Jump to content

Moto Zajednica

Johnns

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Johnns

  • Rođendan 09.05.1977.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    HD Sportster

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Johnns's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Ne znam. Možda grešim ali sam ja to tako shvatio. U Češkoj nije bio hotel nego neki pansion u malom mestu sa svojim parkingom za 8-10 automobila. Možda sam stigao kasno (oko 21h), možda moj motor pravi preveliku buku. Znam da je parking bio prazan i da nisam stigao ni da siđem sa motora, žena iz pansiona je došla do mene i vidno preplašena rekla da nema slobodnu sobu. U Rumuniji je bio dosta veliki hotel. I tu sam stigao kasno (oko 22h) i na recepciji su mi samo rekli da nemaju slobodnu sobu. Na zidu iza recepcionara su držali ključeve od soba i video sam da ima 20+ ključeva na zidu. U Turskoj sam hteo da uzmem malo bolji hotel pošto mi je propao put i ostalo mi para. Stigao sam u popodnevnim časovima, devojka na recepciji me je samo odmerila od glave do pete i rekla da su sve sobe zauzete. Možda nisam bio dovoljno dobro obučen za njihov hotel. Kada sam našao drugi smeštaj supruga mi je proverila i bilo je slobodnih soba u tom hotelu preko booking-a.
  2. Sad sam se setio da može da ti se desi i da ti neko ne da smeštaj samo zato što si na motoru. Meni se desilo u Češkoj da mi je vlasnica prestravljeno rekla da nema slobodnih soba kada sam noću stao na PRAZAN parking ispred pansiona. U Rumuniji na granici sa Bugarskom sam dobio isti odgovor iako je tabla sa ključevima soba bila puna. U Turskoj su me isto odbili u nekom dobrom hotelu a posle sam video na booking-u da ima praznih soba.
  3. Evo mog iskustva, nadam se da će biti od koristi. U Milanu sam uzeo hotel sa svojim mini parkingom ispred, ostavio motor tamo i obilazio grad gradskim prevozom (koji odlično funkcioniše). Što je hotel dalje od centra, niža je cena i veća verovatnoća da ima svoj parking (besplatan). Sobe uglavnom gledaju na parking pa možeš uvek da vidiš svoj motor, a imaju i video nadzor. Od zaštite koristim blokadu na prednjem disku sa alarmom. Ne savetujem vožnju po centru Milana jer ćeš voziti po kaldrmi, šinama, neverovatnoj gužvi, dosta ulica je samo za gradski prevoz pa postoji velika verovatnoća da napraviš i neki prekršaj. U Firenci ista priča samo što je manji grad pa možeš peške da ga obilaziš jer je gužva u gradskom prevozu zbog turista ogromna. Jednom sam ostavio motor na obeleženom parkingu na ulici i sve je bilo OK Centar Firence je isto nezgodan za vožnju, mene je pandur terao da guram motor kroz pešačku zonu kada sam zalutao. U Italiji treba da paziš gde parkiraš (samo na obeleženo mesto za motocikle, koja su besplatna) jer može čak i pauk da ti odnese motor (lično video kako nose neki skuter). Obeleženih mesta ima baš dosta. Venecija je baš nezgodna što se prilaza i parkiranja tiče a i odraće te kako god okreneš. Samo jednom sam išao motorom, parkirao sam na neki privatan parking u dvorištu (cena 5€ na dan, ako se dobro sećam) i uzeo sam brodić do centra. Više se isplati naći smeštaj negde dalje i otići na jednodnevni izlet vozom do Venecije. Italija je puna agriturizma (smeštaj u prirodi sa svojim imanjem i proizvodnjom vina), pa kad već obilaziš Toskanu preporučujem ti da nađeš smeštaj u agriturizmu i da uživaš u vrhunskom vinu Što se ostatka Evrope tiče svi hoće da ti izađu u susret kada si na motoru (meni su bar hteli), u Helsinkiju su mi rekli da popnem motor na trem ispred hotela i da ga stavim ispred kamere, u Solunu su mi rekli da ostavim motor na trotoaru ispred da mogu da ga vide sa recepcije, u Temišvaru mi je momak na recepciji rekao da će celu noć da pazi na motor pa sam mu ujutru dao neku kintu. U Stokholmu nisam baš imao sreće pošto su parking mesta na ulici na plaćanje a i najbliže je bilo dosta daleko, javna garaža mi je bila još dalje, rekli su mi da će da mi pišu kaznu ako ne parkiram na obeleženo parking mesto, neko mi je rekao da su njegovom prijatelju ukrali isti motor kao što je moj pa sam nepropisno parkirao motor ispred smeštaja bar da mogu da ga vidim. Nisam baš puno spavao ali je sve prošlo OK Ja više preferiram da obilazim predele nego gradove motorom pa mi je draže da nađem neki pansion (salaš, kamp) u prirodi gde mogu bez problema da ostavim motor i da se opustim po pristupačnim cenama.
  4. Johnns

    Skandinavija 2013

    Hvala puno na informacijama. Slučajno sam poneo autan . Krenuli smo, za sada je vreme odlično, da ne baksuziram, ako nesto zatreba pisaću. Pozdrav.
  5. Johnns

    Skandinavija 2013

    Fenomenalan put. Žena i ja smo krenuli da napravimo krug po Skandinaviji i sada se nalazimo u Helsinkiju. Probudili ste nam želju da svratimo do vrha Evrope, kada smo vec "u blizini", ali me interesuje par stvari. Kolike su extremne temperature tamo i koliko često se može puniti gorivo (mi možemo da pređemo oko 250KM MAX!!!)? Mi sutra ujutru krecemo dalje pa bi nam svaka pomoc i informacija dobro došli. Veliki pozdrav i hvala unapred.
  6. Hvala na informacijama u vezi sa registracijom.
  7. Jel moze neko da kaze koliko tacno kosta registracija? (npr. 2000. god. 850 ccm)
  8. Pozdrav svima, zovem se Žolt, živim u Beogradu ali sam iz Novog Sada. Vozim Harley Davidson Sportster 883XL. "Radni staž" na motoru mi je počeo prošle godine.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja