Jump to content

Moto Zajednica

Audion

Članovi
  • Broj tema i poruka

    29
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Audion

  • Rođendan 11.04.1974.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    Yamaha XVS 950a Midnight Star

Poslednji posetioci profila

1200 profile views

Audion's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Posle nepune tri godine druženja bliži se vreme da se rastajemo. Iskrsli su mi neki drugi životni planovi, ako je neko zainteresovan za mašinu može slobodno da mi se javi. Motor je prešao oko 11500 km, održavan u ovlašćenom servisu, još je pod garancijom, izgleda kao da je juče izašao iz fabrike. No, da ne uzurpiram forum, ako ima zainteresovanih neka mi se jave. Srećna Vam Nova 2016!
  2. Jeste. I lako se skida, po potrebi. I košta oko 600 evra, zajedno s nosačem, kao što rekoh.
  3. Nisam ni ja nešto oduševljen, ali za sada služi svrsi. Originalan je svakako bolji, ali o tome je prethodno već bilo govora.
  4. Pa otkad je proizvodi Yamaha. Ko ne veruje neka proba. Lično, ne smatram to nekim bitnim podatkom. Najlepše se krstari od 80-100 km/h.
  5. I da, dodao bih još jednu stvar. Zaboravite na kočenja prednjom kočnicom s dva prsta. Ako hoćeš da staneš, moraš dobro da stisneš, a i korišćenje zadnje je vrlo dobro došlo. Bilo bi jako lepo da su napred umesto jednog stavili dva diska, ali šta je tu je.
  6. Pe, evo, biću vrlo koncizan. Znam da sam okasnio, ali hteo sam da dobro savladam materiju. Prvi opšti utisak je vrlo povoljan. Pravi traktor. Voziš uz brdo četvrtom 60 km/h, odvrneš gas i odmah vuče kao lud, tako reći iz podruma, može i do 120, ako baš hoćeš. Isto je i s petom, od 70-170. Ako se ima ambicija da se umesto od kafane do kafane vozi od grada do grada, treba odmah ugraditi vetrobran. Originalna varijanta s quick release-om je samo 600 evra, pa ko voli nek izvoli. Ja sam se poslužio italijanskom zamenom u vidu Givi-ja, koja je možda malo zaobljenija, da kažem ''estetskija'', ali verovatno i manje funkcionalna u odnosu na original. Vredi pomenuti i da je četiri puta jeftinija. Kao i svuda, koliko para, toliko i muzike. Druga zamerka odnosi se na položaj sedenja koji može biti zamoran na duže vreme, ali to je valjda boljka svih cruiser-a, pošto su noge i ruke postavljene dosta napred, pa se kičmom primaju sve neravnine puta. U tom smislu bilo bi dobro staviti pull back raiser i neki naslanjač, ali o tom potom. Tome se može pridružiti i tvrdo ogibljenje, koje se bez razmišljanja odmah može postaviti na najmekše. Sve ostalo je ok. Najbolja stvar je potrošnja. U gradu 5.5 l, van grada 3.8 litara l. Do drugog podatka sam došao na osnovu puta od oko 500 km, na kojem je bilo različitih deonica, od auto-puta, preko naseljenih mesta, do magistralnih puteva. Inače, opšti prosek nakon 4000 km (oko 3000 u gradu i oko 1000 van) je 4.8 l. Ovo je moje viđenje, ali, naravno, različiti ljudi mogu od istih stvari imati različita očekivanja. Drugim rečima, ovo je krajnje subjektivan sud. Toliko za sada!
  7. Naručio sam Givi. Oko 150 evra. Nek' ide život, kad je bilo za motor, biće toliko i za vetrobran.
  8. U tom slučaju izaberi po tebi najvažniji. Alat kojim se raspolaže je ograničen, tako da je teško biti precizan u meri u kojoj očekuješ. U svakom slučaju, mislim da bi orjentaciona slika o stanju stari u toj oblasti svima bila od koristi.
  9. Ispravio sam. Nemam prethodna iskustva, nemojte mi zameriti.
  10. Juče mi se desio lakši incident, te nešto razmišljam koliko je forumaša imalo bliske kontakte s drugim vozilima ili podlogom, usled svoje ili tuđe greške.
  11. U vezi prvog pitanja: http://www.louis.de/...hnik&typ_id=26R U vezi drugog, preporučujem polusintetiku. Sintetika je bespotrebno bacanje para na nešto što ti nikako ne doprinosi, a može i štetiti. Proizvođači za naše podneblje preporučuju 10w-40. Lično, u svoju raniju mašinu sipao sam 15w-50. U ovu novu još uvek sipaju serviseri, takođe polusintetiku.
  12. Kupio bih univerzalni vetrobran, treba mi za Yamahu XVS 950 Midnight star. Ponude na PP, može i ovde, kako god.
  13. Pozdrav drugari, Od nedavno vozim Midnight star-a. Prvi utisci su ok, ali o tome nešto kasnije. Trenutno me muče jaki udari vetra pri brzinama većim od oko 80 km/h i više, te bi mi trebao neki vetrobran. Originalni, pa još na skidanje (quick release) je nesumnjivo najbolje rešenje, ali skupo kao prva ljubav. Zbog toga bih, dok sačekam razvedravanje finansijske situacije, namontirao nešto privremeno. U tom smislu, značila bi mi niska cena. Što se tiče izgleda, ne mora biti baš namenjen za ovu vrstu motora, dovoljno je da bude pristojan. Ne bežim ni od hand-made izrade. Predlozi i sugestije su dobrodošli. Izvinjavam se ako je o tome već pisano. U tom slučaju da utvrdimo gradivo!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja