Jump to content

Moto Zajednica

buzdovan

Članovi
  • Broj tema i poruka

    4
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

buzdovan's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Bok ljudi, štelovao sam ventile neki dan i vidio da registar klackalice od ljevog usisnog ventila nije u centru ventila (vidi se na slici). Dali je neko od vas vidio išta slično? To bi sigurno vozilo neko vrijeme ali mi se čini da nece dugo trajat...
  2. Hvala ti Streetbiker na info...svakako čekam da netko javi. Inače, naletio sam negdje na način provjere pritiska ulja - spoji se prozirna cevka na kućište od filtera i ako na minimumu digne ulje na cca 1.5 metar onda je pritisak ok. E sad, mene zbunjuje to što fizika kaže da pritisak potreban da podigne stupac ulja (gustoće 0,879 kg/l) iznosi 0,13 bar. Ako se ne varam, kada bi pritisak bio 1-1,2 bar ulje bi se dizalo preko 10 m u vis..
  3. Pozdrav kolege, dali neko zna koji u kojim granicama je normalan pritisak ulja? Radi se o xt-u 2001. godiste, mislim da je model DJ02. Namjeravam napraviti/ugraditi mjerač pritiska pa neznam koji senzor bi uzeo. I na koje mjesto bi ga bilo najbolje staviti, možda na onaj šaraf iznad filtera ulja?
  4. Pozdrav svima, Evo da se i ja predstavim. Ja sam robi iz Pule, vozim XT600E 2001 kojeg imam vec 6 godina. Samo nastavite sa ovim zanimljivim forumom kojeg pratim vec neko vrijeme...
  5. Pozdrav svima, već dosta dugo pratim ovu temu (iz sjene) i imam samo pohvale za količinu korisnih informacija oko šarafanja XTova. Naime, upustio sam se u zamjenu lanca bregaste, i nakon famoznih suza, znoja, plakanja,opekotina(...) oko skidanja magneta vrijeme je za sastavljanje... U service manualu piše da se na konusni dio radilice stavi tanak sloj litijeve masti prije stavljanja magneta što se mnogo kosi sa mojim znanjem o konusnim rastavljivim spojevima i prenošenju momenta trenjem. Molim vas ako je netko radio tako po manualu da napiše svoja iskustva, za i protiv itd... Pozdrav!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja