Jump to content

Moto Zajednica

Danny

Članovi
  • Broj tema i poruka

    46
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Motocikl
    Honda Shadow 600 ccm

Danny's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. To je pametna odluka. Ja sam presao na Hondu Shadow 600 ccm. Razlika (start, preticanje a i duza voznja) je ogromna, cak nije ni za poredjenje. Naime, da Challenger ima bar 500 ccm iskreno ne bih ga jos dugo menjao. A to sa zenom i torbama...hm, zelim ti srecu na drugim motorima bez obzira na kubikazu. Retko se nalaze toliko gabaritni motori kao sto je Challenger. Najvise mi fali upravo to kod njega. Na koji god motor da sednem pomenuti kinez mi je najvise odgovarao.Nisam siguran kolika je gabaritno cb 500, ali takodje znam da nije ni chopper. Medjutim ako ti stil nije vazan onda ok.
  2. I moj challenger je trosio oko 4.5l. Ne treba ti tu majstor ako je to tako, tako je. Sto se tice kilometar sata, svaki kineski motor je podesen da laze za nekih 10 - 15 km/h. Ne znam zasto to rade ali sam testirao vise kineskih motora i svaki je pokazivao laznu vecu brzinu. Ipak, to nije stvar koja treba da zabrinjava. Sto se tice ubacivanja iz lera u brzinu i moj challenger je imao taj trzaj ali samo u prvoj. Dalje saltanje nije bilo problem. Mislim da je to stvar kojoj ne treba pridavati toliki znacaj.
  3. Momci, zvanicno i svecano sam se oprostio od svog challengera-za koga inace nemam reci. Ali posto smo vec ranije nesto diskutovali na temu duzih relacija sa 250 ccm, bio sam misljenja a i sada sam jos i vise da za duza putovanja ipak treba ozbiljnija kubikaza. Spram tog stava u istom danu kada sam prodao challengera kupio sam Hondu Shadow 600 ccm. I moram reci u potpunosti je opravdala moja ocekivanja od jednog choppera-cruisera. Ruku na srce, nije ni za poredjenje jer se razlika vidi tek na otvorenom putu. Challengera sam prodao momcima iz Novog Sada za koje se nadam da su na ovom forumu i da citaju ove textove. Isti dan su tim motorom pregazili 350 km i javili da su odusevljeni kupovinom kao i samim motorom sto je meni takodje veoma drago da ih nisam razocarao. Naravno, i ako nemam vise challengera, ostacu i dalje sa vama na ovom forumu da se druzimo i da sa vama delim iskustva koja imam u vezi sa njim.
  4. Ispalo je super. Ali nisam te shvatio da ovo nije originalan auspuh od challenger-a. U svakom slucaju, lepo izgleda.
  5. Nisam siguran da ovaj motor moze dnevno da gazi 500-600km. Ne zaboravite da je to ipak 250ccm i da on ne moze vise od nekih cirka 110 km/h na punom gasu (a sto ne bih savetovao nikome da toliko forsira svog ljubimca). Naravno da moze da pretera 2000km i odjednom sa kracim pauzama sigurno, ali za koje vreme. Za vozaca ovog motora je i 500 km predjenih u taku jako iscrpljujuce, znam iz iskustva.A da potraje nekoliko dana...hm. Ne kazem da nije moguce i naravno ne mislim nikog da odgovaram od te avanture. Treba probati pa u krajnjoj liniji podeliti to iskustvo sa ostalima na forumu. Mada sam ja ipak za kupovinu motora sa znatno jacom kubikazom za ovakve avanture. Challenger je ipak za neka kraca krstarenja.
  6. Pa onda ok. Vazno je da si ti zadovoljan. Nemam sliku u glavi kako izgleda kao crn ali pretpostavljam da bi trebalo da bude perverzno.
  7. Da budem iskren, ja mislim da ti taj brzinomer nije dobro ni radio zato ti je crko. Po njemu, trebalo je svakog dana bez izuzetka da prelazis po 200 kilometara. Challenger nije los motor ali ipak ne leti 200 na sat. Potrebno je vreme pregaziti tu kilometrazu a i 3 meseca biti apsolutno dokon.Pozz
  8. Ne farbaj auspuh, naravno ako to vec nisi uradio? Sitnu smirglu u ruke(2000 granulaciju trazi), rastvori prasak za ves u vodi, kvasi smirglu i prioni na posao. Kad skines svu rdju, operi auspuh i ispoliraj ga bilo kojim sredstvom za poliranje. Moj je bio pun rdje a posle ove procedure nisam mogao da ga prepoznam.
  9. Stvarno je veliko njesra sto nema nikakva organizovana tura po Srbiji. Meni je licno zao. Ali koliko mi je u znanju nece niko da preuzima tu odgovornost na sebe, sto je i razumljivo u ovoj nasoj zemlji i ovakvoj situaciji. Sve kosta, para se nema i sve se svodi na entuzijazam. Fuck entuzijazam, skupi drustvo, sedi na motor & ride!. Eto ti tura.
  10. Ja nosim ovakvu kacigu na mom challengeru i nisam pristalica full face kaciga na coperima/cruzerima. Premda se slazem sa svim komentarima napred pomenutim a koji se ticu bezbednosti.
  11. Svidja mi se rad - hrabar i dosta radikalan zahvat a vidi se i puno strasti na motoru. Kastomajzing ispirisan americkim bajk duhom vredan divljenja bar po mom misljenju. U svakom slucaju sada vozis unikatan motor kojeg nema niko osim tebe i bas te briga ko sta kaze.
  12. Prava stvar! Akusticni merac mi nije pao na pamet. Pa zato i sluze ovi forumi da razmenimo iskustva.
  13. Kako nema merac??? Svaka grancica pored puta ti je merac. Cusnes grancicu u rezervoar i kad je izvuces pogledas dokle je mokra. Ostalo je iskustvo!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja