Jump to content

Moto Zajednica

oldtajmer

Članovi
  • Broj tema i poruka

    294
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: oldtajmer

  1. On 21.7.2020. at 8:40, milos-v je napisao:

    Tema se izgubila,a uloge su izgleda podeljene i nastupilo je primirje. Sad onaj sto je  izmislio pricu ,ne zna sta da kaze .  :) Nije ocekivao da postoje bas ovakvi dokazi odbrane optuzene strane. :Mina:

     

    Mozda bi moglo da padne i neko izvinjenje.

  2. Pre 4  god , prijatelju , iz engleske , na duzem putovanju , zadnji tocak na r 1150 , iskrivio se i popucale su neke zice . Zvao me je , ja sam pod utiskom , price sa ovog foruma , predlozio da posalje tocak u bg , on je bio negde u grckoj. Majstor u bg je rekao , donesite uradicu hitno. Ovaj englez , je mislio da sam lud , sto bi slao tocak cak u bg i dao ga je nekom u atini. Ovi u atini  , su mu to utadili i znam da jr pricao , kako su lepo uradili. Majstor iz bg , je rekao , cim je cuo , za atinu ,upropastice. Kako bilo da bilo , motor nije stigao  u englesku , na tockovima . Posle 700 800 km , zice su opet popucale i iskrivio se jos gore.

  3. pre 3 minuta, đunta je napisao:

    Mani mori kantarenje, kaži jel  može jedna ćelija u kratkom spoju da povuče toliko struje da obori napon punjenja sa deklarisanih 14,5v na recimo 12,4 što je otprilike neki donji granični napon za održivost elktro sklopova. 

    Moze , skoro sigurno.

  4. Svakl kvar na putu , moze da napravi velike probleme . Ja vozim i putujem sa bmw  , starim 34 godine. Poznajem ga do najsitnijih , detalja i uvek pred neki put , sve sredim sto mislim , da bi moglo da mi napravi problem. Nekako mi je promaklo , da nabavim , rezervni regulator pritiska i ove godine , sam zbog njega i stao.  

    Ipak  sam imao srece , da su mi lokalni motorciklisti sa Samosa , nabavili deo , za dva dana, .

  5. Pre 1 sat, Ausländer je napisao:

    Па која је то онда бол кад се поквари после пар хиљада и товариш на воз као цркнуту краву и за Љубљану?

    А прича је: Швабо је то правио, с овим можеш на месец...."

     

    Ја сам урљив, ја би га у уји дотерао у Љубљану у првој, а можда и у Минхен.

    U to vreme sam mnogo putovao sa tim motorom. Nikada posle tih zezanja , nisam imao bas nikakav kvar. Tako da je , taj motor , opravdao neka moja ocekivanja. Mada , pod utiskom svega sto se desavalo, stalno mi je bio prisutan neki strah, da ce se nesto pokvariti.Od onda sam popravljam i servisiram , svoje motore.

    • Sviđa mi se 2
  6. pre 2 minuta, štampar je napisao:

    :D

    Кад смо већ кренули тако...те године коју Олдтајмер помиње био је симпатичан текст у  словеначком Ауто магазину који је требало ваљда мало да изрекламира много хваљеног БМВ-а који је тад почео и код нас да се увози и продаје.

    Елем,дал'неки њихов новинар или ко већ је добио једног новог Р80 ГС да га мало провоза и истестира али авај,...у току те вожње црко му је чини ми се неки ''излазни зупчаник'' који је јелте одмах замењен у сервису итд...али је горак укус остао.Тај модел је коштао 16 или 18 хиљада ДМ (ако не и неку хиљаду више)...било би занимљиво да нам Олдтајмер открије колико је он дао за модел Р100?

    Ne secam se koliki je bio devizni deo . A onda se na taj devizni deo placao , neki savezni i republicki i obstinski porez. I taj motor , je bio 50 % skuplji neko , kad ga kupujes , u nemackoj.

  7. Kad smo vec otisli u istoriju , 1982 godine sam , kupio prvog i jedinog novog bmw. Kupljen u tehnounionu , bmw r100 rs. Posle 4000 km , menjac je ostao zaglavljen i prvoj brzini. Posto je , pod garancijom , oteram , ga na voz , pa uljubljanu u servis. Tada je samo , u ljubljani i postojao. Urade oni to , ali posle 2000km , opet isto. Na voz , ponovo pa u servis..Posle jedno 35000, opet isto , samo sto se to desilo u minhenu. Urade mi tamo motor l objasne mi kako se to ne desava , kazu cista slucajnost. I kazu , kako ovi u ljubljani , to nisu dobro uradili , i zato se ponovilo. Vracam se ja u beograd i na 50 km od kuce opet se zaglavi. Vise , nisam hteo da se zezam  sa servisom i sam sam , rasturio menjac. Oprugu koja je bila uzrok , cuveni gluvi Tasa, je sam napravio , okalio i vise nikad nije bilo problema

    • Sviđa mi se 1
    • Podržavam 1
  8. Pre 1 sat, Arakis je napisao:

    Dobri moj omladinac bmw, bar 10 tih dodatnih lampički sam vezao na instalaciju pozicione sijaličke i nije can-bus kukao, sve radi i danas :)

    Mozda sam ja veoma srećan covek, sta znam :)

    I jel ima neko objascenje , kako , to da , kontroler , ne kuka.

  9. Pre 23 sati, đunta je napisao:

    Dobio sam aber da nisam  dovoljno razumljiv, ništa novo, te da poredivši točkove od vodenjaka i vazdušnjaka, čije su slike, mešam jabuke i pomarandže. Točkovi su konstruktivno jednaki ali inverzno stoje na motoru, obruč od vodenjaka je širi i na oko možda čak  žice prolaze još bliže klještima. Crno je ispravna geometrija, plavo sa poremećenom, wethead:

     

    wethead.thumb.png.6c13b110ea3005271088c75eaff6e256.png

     

    oilhead:

     

    oilhead.thumb.png.d3130f6621e501fdf176542d9127b129.png

     

    Imam utisak , da ti kad plses o necemu , predpostavljas , da vecina , poznaje materiju , priblizno kao ti. Ja kad citam , ono sto si napisao a vec imam nekog pojma o tome , odlicno te razumem . Medjutim kad , slabo poznajem , to o cemu govoris , slabo te i razumem. Odlicni su , tvoji tekstovi ali ne bi bilo lose , da ima i malo vise , opstih objasnjenja.

  10. On 10.8.2018. at 9:09, štampar je napisao:

    Направићеш кратак спој негде скоро сигурно...

    Не верујем да су контакти на ''игличастим џековима'' проблем,вероварније да је ''хладан лем'' у питању негде на некој од плочица или је прекид у жицама.

     

     

    Da u pravu si bio , nasao sam prekid na stampanoj plocici. Bilo je malo cupavo , zalemiti , jer je sve , jako sitno, bar za mene. Sad sve radi , upornost se isplatila.

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja