Jump to content

Moto Zajednica

masinac

Članovi
  • Broj tema i poruka

    4
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu masinac

  • Rođendan 08.08.1991.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Motocikl
    GY6 150ccm

masinac's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Onda mi ovaj neće odgovarati, jer je kod kineza sve zajedno, tj. diodna ploča koja ispravlja napon i regulator koji ograničava napon, dok je to izgleda kod MZ-a odvojeno koliko sam mogao pročitati sa šeme.
  2. Trebam pomoć pri spajanju reglera kao sa slike. Pretpostavljam da ide ovako: (D-)-masa, (DF)-faza sa namotaja, (61)-druga faza sa namotaja, (B+)-punjenje akumulatora, (D+)-ostali potrošači. Ako neko može da potvrdi moju pretpostavku da kupujem ovaj regler jer nisam siguran jel ovaj način spajanja ispravan. Ako jeste odgovarao bi mi. Isti broj žica je i na mom kinezu (dvije faze sa namotaja i masa, plus na akumulator i drugi plus za potrošače).Kupio sam 3 reglera koja su navodno za moj model, svaki od njih daje druge vrijednosti napona na izlazu. Namotaji su novi.
  3. Pozdrav gospodo, evo mene opet. Poslije mjesec dana muke, sklopio motor, vratio stari regler, dopunjavao akumulator poslije 2-3 dana, i evo me opet tu nakon 3 i po mjeseca. Kupio sam još jedan regler, čitajte treći, ovakav kao na slici: Koliko sam skontao, ja imam dvofazne namotaje, ne monofazne kao što sam mislio. Skopčam i ovaj regler i imam 25V na leru. Samo da podsjetim, ovaj je originalni, koji je crkao jer imam 5V na leru. namotaji su novi. Jedina razlika je što moj stari ima crvenu žicu umjesto roze kao na novom (crnom) regleru. Došlo mi je da ga zapalim i odvezem u staro željezo i aluminij. Da li postoji mogućnost da se onih 25 V prepolovi? Nisam stručan što se tiče elektronike pa je moje pitanje možda i glupo. Hvala unaprijed.
  4. Ah taj regler, toliko mi muke napravio da mi malo fali da počupam svu instalaciju ili da zapalim cio motor. Imam 125ccm GY6 (152QMI) mašinu, problem je taj što neće da puni akumulator, napon punjenja je svega 5-6V. Kupio novi regler (prodavač mi uvalio sa 5 žica, ali je 3 faze, + i -). Njega spajao, opet nije punio, a kako i nebi kada ja imam stator sa jednom fazom. Mislio sam da je regler ok pa sam zamjenio i namotaje, kupio sam i novi regler, ali sada sa 4 žice, ovakav: Tako sam ga i spojio, ali problem nastaje jer ja pored ovih 4 žice imam još jednu crnu žicu koju spojim na masu preko ampermetra i očitam vrijednost struje preko 10A (bar toliko vidm jer samo pipnem kontakt jer malkice zavarniči). Bez nje povuče struju od 0.05A kao što i proizvođač deklarira. Jel greška u kopčanju ili... Samo da napomenem bez povezane crne žice koja je višak, na akumulatoru je napon i dalje 5-6V ovisno o obrtajima.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja