Jump to content

Moto Zajednica

bobbra

BJB Putopisci
  • Broj tema i poruka

    426
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: bobbra

  1. Kao sto sam najavio male prerade su zavrsene.Srdjan moto sedista je bio u guzvi pa nije imao vremena da mi presvuce sediste i napravi novu navlaku sa prostepanim savovima i romboidima pa je  u postojece  sediste ubacio memo penu .Licno osecam veliku razliku  mada je i staro bilo udobno ali sedenje po par sati voznje mi lakse pada.

    Seba  mi je napravio nosac zadnjeg kofera i distancere za bisage i zadovoljan sam kako je ispalo.Preporodio sam se kad sam stavio kofer.U kofer staju 2 flip ap kacige u koje uguram jakne  tako da sad ne razmisljam da li ce kisa da udari i da li ce uvece biti hladno kad se vracam kuci.

    Evo slika kako to sad izgleda.

     

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg

    4.jpg

    5.jpg

  2. Evo da se i ja zapljunem u grupu kao vlasnik Meteora 350.Motor sam kupio u Trionu  u novom merkatoru par dana pre nove godine.Na sajtu polovni automobili motori izasao je oglas da se prodaje meteor star godinu i po dana  sa predjenih 8500 km  sa vazecom garancijom cena 3600 e.Motor je vracen staro za novo bivsi vlasnik ga je vratio jer mu je slab i uzeo je meteor 650.To je prica prodavca iz salona koja meni nije bitna jer mi se motor svideo i odgovarala mi je cena.Sa obzirom da sam ja jurio neki coper a cene polovnih Viraga za stare 30 god krecu od 2000 do 2800 e  nisam imao dilemu.Za ovaj nas motor nigde nisam cuo los komentar osim da je slab sa 20 konja ali zato sad imate meteor 650 pa ko voli nek izvoli.

    Sad o motoru kao stari i iskusan bajker koji je vozio dosta motora i staza od 50 godina na 2 tocka dacu moje vidjenje ovog naseg motora.

    Da se nadovezem  na prethodne utiske motor vizuelno izgleda brutalno   napucan sa hromom i stara skola izgledom pleni paznju gde god stanem .Gledaju ga slikaju o onda koliko ima konja  kubika nastaje tajac 350 cc 20 konja izgleda kao da ima 80 ks.Zvuk je vrhunski i motor celokupno izgleda kao mnogo skuplja verzija japanskih copera i trijumfa.

    Agregat je savrseno uravnotezen za tu kubikazu i tu snagu.Ovo nije motor za trkace odlicno ubrzava do 80  i idealan je za kruziranje izmedju  80 i 100 km.Udoban je i za vozaca i suvozaca,maltene ne oseca se razlika kad je dvoje na  motoru.Bitna stavka potrosnja  meni je negde oko 3 litra sa umerenom voznjom mada ga po gradu lepo razvlacim.

    Po meni jedina mana tvrd zadnji amortizer.Planiram da mu sredim sediste  i nosac kofera i  bisaga.

    Motorom sam  do sad presao 3000 km i prezadovoljan   i nemam nikakvih zamerki motor idealan za starije vozace, zezam se da mi je ovo motor za penziju, i za pocetnike koji ulaze u svet motociklizma.

    Mogli bi da se organizuje jedna zajednicka voznja Enfild Royal  da se druzimo i razmenimo iskustva .

    er3.jpg

    er4.jpg

    er2.jpg

    er kosmaj.jpg

    • Sviđa mi se 15
  3. Moje licno iskustvo, ja sam iz Kana  isao jednim delom kroz provansu  da vidim i taj deo ono voznja kroz lavandina polja i ona mala francuska sela.Zakacio sam i kanjon  Verdun  koji je na glasu kao jedna od lepsih  moto destinacija  onda posle skrenuo  ka Briankonu i francuskim alpima.Nema promasaja gde god ides lepota i uzivanje ali ne mozes sve da uklopis uvek nesto ostane  za sledeci put.Nadji moj putopis 10 u 1  mislim da sam tamo okacio rute kojima sam isao sa tim sto nisam iz francuske usao u svajcarsku jer je u julu bilo neko nevreme odron na putu i morao sam ici preko italije pa  onda u svajcarsku.U svakom slucaju lepa tura uzivaces gde god da krenes.Pozdrav Bobbra. 

  4. Hvala na putopisu kao jedan od najboljih putopisaca iz stare grade opravdao si sva ocekivanja i zadrzao visok nivo putopisa .Odlicne slike puno korisnih informacija citko gledljivo zabavno milina za citanje u ova hladna vremena.Hvala jos jednom za putopis pozdrav.

     

  5. Hvala sto ste podelili ovo lepo putovanje sa nama i pruzili mogucnost da uzivamo u slikama i prici.Putopis jedan od boljih u poslednje vreme pun pozitivne energije .

    Pozdrav za  ekipu.

    • Podržavam 1
  6. Bane Vuk prodaje svog Bandita ali je 1200cc ali motor je besprekoran sa mnogo opreme koju on moze da skine.Sve je sredjeno motor bez  ulaganja .Motor za svaku preporuku.Ako te interesuje nadji ga na polovnim automobilima   pa ako si zainteresovan  javi mu se pa pravite dogovor.Pozdrav i srecno sa trazenjem. 

    • Hvala 1
  7. Auuu  kako si mi ulepsao dan sa ovim putopisom.Kolege su sve rekle necu da se  ponavljam  ali  ostao si duzan kafu i pricu i za prethodni putopis  pa kad ugrabis vreme javi se da se vidimo i ispricamo uzivo.Kad i gde tebi odgovara samo javi kad si slobodan .Pozdrav za tebe i duboko postovanje za suvozacicu.

    • Sviđa mi se 1
  8.  Posle nase price uzivo evo sacekasmo i putopis.Putopis kao i svi vasi ostali fascinantan.Standardno lepe slike  interesantan opis  i  istorija mesta gde se nalazite. Iskusno pakovanje na scuteru gde sve stane ispod sedista i  u zadnji kofer  me uvek zadivi i  jos nadjete mesta i za suvenire.

    Svaka cast na trudu da podelite vase utiske sa nama,  uzivanje je citati 

    vase putopise.Hvala i pozdrav.

  9. Sve mi je jasno plan puta odradjen do savrsenstva,  zajebancija standardna ,slike fenomenalne sve za cistu desetku kao i svi tvoji putopisi,aliiiiiiiiiiii.

    Brate kako si uspeo da ubodes tako dobro vreme.Znam da deo vremena provodis u Norveskoj ali ti si samouvereno posao bez uloska za jaknu jos  na Korculi.Jedina destinacija koja meni nije bila privlacna je ova jer svi koji su isli su imali od 17 dana puta 10 do 12 dana kise ti dva tri pljuska da pokupis prasinu.To mi je najveca enigma koja je to prognoza kojoj si ti bezrezervno poverovao.

    Lipotici svaka cast ocigledno spada u grupu zena za koje je Dusko Radovic izjavio ,,

    Ima zena koje vole samo svoje muzeve.Nisu nista posebni ti muzevi,vec te zene.

    Ja licno osecam veliki respekt prema svim zenama koje se voze  na motoru.

    Tebi licno hvala ustedeo si mi 4000 e pored ovakvog putopisa nema potrebe da idem na Nordcap.Malo foto sopa moja glavudza umesto tvoje  i eto mene u Norveskoj nadam se da neces da sitnicaris za autorska prava .

    Hvala sto si nam ulepsao ove tmurne dane ovim fantasticnim putopisom punim zajebancije.

     Ako dolazis u Beograd nemoj slucajno  da se ne javis da se vidimo pozdrav za tebe i Lipoticu.

  10. Svaki tvoj putopis je obavezna lektira koja se cita vise puta.Bez lazne skromnosti znas ti da imas vernu publiku koja prati tvoja putovanja   i da uz Marokanca,Pandu ,Severijana ,Nema i ti spadas u tu elitu putopisaca izvinjavam se drugim kolegama koje sam preskocio ali ovo je stara skola putopisaca koji su nas inspirisali da i mi drugi krenemo u slicne avanture.

    Uzivam i cekam nastavak.

    PS Moj kum inace svetski putnik je dao komentar ...Posle Norveske nigde vise nije nista skupo.:sampion:

    • Sviđa mi se 1
  11. Brate idi do Militari sopa Zrenjeninski put mislim br 94 ali za svaki slucaj izguglaj tacnu adresu  Vojne cizme duboke poluduboke vodo otporne  da biras vise modela za mnogo manju lovu.Sad ako hoces moto firmirane onda zaboravi moj predlog.Pozdrav.

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja