimi. Imam 37 godina (38 za 10 dana) i što se tiče motora uvek su mi bili privlačni, ali sam imao samo jedan do sada kada sam imao nekih 16-17 godina - Tomos 14TLS, a provozao sam razne modele kada sam bio u prilici. Od nedavno sam shvatio da treba da kupim motor, i to baš ovog tipa, iako u ranijim godinama nisam bio neki fan čopera, pa sam se dao u potragu i sad je tu. Nadam se lepom druženju ovde na forumu. Inače, mnogo volim da gledam F1 i Moto GP i nadam se da će Rosi (po mojim godinama ste mogli i zaključiti ko mi je favorit) uzeti još jednu titulu koja mu je ove godine izmakla po mom mišljenju na nefer način. U F1 favorit mi je Kimi. Takođe volim i šah (ako je to nekome i bitno) Pozdrav svima.
  11. Pokušavam nekako da se aktiviram, ali mi nešto ne ide

    1. Prikaži prethodne komentare  2 more
    2. AIeksandar

      AIeksandar

      I nemoj da zaboravis da zavrtis aktivator i povezes sve preko radapcigera! :)

       

    3. ZoranP

      ZoranP

      covek se opasao eksplozivom...

    4. SHOKLA

      SHOKLA

      I ja pocinjem da vezbam posle doceka Nove... :-D

  12. Pokušavam nekako da se aktiviram

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja