Jump to content

Moto Zajednica

Damage Inc.

Članovi
  • Broj tema i poruka

    3
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Damage Inc.'s Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Stefane, tako sam i ja skontala, medjutim pise isto tako na onom web sajtu L tablice, neko je postavio link mislim, da ko npr. do 25. oktobra prodje teorijski deo polganja mora da odlusa dopunska tri casa teorijske nastave plus odradi dopunska tri prakticna casa, pa da ide na polaganje same voznje po novom sistemu koji jel podrazumeva 25 minuta voznje po destinacijama sa papira koji se izvlace kao ispitima na fakultetu (to je polaganje za A i B kategoriju). A oni koji nisu polagali testove do 25 oktobra ili ih nisu prosli oni imaju jos neke dopunske komplikacije, tako je meni rekao sam instruktor kao sto pise na tom sajtu. I sve mi to deluje cudno jer bi valjda trebalo da svako ko je upisao bilo koju obuku do 25. oktobra treba da zavrsi odnosno polaze po starom sistemu. A opet je receno da se od 25. oktobra po defaultu primenjuje novi sistem polaganja. Tako da dzabe ti obuka po starom ako treba da polazes po novom!
  2. Jesam li ja jedina osoba kojoj je primena novog sistema nije bas jasna ..? Sa jedne strane govori kako postoji vremenski interval do januara 2013 godine da se obuka zavrsi po starom sistemu a sa druge da ko nije zavrsio po starom sistemu do 25. oktobra 2012 mora da dovrsi obuku po novom sistemu .. i to mi nije bas jasno. Kako do januara ide po starom ako vec od 25 oktobra mora da se polaze po novom a novi sistem polaganja podrazumeva tu dopunsku obuku u skladu sa novim sistemom, cela stvar mi je nekako kontradiktorna. Naime, nalazim se u nekoj ni tu ni tamo situaciji .. racunala sam da imam termin 23. oktobar da polazem voznju pa mi je receno da to nije potvrdjeno ni izvesno i sve su nakrcali na 17. oktobar. A ja realno nisam spremna. Sta me iscekuje ukoliko odustanem ili padnem ... ?
  3. Spominje se A.S. Pravo pa da i ja prokomentarisem. U toj skoli sam polagala za B kategoriju i na kraju prosla (3xsreca, sto bi rekli). Sa obzirom da sam imala pozitivna iskustva kod njih (na stranu sto mi je to najbliza autoskola) sad sam upisala A kategoriju. Prosao je prvi cas - u epilogu nisam previse odusevljena motorom na kome sam vozila, al kapiram da kad savladam taj svi ostali ce da mi budu laganica .. U pitanju je neki motorin marke Suzuki (mada verovatno kineske radinosti) jer je isti po karakteristikama kao onaj koji je opisao Sale125. Prva brzina mu je dole, sve ostale su gore. Oni u A.S. Pravo imaju jos jedan motor marke Honda koji deluje daleko savremenije pa se nadam da me on iscekuje u nastavku osbuke al nesto sumnjam u to. Taj motor po svoj prilici vozi instruktor, a kandidati ovaj ludi Suzuki koji pritom pisti kad se daju migavci jer su oni to tako podesili da bi ljudi znali da li daju migavce ili ne (?!?) .. sve u svemu, tako je, kako je, upisala sam, platila i idem do kraja. Koliko vidim bolje bi bilo da sam kupila tu ponudu na popustima, taman bi pokrila trosak ponavljanja polaganja ukoliko dodje do toga. No, to mi je bilo daleko. Sa posla jedva i ovo mogu da stignem. Ukoliko nekome treba kod njih na web sajtu mogu da se nadju testovi za polaganje svih kategorija.
  4. Spaske, I ja mislim da je za grad najbolji neki skuter. Mada nije meni samo do gradske voznje, mislim nije mi gradske voznje ni najmanje. Nego to je ono, kad nema izbora, daj da vidim sta je najoptimalnije resenje problema ... odnosno kako da se investicija u nesto ozbiljnije maksimalno isplati . Moram priznati da sam oduvek smatrala da korporativnost ne iskljucuje prisustvo "stava" .. I smatram da su najuspesnije one firme gde individua ima maksimalnu slobodu izrazavanja (u granicama pristojnosti naravno).
  5. Andreja, thnx na svim savetima. Svaka informacija mi je dragocena. Verovao ili ne, Metallica mi nije bila na kraj pameti kad sam se registrovala kao Damage, Inc. (mada izgleda da je podsvest odradila svoje ) Pa, realno, svakako bih volela da naletim na nekoga sa kime bih mogla da podelim neka konkretna iskustva .. al o tom potom, ima jos vremena. Praksa i teorija nikad nisu jedno te isto. Veliki pozdrav
  6. Eh, pa da, mogao i neki predlog .. marka, tip, svaki bitan parametar .. ja sam inicijalno zamislila da bilo koja start up investicija u moto inicijaciju ne bi trebalo da bude vise od nekih 2000 eura .. toliko sam spremna da izdvojim na samu masinu .. ajd da kazem do 200, 300 povrh kao neki maksimum. Kupila sam novo auto pa sam se zajebala , pa ne bih da napravim istu gresku ponovo. Jel to uopste ima smisla? I da, kad je u pitanju osiguranje, jel to ima smisla? Neki kasko, nesto .. ? Ne znam koliko je u takvim situcijama to uopste znacajno .. motoristi kad zaginu, uglavnom zaginu i to me malo plasi ruku na srce.
  7. Nigde ne bih da jurim ... jebro moj nick Damage Inc. govori dovoljno. Vrlo sam sklona pravljenju stete. Meni stvarno pada dovoljno finansijski sto moram da se brinem o automobilu, em registracije, em letnje gume, zimske gume, novi zakoni, novo ovo, ono .. a gorivo sve jeftinije svaki dan A ne znam ni sta sa tim autom kad na posao idem sa gradskim bitangama jer gde da parkiram u centru grada a da to ne kosta.. pa se ja nesto mislim sa nekim motorcicem bi to sve izgledalo malo drugacije, ne znam samo kako se to uklapa u business elegance mada po meni kolege bas i ne pate od neke ubistvene elegancije. Meni muke ne deluju slatko uopste .. jer mi je nekako jasno da se troskovi ne zavrsavaju sa pocetnim investicijama u vozilo, opremu .. ovo, ono .., nego tu tek pocinju registracije i sve vrlo slicne akcije koje prate i automobil u svom najboljem izdanju .. i tu ja vidim jednu veeeeeliku crnu rupu u mom buducem budzetu ono kao .. 4ever. I dok troskove odrzavanja "pristojnog" vozila mogu da fakturisem na roditelje sa A kategorijom na to mogu da zaboravim u potpunosti. Ne bih da se zaletim u nesto, pa posle godinu dana bude, gde mi pamet bila, uostalom, strpljenje se svakako isplati kad su u pitanju komercijalne odluke. Hvala na dobrodoslici A vi sto imate slatke i druge muke, interesuje kako cete da ih resite, informisite nas.
  8. Dobar dan. U skladu sa pravilnikom foruma, da se ukratko predstavim. Iz Beograda sam. Ja sam osoba koja u ovom trenutku o motorima nema bas nikakvog pojma. Upisah A kategoriju kao davni san pa sam ovde da se malo informisem o tome sta dalje kad je budem imala. Nisam sklona preteranom "obelodanjivanju" sopstvene licnosti pa ako vas nesto konkretno interesuje, pitajte. Radim, svaki dan od devet do pet. Pasionirani sam ljubitelj borilackih vestina a trenutno vozim samo auto. Veliki pozdrav svima p.s. Posto ne mogu da otvorim temu u nekoj adekvatnijoj podgrupi, interesuju me informacije na temu koliko je godisnje u proseku potrebno izdvojiti novca na posedovanje dvotockasa (jasno mi je da to zavisi od dosta faktora, al da uzmemo npr. u obzir da nisu potrebne nikakve specijalne servisne akcije, samo registracija i neko najosnovnije odrzavanje) ? I da li je u tom smislu bolje kupiti polovni motor ili novi ?
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja