Jump to content

Moto Zajednica

Tarzan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    11
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Tarzan's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Izvinite sto se tek sada javljam, imao sam neke obaveze oko camca I bio sam da pogledam jos jedan motor u Beogradu, ER-5. Hteo sam da probam jedan i da vidim kako mi lezi taj motor na moju visinu i tezinu. Mogu reci da se ekstra lako vozi i da je bas za mene, po mojoj meri.. Lagan i okretan motor i nisko sediste. Ovih dana idem da pogledam i jedan GS pa da napravim razliku.. Ali verujem da su dosta slicni. Ali moram prvo da probam. Probao sam i Hondu Hornet 600, mogu reci da je lep motor, nizak i lepo spakovan. Malo mi nekako izgleda skroz nabudzano, nekako je mnogo mocan. Bas lepo vuce, i bas se oseti razlika u odnosu na ER-5, ali je i zbog toga mnogo skuplji i u startu i kasnije. I nekako mi je polozaj na ER-5 mnogo prijatniji za sedenje od horneta. Inace, nisam pocetnik, A kategoriju imam vec 12 godina. Par motora sam promenio, sa Princom obisao sve skupove po Srbiji Kad sam imao BMW f650, bio sam mladji, pa su ga moji roditelji odrzavali, registrovali, sipali gorivo.... I imali smo bas puno ulaganja u taj BMW ( lanac, lancanici, obe gume, regler, neka creva, malo oko elektronike...) Bar se toga secam, i bas smo se nadavali para. I uvek mi je bio pretezak i previsok. Mnogo sam se lepse osecao na Princu i mnogo sam ga lakse vozio u odnosu na BMW. Ali vec 3-4 godine nisam seo na motor. Malo sam omeksao Iskreno. Nadam se da cu za 10-ak dana da kupim motor, pa da okacim ovde slike.. Da se i ja malo prikljucim ovoj zajednici Hvala vam jos jednom sto ste mi pomogli oko nekih nejasnoca.
  2. Evo bas iz ovih razloga koje je napisao Alekre, bas zbog toga i gledam ove motore... Svake godine ulozis po 100 e i motor ti uvek bude u skoro super stanju... I mozes lepo da se vozis za male pare i pouzdano... I nadam se jako dugo Majstora za te motore ima dosta, delovi su jeftini... Nije brz i startan motor. Ja inace zivim u Vojvodini...
  3. Sta je komentara za jednu noc Sad ste me bacili u skroz drugo razmisljanje... Jel stvarno mislite ad su ovi motori slabi? Mislim na ER-a i GS-a... Ma nije meni problem kinta, mogu da sacekam jos koju platu i da uzmem nesto mnogo bolje i novije, ali mi nekako nije to to... Ne privlaci me brza voznja, ne svidjaju mi se ovi novi sklopovi svih tehnoloskih cuda na vozilima... Vise sam tip da kupim stvar i da je cuvam dugo dugo.. I da je maksimalno odrzavam.. 10 godina vozim auto na metan, i ne pada mi na pamet da ga prodam ( 400 din na 100 km)... Zeni smo kupili noviji auto, i jbt vise sam dao para za odrzavanje i popravku toga auta za predhodne 2 godine, nego za moj za predhodne 10 godine. A i trosi brate dizela bar jedno 7 litara na 100 km, To to vam je 1100 din, ja sa tim novcem predjem 270 km. Koja je to i usteda i razlika.. I posle golf ne trosi.. Volim staru skolu, zato mi onaj prednji far na ER-u i GS-u bas izgledaju prelepo... Nisu puno nabudzani, nemaju previse plastike na sebi, nemaju previse elektronike na sebi, samo osnovno.. Pa polazim od toga da nema tu sta puno da se pokvari. Gume su ima tanke, verovatno i jeftinije, registracija im je jeftina ( jbg, placam je za camac, traktor i prikolice, 2 auta i prikolica i za skuter ) . Nizak sam, pa mi laksi motori nekako vise odgovaraju. Evo malo pre sam probao BMW f650 2003 god i na prsticima sam se drzao za zemlju.. Motor je ekstra, imam i bocne BMW kofere, sve je u fulu, ali mi je bas visok i ne odgovara mi. A i nekako mi se ne svidja, bas je sav pun plastike i nije mi to to... Da imam kintu, kupio bih harli onaj od 800 kubika, sportster.. Valjda se tako zove Ali razumem i vas, i vi jeste u pravu da su fazer i hornet mnogo bolji i brzi motori... Ali su i mnogo skuplji za odrzavanje, verovatno vise trose, skuplja registracija i sve ostalo... Pa zbog svega toga mnogo vise me privlace ovi siromasniji motori. Jedino me od GS-a odbija to sto je vazdusno hladnjenje. Samo mi je to mnogo bolje na ER-u odradjeno. Ali verujem da i to ima prednosti, jer nema tu sta puno da se odrzava i pokvari. Al sam oduzio ovaj komentar I hvala svima sto pokusavate da mi pomognete oko odabira motora .
  4. Pa ja ga nisam pitao za cenu, ali verujem da bi mi je spustio... Znaci, ipak dajete prednost vazdusari? A da nece mozda da se pregreva? Recimo po Beogradu kad se vozi po toplom? Ali mi bas izgleda mocno taj GS 500...
  5. Pa tako i ja nesto razmisljam. Gledam ovaj ER 5 i nekako mi deluje manje i lakse... A GS 500 mi na slikama bas izgleda prelepo. I nekako mi izgleda kao da je veci i tezi od ER 5... Gde mogu da se pogledaju dimenzije ovih motora? Mozda neki test ali na srpskom?
  6. https://www.polovniautomobili.com/motori/11730773/kawasaki-er5-er-5 https://www.polovniautomobili.com/motori/11308756/suzuki-gs-500-uvoz-ch-a2 https://www.polovniautomobili.com/motori/11407977/yamaha-fzs-600-fazer Vec par dana pratim oglase i gledam motore. budzet je 2200e. Ova tri komada su mi zapala za oko. Visok sam 172 cm. Pa sta vi mislite izmedju ovih motora. Znam da su skroz razliciti. Znam da je Fazer najozbiljniji i da je brzi i bolji od ostalih. Ali mi nekako Suzuki izgleda bas lepo i odrzavano. Ali mi nekako smeta to sto ima vazdusno hladjenje. Kava mi izgleda nekako najlakse i nije toliko los, bar ne na slikama. Plus vodeno hladjenje. Pa me interesuje vase misljenje.. Mislim da su im kilometraze vracene, pogotovo na Yamahi. Pre ovoga sam vozio Sprin Princ 250 i BMW f650. Mada sam sa BMW om imao problema zbog njegove visine, a pogotovo zbog tezine. Bas mi je bio tezak... Motor mi je potreban za voznju po vojvodini sa suprugom. I van gradska voznja. Nista ozbiljno. Do posla po nekad.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja