Jump to content

Moto Zajednica

SPQR

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

SPQR's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Sto ga nisi bar malo izgazio, jeste da ti ne bi pomoglo da vratis vreme, i izbegnes budalu, ali bi u buducnosti taj kreten pazio mnogo vise ....zabolela bi ga grbina svaki put kad bi ugledao motocikl, i setio bi se...a mozda bi time i nekome spasao glavu, u buducnosti, barem od takvog kretena..
  2. Zajeb'o si se, masno - Obim tocka i ugaona brzina istog ne igra nikakvu ulogu u broju obrtaja Radilica -> menjac -> tocak. BTW, obzirom da su finalni lancanik i tocak na istoj osovini, postojace samo razlika u ugaonim brzinama lancanika i tocka, na maksimalnim precnicima. @Maxiumus: Dobro si izracunao, ali samo da napomenem: Neki motocikli imaju zupcanik na radilici sa koga prenose snagu preko medju zupcanika na menjacki sklop, pa tu imas dodatnu redukciju., u slucaju da nisu isti zupcanici.Ovo poslednje, cisto teoretski..
  3. Apsolutno se slazem.... Jedino, ovaj motor, nova verzija, izgleda nije ni napravljen za neku 'zestoku' off voznju...posebno sada, sa hladnjacima, padnes negde u bestragiji i moz' da se slikas ako ti procuri voda iz njih. Stari vazdusnjak je imao samo hladnjak za ulje, i to visoko, ispod samog fara, a njega probusiti znaci da si se sj**o nacisto... Gled'o sam lika na semaforu, bar pet semafora je stao pored mene, i kretao sa istih....kad ubaci u prvu, iz menjaca se cuje zestoki klank zvuk, a kol'ko sam primetio i ceo motor malko cimne...vazdusnjak sam vozio mnogo puta, ovaj vodenjak nisam nikad, ali kod starog je menjac bio kao puter, bez cimanja i klank-a.. Od dobrih stvari mislim da je super sto su ubrizgavanje digli gore, manje je podlozno ostecenju ako se ljosne..
  4. Vozio sam GTR-a dvadesetak puta, i to ne samo po kilometar-dva, i moj zakljucak je sledeci: Problematican za vozace malog rasta, cek mozda i ekstremno problematican, u mestu i prilikom manevrisanja - velika tezina tu jako dolazi do izrazaja. Kretanjem - taj osecaj se odmah gubi, ali svakako ovaj motocikl nije za motanje izmedju automobila u gradskoj guzvi, barem po mom misljenju - napominjem narocito za 'kratkonoge' vozace.. Imam 195 cm i preko 110kg, pa mi ovako masivan motocikl nekako lezi, pa cak i ja, sa ovakvim 'gabaritima' osecam tezinu motocikla, itekako! Kretanjem, ovolika tezina je cak mozda i imperativ za vozace slicnih gabarita...i veoma pozeljna. Malo mi se cini da abs brlja sa prejakim dejstvom na prednji tocak, ili je to samo ako se ceo 'natrpam' na volan prilikom kocenja, pa zato grize tako jako i aktivira se lako... Motocikl je savrsenstvo u tehnickom smislu, i malo sta mu se ima zameriti, osim cene, naravno.:-) Turing stilom voznje je lagan sa potrosnjom, ali ako ga malo zesce 'pritegnete' zna zestoko da popije....u ostalom, za agregat ove kubikaze i snage, to i nije nenormalno... Kardan je savrsen, nema trzanja, ni prilikom naglog gasa, tako ni prilikom naglog oduzimanja istog... Za moju visinu, vizir je cak i u najvisem polozaju gotovo neupotrebljiv, ali na srecu postoje aftermarket viziri, za krakate, kao sto sam ja.. Skupo odrzavanje, veoma skupo, ali jbg, svaka skupa igracka trazi i sve ostalo da bude skupo..
  5. Sasa, iz Beograda, 48god - promenio nekoliko motora, veran bio i ostao Kawi :-) Poslednji motor ZZR 1400, prodat pre par godina, trenutno zajmim motor od prijatelja, udarila neka besparica ovih par godina ( iz principa ne kupujem polovno nista), te nikako da "zajasem" nesto novo, opet... ...ali, nadam se, bice uskoro nesto novo, resio sam da malo predjem u 'Turing vode'.......ajde, dobro, u Sport Turing, tako da nisanim sledece: Suzu GSX 1250FA ili, ako Bog da malo vise parica, FJR 1300 AS....ovaj potonji mi se sviDZa zbor automatskog kvacila......omatorelo se, jbg..:-) A i izdadoh voljenu Kawu....:-(
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja