Jump to content

Moto Zajednica

rider414

Članovi
  • Broj tema i poruka

    9
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac

Poslednji posetioci profila

320 profile views

rider414's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Sad baš gledam po oglasima Yamahu RD 125lc, doduše totalno drugi tip motora. Da li i ona deli isti motor sa DT ili TDR-om ?
  2. Ma kad bih video negde sliku nekog od 185cm+ na jednom od ta tri motor onda bi mi bilo lakše. Ovako mogu samo da nagađam kako bi izgledao na njemu
  3. @Svaler Da znam da u 2t ide mešavina, nego me zanima cena tog ulja kako bih izračunao koliko bi zapravo trošio goriva (zajedno sa uljem) na mesečnom nivou. @Marko1995 Da, znam da su 4t ekonomičniji ali mi je nekako nesigurno da uzmem neki Qingqi ili Keeway jer čitam po forumima da za njih delova gotovo i da nema više. Sledeće sto mi pada na pamet je Yamaha YBR 125 (ali je ona preskupa za mene) pa onda Yamaha TW 125 (koju ću najverovatnije i uzeti ako se sklope sve kockice za koji mesec jer je veoma redak motor). Ipak bih taj motor vozio sigurno 3-4 godine a i čini mi se ok da imam motor koji kad tad može pošteno da povuče ako je potrebno (neko preticanje na NBG ili tako nešto). Inače sto se tiče sipanja ulja u rezervoar sa gorivom, koliko je to sigurno pravljenje mešavine, ne treba da se promućka u flaši pa tek onda u rezervoar ? Viđao sam davno jednog Vespaša na pumpi u Zemunu pored ekonomske škole kako mešavinu pravi u flaši pa me je to malo zbunilo.
  4. Zdravo svima Bacio sam se u razgledanje i Yamahe DT 125 ('90-'99) pa imam par pitanja što u vezi ovog modela što uopšteno u vezi 2t motora. - Motor mi treba najviše za put do posla, nekih 15km na ravnom, ograničenje je 50km/h i retko kad i mogu da razvijem više zbog gustine saobraćaja na tom putu ali zato nema semafora celom dužinom. Na koliku potrošnju mogu da računam u tom slušaju pošto vidim da se spominje čak 8l potrošnje ? - Čitao sam da je potrebno zagrejati 2t motore pre "akanja". Kako se zagreva 2t mašina i koliko dugo to traje ? Koliko obrtaja je neki maks. dok se mašina ne zagreje ? - Koje ulje ide u Yamahu DT 125 i kolika je njegova cena (prosečna) za litar ? - Koliko se kreću cene redovnih servisa za 2t motore i jel se oni puno razlikuju od 4t motora (što po ceni što po radu) odnosno mogu li sam to odraditi bez nekog većeg znanja ? I to bi bilo to Nadam se da nisam smorio sa pitanjima
  5. Potrosnja-odrzavanje. Sve preko 4l mi je luksuz. Inace bih odma uzeo neku Yamahu DT, Suzuki TS ili Kawasaki KMX.
  6. Da, i Sachs X-road mi izgleda ok i na dobrom je glasu (barem one verzije pre nego sto su uzeli kinezi da ga prave). Uzecu i njega u razmatranje. Najbitnije mi je da nije skupo odrzavanje i da ima delova. Keeway, Qingqi, Yamaha i Honda su tu ok. Za ostale ne znam pa zato i pitam.
  7. Zdravo svima Eto i mene da se konsultujem sa iskusnima u vezi kupovine prvog pravog motora. Dakle, položio sam A1 kategoriju (do 125cc) i sada sam u potrazi za motorom. Već sam postavio jednu temu u vezi dve dosta stare 125-ce (Yamaha SR 125 i Honda CM 125) i odlučio sam se za Hondu CM 125 ali pošto je ponuda blago rečeno očajna (što izbor, što cene) onda sam prinuđen da bacim oko i na neke druge modele. Dakle interesuje me vaše preporuka za prvi motor, do 125cc, isključivo četvorotakni, za vozača visine 185cm i 75kg težine. Gledajući oglase sledeći motori su mi zapali za oko: Qingqi QM125GY Qingqi QM125 2d Qingqi QM125 10V Keeway Speed 125 Yamaha YBR 125 (mada poprilično prelazi moj budžet od 1000e) Sym XS125 Hyosung Comet GT 125 Honda CBR125r Tip motora mi nije toliko bitan s obzirom da mi je to prvi motor. Kasnije imam u cilju neki Suzuki GS 500 ali to otom potom, kad položim za A2.
  8. Da li je neko pokušao da napravi neku vrstu volume control-a za motor, tačnije za volan kao što to imaju HD motori sa već ugrađenim zvučnicima ali malo drugačije namene ? Meni treba da u njega uključim slušalice a onda da još jedan manji kablić iz njega ide u mp3 plejer (u mom slučaju telefon) koji se takođe nalazi na volanu. Volim da slušam muziku u toku vožnje ali u nekim trenucima mi je stvarno bitno da u trenutku smanjim jačinu muzike kako bih ispratio šta se dešava oko mene. Evo kako sam ja to zamislio Ne bih išao na opciju točkića već baš kao što je na slici, nešto slično kao ona kockica za pokazivač pravca samo sa većim hodom. Šta mislite, da li je to teško/skupo napraviti i da li postoji možda neko bolje jeftinije rešenje ?
  9. Evo i ja da se ukljčim u temu. Naime, trebao bih uskoro da polažem za A1 pa sam između ostalog gledao i ova dva motora, tačnije Yamahu SR125, Hondu CM 125 i još Suzuki GN 125. Pre svega su mi interesantni zbog potrošnje i održavanja ali nisam siguran da li će mi praviti problem visina s obzirom da sam visok 185cm. Da li je neko imao/ima neki od ova tri motora i da li može da mi kaže nešto više o upravljivosti, tačnije da li ću izgledati na njima ko na BMX-u i mogu li se voziti bez problem sa visinom od 185cm ?
  10. Zdravo drugari Eto i mene na vašem forumu s obzirom da bih uskoro trebao da kupim prvi motor. Inače živim na Novom Beogradu, ime neću otkrivati pa me možete zvati Mr. Pajgla Uskoro trebam da položim za A1 pa se nadam da ćemo se sresti nekad na drumu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja