Jump to content

Moto Zajednica

Razer

Članovi
  • Broj tema i poruka

    57
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: Razer

  1. Danas raskopcao xenon i ubacio obicnu sijalicu, isti djavo opadne napon kao sa xenonom. Izmerio sam izlaznu struju iz reglera i kaze 1.5 A, sa potrosacima 2.0 A, merio sam i struju kod starter releja tamo je 0.5A na leru, kad dam gas do 5000 obrtaja je 0.37A, u manualu kaze nesme biti vise od 1A. Ocistio sam i kontakte na dzekovima. Kad je motor ugasen i dam kontakt upalim sva svetla opadne na 11.8V i polako se smanjuje napon.

  2. Ler mi je malo nizi, bio je 1400 pa sam digao na 1500 i nesto, sad opadne napon sa upaljenim sijalicama na 12.30V, nisam menjao ksenon na obicnu, kad ga vozim moram ga voziti izmedju 4000 i 5000 stalno da bi punio prihvatljivo a posle voznje ugasim svetla i malo cekam da dopuni :D, evo posle voznje drzi akumulator 12.6 V u mirovanju. Jel bi i akumulator imao ulogu u ovome? Imam akumulator Landport YTZ 10BS od 8.6 Ah, star je oko godinu dana, a pre ovoga sam imao neki Topin od 7.5 Ah ali sa njim nisam imao ovakvih problema. Sad jel to sto akumulator ima manju Ah jel to znaci da alternator pre moze napuniti akumulator sa manjim kapacitetom nego sa vecim. Fabricki mi pise da ide aku od 8Ah, al taj Landport je bio jedini tad koji je stao u kuciste.

  3. Raskacio sam faze 1 om je izmedju svakog, nije probio na masu merio od najmanjeg rezima do najveceg, curenje struje isto merio svega par mikroampera, napon je sad od 14.5V do 14.9V tako varira kod svake kombinacije, Pri 5000 obrtaja je 50V, neznam pokusacu da ocistim krajeve zica pa da opet zavrnem i zalemim mozda bio bas los spoj ipak i pre je bio zalemljen, ako ne onda se vracam na fabricku sijalicu, ovu sto imam ksenon mislim da je kineska. Hvala na pomoci.

  4. Pozdrav. Imam biksenon sijalicu. Kad upalim svetlo opadne napon akumulatora do 12.2 V i polako opada sve dok ne dodam gas, cim dodam voltaza se povecava sve do 13.2 ovo se desava kad je akumulator potpuno napunjen sa upaljenim svetlima. Imam Joskin regler Sve je ok do 2-3 nedelje jer samo vikendom vozim, i posle toliko vremena mi se desi kad palim motor osetim da za nijansu slabije vergla i krenem u voznju stanem na pumpi nemogu zaverglati motor jer mi se ispraznio akumulator u toku voznje. Tad kad mi se to desilo, kuci sam izmerio punjenje akumulatora, jedva je mogao bez potrosaca puniti preko 12.3 volti sa dodavanjem gasa do 4000 obrt da napomenem akumulator je bio slab nije bio napunjen. Sad merio sam od statora otpore kod mene izmedju jedne zice je 19Kohm, a kod drugih je 50 Kohm prema masi. Hteo bi da izmerim i napon izmedju faza, jel moze neko reci na leru koliko treba da bude i do koliko volti? Hvala. Ps da napomenem regler sam merio na rezimu diode pokazivao je istu vrednost.

  5.  

    oqiwueyrouivt.jpg

    E jesi ga isarao ko dijete fotku za prvi rodjendan. :D

     

    :D Jesam da ga cika Google ne prepozna.

     

    Nije Suzuki 650 da ne odugovlacim nego je CCM FT35s od kojeg je proizvedeno 120 komada: ccm-ft35s-1.jpg

     

    Kacite dalje.

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja