Jump to content

Moto Zajednica

Stufy

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Stufy's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Kolko mi se cini ljudi koji vole choppere i cruisere vole i enduro. Uzeo sam u obzir savete i oko kubikaze i proizvodjaca. Hvala na odvojenom vremenu za odgovore. Dobra stvar u svemu tome je da mi se ne zuri uopste, mogu da trazim motor do kraja sezone zato sto imam sta da vozim kada mi se bas vozi dok ne uzmem sebi. @lemy Nisam jos imao prilike uzivo da vidim Supershadow ali mi deluje jako lepo pogotovu zbog V masine. U Keewayu ga sada daju novog za 190 000 din ali to mi je daleko van mogucnosti, sto se polovnih tice i oni mi premasuju budzet jer nisam video ni jednog ispod 1000. Ono sto mi deluje najbitnija prednost (s obzirom na moje zahteve) 250 u odnosu na 125ccm je sto je agilniji za preticanje. Sve tu ima svoje, Keewayi Superlight mi je najlepsi i najupravljiviji od ovih manjih a i dusu je dao da se od njega napravi bobber. Sa druge strane Sprint Challenger je masivan i jako lep motor sa kubikazom koju mi iskusniji preporucuju a i to mi se svidja jer volim da osetim masu na tockovima (auto mi ima 2,5 tona). U svakom slucaju gledacu dok ne nadjem neki koji mi pase a do tada cu da teram exceeda kada se uzelim voznje.
  2. Da, Zodoini mi je vec preporucio tu varijantu novog... Zaista je velika razlika u ceni od onih 1700 evra za koje se pre prodavao, Zanima me samo da li neko ima iskustava i sa tim agregatom od 125 ccm ako naletim na njega slucajno. Inace zvao sam Keeway juce (zaboravio da je subota) i javi mi se cova sa madjarskim naglaskom i objasni mi da Keeway napusta nase trzizste jer im se ne isplati da jure ostale kineze po ceni kada im je nabavna veca. Kaze delova ce biti ali motora jos to sto je na lageru. Elem koliko je ovo tacno prosudite sami a od mene samo info.
  3. Hvala svima na odgovorima. Danas sam isao da vidim taj Keeway Superlight. Nisam neki strucnjak ali od zamerki sam imao sledec e:oko 20 % auspuha je prekriveno rdjom, ram u zadnjem delu kod kadnje gume je skroz zardjao, sva zastitna crna boja je otpala, hromirani plasticni delovi su patinirali, metalni delovi na bisagama zardjali, lanac suv kao barut, slomljeno staklo desnog retrovizora ali bez ostecenja samog retrovizora, i samo jedna ogrebotina na rezervoaru. Covek koji ga vozi, prijatelj od vlasnika mi kaze da ga on "bas cepa" a motor ima samo 1500 km na sebi. Pozitivne: Auspuh nigde nije progoren i izgleda kao da je zaista malo dima proslo kroz njega, gume jos imaju kvrzice od dlakica sto valjda ukazuje da je 1500km realna kilometraza, polozaj za sedenje na ovom motoru mi za sada najvise odgovara, zvuk odlican a rad agregata ujednacen, nema naznaka da je sa motora padano, cena od 600 eura koja mi odgovara jer mi ostaje para za registraciju i za deo opreme, takodje vizuelno ovaj model u u ovoj bez boji je moj apsolutni favorit medju motorima koje sam do sada video, juce stavljen nov akumulator. Ono sto me najvise odvraca od kupovine ovog motora je taj zardjali ram koji izgleda kao da je 3 godine u Dunavu lezao, a to ipak nije neki estetski deo. Ocigledno je i da je motor bio u nekoj vlaznoj sredini pa pretpostavljam da je i elektronika u losijem stanju i da iako se sada drzi moze uskoro da otkaze. Mozda sam negde pogresio u nekoj oceni pa me molim vas ispravite jer nemam iskustva vec su sve ovo neki moji zdravorazumski zakljucci izvedeni iz iskustva u kupovini polovnih automobila. U principu ne zuri mi se da uzmem bilo sta pa cu verovatno sacekati da se svi utisci slegnu i za jos neki komentar od clanova, ko zna mozda i naleti neki kes pa bude veci izbor. @zodini I meni je prvo palo na pamet kada sam uzivo video bajk da skratim branik skoro do kraja i da napravim bobber, ali otom potom. Sto se nacina voznje tice upravljanje mi je specificno jer sam do sada vozio kross/enduro ali keeway mi mnogo bolje lezi nego sprint npr... Ali kao sto kazes to je svestvar navike. Inace da li ima neke razlike u kvalitetu ova dva agregata od 125 i 150ccm? Pretpostavljam da je razlika u snazi na putu zanemarljiva.
  4. Prodajem choper Keeway Superlight 150, nov, bez, neregistrovan, osvojio sam ga u kvizu. 064/3034246 borisdjena@yahoo.com

    baci pogled i na ovaj oglas, ne sme da kosta vise od 900e (nov kiwi od 125ccm sada kosta 1050)

    pozdrav

  5. Hvala na savetu i odgovoru za polaganje. Kljucni momenat je sto je budzet ogranicen. Masine od 250 koje sam gledao u mom opsegu ili su dosta losije od ovih od 125 ili im cena prelazi moje mogucnosti. Mozda i mogu da uzmem nesto od 250 da je ok ali onda fali kes za registraciju jer obicno ti jeftiniji nisu registrovani. Posto imas Sprinta da te pitam nesto. Video sam da u odnosu na druge kineze njegovu prednju kocnicu hvale. Da li on nema onaj "ABS" ili ima neku skalameriju ali da radi?
  6. Hm, video sam taj motor cak nov za 1050 eura. I vidim da ga neko sa ovog foruma ima jer ga ima na slikama sa okupljanja "Kineza" na Fruskoj Gori. Cena prebacuje moj budzet mada mi se cini da je to najpovoljniji novi motor ovog tipa te kubikaze i sa vodenim hladjenjem. Ali nekako mi je mnogo "zatvoren" sa svih strana plastikama. Takodje bih voleo ipak manuelni menjac sto je najbitnija stavka. Hvala u svakom slucaju i pozdrav.
  7. Video sam juce Fin motor ali daleko izvan mojih finansijskih mogucnosti od 800e i ciljanog tipa motorcikla
  8. Pozdrav svima, Vec neko vreme citam vas forum i zaista ima dobrih informacija, i korisnih prepravki, dorada itd (sto me najvise i interesuje) Elem, razmisljam o kupovini nekog kineskog polovnog motora. Student sam i budzet je najveca stavka. Odlucio sam se za kineza jer sam sa njima imao dodira i ispunjavaju onosto zelim od motora: jeftini delovi, male kubikaze, atraktivni, jeftinijiza preradu od drugih. Tip koji me interesuje je chopper/cruiser, mada sam do sada imao iskustva sa krosevima/enduro ako se to moze i nazvati iskustvom (400km). Probao sam par motora koji me interesuju, Sprint prince 125, Kinroad 150 XT 16, Kymco Zing 125 i mogu da kazem da mi je upravljanje u najmanju ruku cudno sobzirom da nisam vozio copere do sada ali naravno to ne predstavlja problem jer sam siguran da je sve stvar navike. A evo sta zelim od motora: -da ga vozim sam (zato bih se opredelio za 125 - 250ccm) -brzina me ne radi, pa mi je 90 na sat sasvim dovoljno mada mi najvise prijaju brzine 70-80 na sat (jos jedan razlog za malu kubikazu) -potrosnja (bitan faktor zbog finansija) -da mi nije zao da mu dam neki svoj pecat odnosno seckam i prepravljam (zato kinez zbog jeftinih delova ako nesto zabrljam) -koristio bih ga uglavnom za uzivanje, da se vozim zato sto to volim, da odem do grada, vikendice (50km), a mozda i za neke duze ture (sto se toga tice brzina mi opet nije bitna, moj otac je sa APNom isao do Istanbula i nazad pa kontam da cu moci i ja sa coperom od 125 lagano 80-90 kmna cas. U principu nisam tip osobe koja bilo gde zuri.) -udobnost i nije toliko bitna jer imam 24 godine i jos uvek mogu da trpim i vibracije i ledja su u pristojnom stanju -da me sluzi 2-3 godine jer se posle toga selim Za koji dan idem da bacim pogled i na jedan Keeway Superlight 150ccm, ovaj motor je imao drugar Onimus 76 sa ovog foruma i nije imao nekih zamerki. Inace citao sam teme od Wolflorda, Danijelsa i Zodinija pa bih da vam se zahvalim na iscrpnim objasnjenjima o modifikacijama i samom motoru. I par pitanja za kraj: Kolika je razlika u potrosnji izmedju 125, 150 i 250 kineskih agregata, uzevsi u obzir da sam inace vozac koji sve vozii na manjem broju obrtaja? Na par mesta sam procitao da postoje neke olaksice za klince od 16 godina sto se tice motora do 125 ccm a opet citao sam i da za sve preko 50 treba A kategorija, pa ako bi neko nasao vremena u kratkim crtama da objasni gde je koja granica i sta granici.
  9. Da se predstavim, Stefan iz Beograda. Sto se dvotockasa tice volim cross/enduro i chopper/cruiser tipove motora. Imam bas malo iskustva sa motorima, oko 400km voznje sa menjacem. Nisam posedovao motor (samo pola i to jako kratko ). U dvoristu m istoji ocev Sprint Apolo 250 ali ga ne vozim radi ocuvanje mira u kuci . U planu mi je da uzmem motor izmedju 125 i 250 ccm i to je glavni razlog sto sam se registrovao na ovaj forum posto vidim da ima puno korisnih informacija i pre svega licnih iskustava. Od "nemotoristickih interesovanja" bavim se nautikom i veslanjem, drzim egzoticne zivotinje i off road voznjom, po zanimanju student biologije. Toliko od mene i sigurnu voznju vam zelim
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja