Jump to content

Moto Zajednica

Danijel M

Članovi
  • Broj tema i poruka

    12
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.gps-srbija.com

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Danijel M's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Danijel M

    GPS?

    lepo, al daleko..
  2. Danijel M

    GPS?

    Malo sam zakasno na temu poredjenja MIO 520 - Garmin ZUMO. Obzrom da svaki dan gledam u preko 30 razlicitih modela GPS-a mogu sa sigurnoscu da kazem: NEMOJTE MESATI BABE I ZABE - to su uredjaji sa razlicitim vidom primene Mio je vrhunski uredjaj - pogotovu nove verzije sa oznakom tb (320tb i 520tb) i jedino njima validno poredjenje je sa Garmin Nuvi 7xx serijom, ali to su uredjaji za primenu U AUTOMOBILU . Garmin Zumo je to sto jeste i mnogo je o njemu vece receno da bih ponavljao QUEST serija je bila zamisljena kao UNIVERZALNI GPS - i auto i moto i outdoor i marine GPS - i podrzava stoga i BlueChart kartografiju i lep je za nekog ko ima i camac i motor. Zbog kompaktnosti je pogodan kao rucni outdoor uredjaj. Cena novih je jaka ali ce i oni verovatno u rasprodaju..
  3. Danijel M

    GPS?

    Ranija Garminova politika za sve zemlje bila je da se odredjene vrste karti mogu vezati za 2 uredjaja, to su ukinuli mislim pre nesto vise od pola godine i sada je svugde isto 1 karta 1 uredjaj. To nije izmislio infoteam vec je to Garminova politika
  4. Danijel M

    GPS?

    sa skoro 200 postova ova tema zasluzuje da ima sopstveni deo foruma ili bar da bude sticky ili toptema
  5. Danijel M

    GPS?

    Od tacke A do tacke B mozete da se prevezete i Tomos automatikom i nekim BMW modelom. Vreme za koje cete stici, kvalitet i komfor kao i potrosnja se razlikuju. Tako je isto i kod GPS uredjaja. Markone je covek koji ima puno dodira sa kvalitetnim Garmin uredjajima za motor i to sto on zastupa je u potpunosti ispravno i necete pogresiti ako ga poslusate - ako posmatrate gornju analogiju sa motorima - covek vam savetuje samo najkvalitetnije za tu namenu (posmatrano prostore u kojima zivimo i dostupnu kartografiju) u ovom trenutku. Kao sto ste videli i iz mojih komentara ja podrzavam kupovinu usko specijalizovanih resenja i trenutno se poklapam sa markone-ovim savetima. Pored Garmina, profesionalno se srecem svakodnevno sa dosta razlicitih GPS uredjaja uglavnom za Auto primenu i ne bih ih preporucio za motor. Jedan strani proizvodjac koga zastupam planira da pocetkom sledece godine izbaci u prodaju uredjaj koji po svojim specifikacijama (vodootpornost, shock proof, spec. nosac za motor...) moze da se koristi na motoru i koristi iGO kartografiju. Tek kada ga budem testirao moci cu reci npr "ovo je OK za motor, kupite ovo" do tada se slazem sa markone-om - kupite specijalizovan Garmin uredjaj za motor pa makar on bio i quest. Sada ima polovnih questova sve sa SCG kartografijom za 250-280€ da se nadje. Kome pare nisu problem neka kupi neki od skupljih modela. Resenje sa BT GPS uredjajem je najlosije od svega - najjeftinije jeste ali i najlosije.
  6. Danijel M

    GPS?

    Pojavio se novi update SCG ROUTE 1.4 karte za garmin uredjaje i sjajan je. link: http://www.garmin.co.yu/files/SCGRv14.exe (57mb) mirror: http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.exe (57mb) ili ako je nekome losa veza - podeljeno u 40 delova po 1.4 mb http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part01.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part02.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part03.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part04.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part05.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part06.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part07.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part08.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part09.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part10.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part11.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part12.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part13.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part14.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part15.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part16.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part17.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part18.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part19.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part20.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part21.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part22.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part23.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part24.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part25.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part26.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part27.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part28.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part29.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part30.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part31.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part32.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part33.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part34.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part35.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part36.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part37.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part38.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part39.rar http://www.gps-centar.com/download/scg14/SCGRv14.part40.rar
  7. Danijel M

    GPS?

    Malo starija fotka ali dovoljno govori sama...
  8. Danijel M

    GPS?

    Izgleda da ljude mrzi da citaju prethodnih 6-7 strana. ZA KORISCENJE NA MOTORU POSTOJI SAMO PAR UREDJAJA KOJI SU U STANJU DA IZDRZE TAKVE USLOVE - sve ostalo moze biti dobro za auto ili presacenje itd.. Namerno bez rangiranja ili ulazenja u raspravu o tome kakav je koji - samo ovi uredjaji ispunjavaju TEHNICKE karakteristike izdrzljivosti Garmin: Zumo serija StreetPilot 26xx, 27xx, 28xx serije Quest serija TomTom: Rider serija Svi ostali uredjaji ce zavrsiti svoj zivotni vek sa prvom kisom ili ce se raspasti od vibracija - a da ne pricamo o problemu SIGURNOG kacenja na motor - za gorenavedene uredjaje postoje dobri nosaci za motor (uz neke se dobijaju). Obzirom da dolazi sa myguide softverom - kada kliknes na ikonicu koja lici na antenu (u tvom slucaju crvene boje) dobices ekran sa nivoima signala sa satelita i sa leve strane mora da trepce zelena sijalica. U gornjem levom uglu tog ekrana imaces crvenu antenicu koja ne sme da bude precrtana - ukoliko jeste - uredjaj ne pronalazi gps prijemnik na pravom com portu. Tada ukoliko postoji u donjem decnom uglu opcija "detect" ukljuci je i uredjaj ce sam pronaci na kom portu i se nalazi risiver (dobices i poruku na ekranu). Ukoliko i pored svega ovoga ne budes imao signal na otvorenom posle par minuta uredjaj je neispravan.
  9. Danijel M

    GPS?

    @Danko Moras da uzmes u obzir par opstih cinjenica: 1) Cena za USA i Evropu se mnooogo razlikuju, da ne spominjemo i kurs dolara 2) Ne radim za infoteam ali znam kako ide pocedura uvoza za nekog ko je zvanicno ovlasteni diler (neke tehnicke robe) - sve moras da kupujes kroz regularan kanal u centru za region u kome se ti nalazis - u takvim evropskim centrima nabavne cene su cesto vece nego USA end user prices. 3)Narucices uzredjaj iz amerike i ustedeces nesto - sta ce se dogoditi ako nedaj boze crkne? Cene uredjaja i kartografije na nasim podrucjima ce se smanjivati kako raste konkurencija. NE bih da polemisem vise na ovu temu, ali znam sa kojim problemima se suocava neko ko se bori sa konkurencijom koja dovlaci robu iz amerike i zato sam se osetio duznim da ovo napisem
  10. Danijel M

    GPS?

    Jeste da je malo osetljiviji od StreetPilot serije. Razlike Zumo 500 i 550: https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=135&compare=compare&compareProduct=8583&compareProduct=414 Konkretno prema toj tabeli postoje samo dve relevantne razlike (iste kao i kod 2610 i 2720): 1) 550 (kao i 2720) ima TTS tj mogucnost da ti procitna naziv ulice u koju treba skrenuti umesto da kaze npr. skrenite sledecu levo 2) 550 (kao i 2720) ima podrsku za opcioni TMC Novi Zumo kosta puno - imas polovnih StreetPilot-a i questova mnogo povoljnije na trzistu A sto se padova cena tice, vidim da je Infotemam ove nedelje spustio cenu SCG Route karte za 900 din.
  11. Danijel M

    GPS?

    Cartrek 400 koristi poprilicno zastarele Alturion mape, moze se preraditi za iGO/miomap ali vrlo cesto ovaj uredjaj ima problema sa iznenadnim gasenjem i crkavanjem GPS risivera. On koristi Nemerix chipset. Definitivno bih izbegavao njegovu upotrebu na motoru. U pitanju je kineski OEM uredjaj (imaju kinezi i dobrih GPS proizvoda nemojte misliti da pljujem po njima) koji se podavao i pod imenima Supratech galatea, Yakumo Easy GO XCS. @zoki-pan Naravno da pokriva bivsu jugu. Nije stvar u tome da se izgubis pa ti treba GPS, to treba posmatrati kao korisnu stvar bez koje se moze ali je lakse sa njom. Mozes na put i bez tank torbe ali je lakse sa njom.
  12. Bavim se vec par godina GPS navigacionim uredjajima i osim licnog foruma www.gps-srbija.com , moderator sam GPS foruma na www.elitesecurity.org i www.cannonballforums.se. Ovde sam da bih vam koliko mogu pomogao oko GPS navigacija.. Sto se motora tice skoro svi oko mene imaju neke ljute mashine, a ja svake sezone planiram i planiram.. ali imam zenu kao prepreku izgleda da ce to sacekati dok moj naslednik malo ne poraste. Bio je presrecan kada je dobio harley davidson bike jaknu za svoj 6ti rodjendan pre 20 dana.
  13. Danijel M

    GPS?

    Vidim da izuzev spomenutog Questa i Zuma niko ne spominje jos ozbiljnije GPS uredjaje tipa GarminStreetpilot 2610 ili 2720. Garmin cak pravi custom verziju za BMW koji isti prodaje pod svojim imenom "BMW Navigator" sto je stvari samo modifikovana verzija ovih Garmin StreetPilot-a http://www.bmw-motorrad.co.uk/uk/en/index.html?content=http://www.bmw-motorrad.co.uk/uk/en/equipment/navigation/navigator3/navigator3_main.html&notrack=1 Po svedocenjima mnogih ove serije su prezivljavale bez vecih ostecenja ozbiljnije padove i kotrljanja. Jeste da su uzasno ruzni, ali kvalitet ima svoju cenu. Ni jedan PDA ni rucni GPS nisu otporni na takve vibracije kao sto su ove jako uspesne serije Garmina. Naravno da su i vodootporni. Imaju veliki touch ekran sa senzorom za ambijentalno svetlo - sto je svetlo napolju jace i oni sami pojacavaju intenzitet osvetljenosti, nocu osim smanjenog svetla imaju kao i vecina drugih uredjaja night mod boja. Sto se zvuka tice - nisu ni namenjeni da se slusaju bez slusalica - na originalnom bike mount kompletu se nalazi (tj na kablu) zenski konektor za obicne slusalice sto je sasvim ok resenje za ispod kacige. Dobar je trip kada u jednom uvetu imate slucku od mobilnog a u drugom od navigacije i usred tel. poziva na jedno uvo, na drugo se javlja zenski glas sa navigacije Salu na stranu, ovo su ozbiljni uredjaja a sto se kartografije tice oba dolaze sa celom zapadnom Evropom (to uvek ima svoju ne malu cenu). 2610 ima izmenljive CF kartice a 2720 internu memoriju. Za nase uslove jedina prepreka je cena od 7500 do 1000€ za nove uredjaje. Srecom dosta ih ima i polovnih - cene su im drasticno nize. Ekran u toku voznje: Putni racunar bike mount Kome je sve ovo kabasto neke slobodno uzme Garmin Quest-a - doduse nema touch screen ali i dalje je odlican uredjaj Sto se karti tice, i koliko je znam Infoteam sprema za 1.4 veriju dosta noviteta koji se ne odnose na regularne puteve vec se ide sve vise ka pokrivalju popularnih off road delova Srbije.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja