Jump to content

Moto Zajednica

daxon81

Članovi
  • Broj tema i poruka

    138
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: daxon81

  1. Zdravo drugari..nisam odavno posecivao sajt pa mi je mozda promakla tema ali interesuje me da li kupujete pakete za "pomoć na putu" i zna li neko nesto vise o tome..Naime vozim i motor i auto pa bih voleo da znam ako neka kuća nudi osiguranje vezano na ime kupca a ne vozila da bi mi vazilo za oba prevozna sredstva u slucaju da zatreba..na nasoj teritoriji..ako neko nedto zna,bio bih zahvalan za informaciju..pozdrav i zelim vam uzivanje u voznji!

  2. Drugari,potrebna mi je pomoc da pronadjem elektricara koji bi se pozabavio mojim motorom..Iz Nisa sam,motor je kod mehanicara koji pokusava da ga sredi ali su neke zice zadimile i dalje ne sme nista da radi..potreban je neko ko bi to pogledao a i majstor sumnja da vuce struju negde prilikom verglanja i da mu pada napon pa nece lako da pali..ako znate nekog ko bi to mogao da sredi dajte broj da zovem jer sve koje sam pitao kazu da ne rade motore i nemam resenja..kawasaki kle500 je u pitanju..hvala unapred..

  3. braticu ovi srafovi ispod usisa,zavuceni du ti za stelovanje smese njih pazljivo skines i treba da imaju oprugu i gumicu unutra.ocistis to sve lepo kao i ostale dizne i kanale,nadjes uputstvo na netu i podesis na fabricko srafljenjem do kraja i onda odvrtanjem(obicno 1do 2 kruga) onih navedenih gore srafova.naravno podesis i plovke na fabricko trebalo bi da pise u uputstvu ako nece i onda teraj kod majstora.imad i klipove na netu samo potrazi..

  4. Kle ima dve sajle za gas jednu koja povlaci i drugu koja vraca gas kad vracas rucicu.ako obe stegnes onda se koci rucica,treba imati malo lufta u tom sistemu sajli,ako imas jednu onda negde glavi pa podmazuj i tako to..

  5. Pozdrav drugari,nisam bio dugo na foruma ali evo odgovora..U kutiji je ploca sa elektro komponentama iz 90-tih a to znavi da nijr zaliveno vec se vide svi delovi i svaki majstor za televizore i sl. moze ih pojedino ispitati i zameniti.Tranzistor kosta 40 dinara...to kod novijih motora zaliveno pa nema popravke nego nov cdi 200+ €..

  6. meni bili isti simptomi,jedva sam nasao da mi nozica jednog tranzistora u cdi bila prekinuta pa kad zagreje posle 15-20 min voznje pocne da mi gasi jedan cilindar a posto ih imam dva onda moz zamisliti..vakumirao karbove dva puta,menjao svecice,filter,slavinu i onda kad je ostalo jos ovo slucajno sam uocio da je naprsla al kad se ugreje na 200 ili vise stepeni pocne da preskace varnica pa se svecica zagusi..

    • Podržavam 1
  7. Bolje kupis Alpina slovenacke od koze,imaju membranu i sto posto su vodootporne i posle 3 godine.Ja ih imam i nosim na poslu a uvek po terenima idem iskljucivo u njima.U Nisu kostaju oko 10000 hiljada a debelo su oblozene iznutra pa su udobne kao patika a zbog cvrstoce i verovatno bolja zastita od vecine prosecnih turing cizama.Za ove pare nema bolje..Kod mene na poslu nose i Magnum kao i jos neke manje poznate marke ali je to sve neuporedivo sa ovim sto se tice vojnih cizmi ovo je vrhunac a moze da posluzi i u moto svetu..

  8. Ima li ko iskustva sa ovim gumama?Mene interesuje konkretno zadnja enduro za kle ali ima 130/70-17 a on fabricki nosi 130/80-17 i da li bi ta razlika bila problem?E sad u oglasu se navodi poreklo Japan..a cena 4500din..

     

  9. Nakon startovanja u prvih 5 min rada pojavi mi se par kapi kondenzacije i garezi izmedju lonca i aluminijumske obloge,taman da usere tocak disk i kociona klesta.E sad pitanje dal je popustila neka nitna ili je i unutra problem sa onom vunom ili sta vec ima ili bi tebalo da bude unutra.sta predlazete?

    post-31528-0-35384600-1483064479.jpg

  10. Ne masti nego ima ulja,to je ok.kupis od zzr-a 600 magnet onda posaljes Saletu(motosaki)u Trstenik zajedno sa tvojim starim,on ti navari repere,podmetnes jednu deblju podlosku jer je magnet malo plici i otklonis fabricku manu jednom za uvek...fabricki su magneti samo zalepljeni za kuciste pa se najcesce posle 30000km ili 20 godina neki odlepi pa onda pokupi i ostale.imas minimalnu stetu ako je samo magnet pa se tesi..

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja