Jump to content

Moto Zajednica

lenticularis

Članovi
  • Broj tema i poruka

    5
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Sarajevo
  • Motocikl
    Suzuki SV 650, ranije Honda VT 500C

lenticularis's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Nocnu voznju svakako izbjegavaj. Nas je mrak uhvatio sa Transfagarasana prema Brasovu, pa smo nocili u mjestu Campulung jer smo bili umorni za nocnu voznju do Brasova.
  2. Zdravo! Silazak sa TA, kada se ide prema Sebesu, smo skratili i skrenuli za Jina-u. To je malo prije tvog skretanja. Taj sam savjet procitao ranije negdje na forumu i poslusao ga jer svi kazu da do Sebesa nije toliko zanimljivo, a opet Sebes Sibiu je veoma opterecena cesta kamionima i saobracajem. Dakle, kada se spustas sa TA (dio kada opet nastupi odlican asfalt), prvo desno skretanje i znak za mjesto Jina. Tom cestom ides prema Salistu, odakle se ukljuces na veliku cestu za Sibiu. Cesta je lokalna ide kroz sela, podnosljive kvalitete, a priroda i krajolici su veoma lijepi. Tako da to ti je moj prijedlog, malo skratis put, a uzivas u pejzazu. Gdje planirate spavati u ovim krajevima oko TA i TF? I naravno, ovo sto se vec spominjalo oko termina polaska i vremena, pazite. Nama se vrijeme promijenilo u pet minuta na vrhu TF, ali smo imali srece da je kisa prosla dok smo sjedili u kafani :-) Popeli smo se po idealnom suncu, a spustali se u kisnim odijelima :-) Za dalje od Pitestija ne mogu pisati, nisam bio. I da, pravi Drakulin dvorac se nalazi naselju Poineari, malo poslije jezera Vidraru (kada se ide prema jugu). Posjetili smo ga, popeli se uz 1480 stepenica, ali nisam bas odusevljen. To su ustvari zidine dvorca i imaju napravljena vjesala i par lutki nabijenih na kolac. Tako da ako vas taj dan ocekuje jos mnogo kilometara voznje ne morate ga obici. Mi smo izgubili sat i pol. A nema se bas nesto puno za vidjeti, stare zidine i lijep pogled na okolinu.
  3. Turnu Severin- Targu Jiu sam prosao i ok je dionica, malo poslije Turnu Severina je losija cesta par kilometara,a ostalo je zadovoljavajuce, narocito za Transalpa. :-) Ostale navedene dionice ne znam. A je li obavezno da na Transalpinu krenes sa sjevera, zasto ne sa juzne strane kad ces vec biti tu?
  4. Pozdrav! Vratili smo se iz Rumunije 09.08. i prosli Transalpinu i Transfagarasan. Transalpinu smo isli sa juga na sjever, a Transfagarasan obrnuto. Sto se tice radova na Transaplini nije ih bilo, niti je bilo policije i kaznjavanja. Spustanje na sjevernu stranu prema Sugagu jeste losije u smislu asfalta jer ima dosta makadamskih, da kazem zakrpa. Kao da su kopali neke poprecne kanale preko ceste i zakrpili ih, ali ne i asfaltirali. Te zakrpe su siroke metar, ali su dosta ceste, u jednom dijelu na svakih 15-ak metara. Nista strasno, moze se proci sa svakim motorom. Mi smo bili na SV 650, full natovareni sa tri kofera i prosli bez problema. Istina malo sporije sam vozio prilkom prelaska preko tih zakrpa, negdje cak i prvom i drugom. Ali to je vise zato sto smo bili bas teski i bila je mokra cesta sa lokvama, pa nisam znao koliko su duboke rupe, neka ekipa na v stromu i gs-ovima je profurala pored nas kao da nema nista :-) Ostatak Transalpine,po slobodnoj procjeni ostalih 75 % ceste je fantastican asfalt, odlicne kvalitete, drzi fantasticno. Ma cisti uzitak :-) Necu pisati putopis na forumu, jer ih ima vec mnogo, ali ako kome trebaju informacije za smjestaj, cijene ili bilo sta drugo, javite se :-) Nasa tura je bila: Sarajevo-Visegrad-Pozarevac-Djerdapska klisura-Turnu Severin-Targu Jiu-Transalpina-Sibiu-Transfagarasan-Pitesti-Brasov i povratak iz Brasova preko Pitestia i Craiove, Turnu Severina, Kladova, Zajecara, Paracina na Cacak i dalje za BiH. Pozdrav!
  5. Svaka cast! Rijetko komentarisem na forumima, a i novi sam na ovom, ali ove tvoje putesestvije i nacin kako pises su fantastici. Respect za sve i put i tempo putovanja, a i nocne derneke na Balkanu :-) Sada evo, imas jos jednu osobu u Sarajevu kojoj se mozes javiti kada dodjes :-) Veliki pozdrav iz Sarajeva!
  6. Kao sto pravila nalazu i kao sto je red, prvo ide predstavljanje. Ime mi je Irhad, iz Sarajeva. Vozim sv 650 iz 2000-te. :-) Lijep pozdrav svima!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja