Jump to content

Moto Zajednica

bojanubijus

Članovi
  • Broj tema i poruka

    40
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

bojanubijus's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Ukoliko ne uspem da ga dovedem do voznog stanja,nema veze..sredicu sta mogu..ofarbacu ga i ostaviti u svoju sobu da stoji kao ukras HEHE, niko starinu nije restaurirao za kratko vreme, moras malo da se raspitas okolo. Veruj mi naleteces brzo na ljude koji imaju delove za tu masinu. Samo se naoruzaj strpljenjem i pocni da se raspitujes.
  2. Posto vidim da si iz Mladenovca, na ulazu u Mladenovac iz pravca auto puta ima mesto "nesto" polje i tu imas fabriku kvarc, koja pravi pesak za peskarenje. Ako se dobro secam dzak od 50kg je oko 400din. Granulacija ti zavisi od onoga sto peskiras i koliko ti je jak kompresor. Nemoj da zapocinjes samostalno peskarenje ako nemas veliki kompresor jer neces nista uraditi.Mora da bije konstantno min 6 bari, ispod toga ce ti samo cureti pesak. Pistolj sa buvljaka je dobar samo za tanke naslage rdje, farbu vec tesko skida. Da ti ne bi pesak leteo na sve strane napravi prostoriju od najlona i ne zaboravi da zastitis oci i nos (prasina kvarcnog peska se talozi u plucima). Mnogo je manja muka da das nekome ko to radi.
  3. Evo da predstavim jos jedan moj motor koji je dosta redak kod nas a i predstavlja prekretnicu u BMW istoriji. Ovo je prvi model koji je BMW proizveo posle drugog svedskog rata i predstavlja malo preradjeni predratni model R23. Naravno govorim o BMW R24. Nemam mnogo slika restauracije pa ne bih da pocinjem novu temu, a i sa njim sam imao dosta manje muke nego sa motorom sa kojim sam poceo ovu temu.
  4. ne da moze da pomogne, nego je mnogo pomogao.
  5. ne znam, nisam razmisljao na tu temu. Mozda je malo emotivno i mnogo subjektivno ali ga ne bi dao ispod 5K.
  6. Kao sto rekoh, umorio sam se trazeci majstore, pa sam izduv narucio od Ulisa iz Nemacke. Kompleatan izduv me je kostao 180e + plus prevoz do BGD-a.
  7. Evo jos slika novog izduva i naravno sada kompletno restauriranog R25/2
  8. Posle mnogo bezuspesnog traganja za nekim majstorom koji moze kod nas da napravi dobar izduv, narucio sam nov izduv. Evo kako je ispalo kada sam ga namontirao.
  9. Jel imas kontak tog majstora iz Krnjace? Problem je sto izduv na izgled izgleda lako uraditi ali ima jedna krivina koja je jako "zajebana". To je krivina izmedju gornje krivine koja izlazi iz izduvne grane i donje krivine. Ta krivina treba da bude blaga ali je dugacka i sluzi da udalji cev izduva od struje. Do sad nisam nasao majstora koji moze tu krivinu da izvuce, a da pritom ne izvlaci cev tj da deformise oblik cevi. Mozda je beznacajno ali taj deo izduva je vidljiv i ruzno izgleda kad se cev "izvuce" pa je na jednom delu tanja.
  10. Kostalo je podosta :-[ sam motor me je izasao oko 500e, delovi iz inostranstva malo manje od 800e, polovni delovi oko 200e. Razne majstore ne znam ni da sracunam, mada najvise me je kostalo vreme potroseno za trazenje raznih informacija, tipa trazenje majstora. Kod nas svi majstori mogu sve ali kad odes kod njih i pokazes im sta zelis samo prevrcu oci i odbijaju posao.
  11. Iskustva u voznji su odlicna. Ipak ovo je deda od 57 leta pa i ne ocekujem od njega mnogo. Prica naravno nije zavrsena jer trenutno sredjujem i prikolicu koju ce ova starina vuci. Nastavak sledi. Takodje hteo bih da se zahvalim svim dobrim ljudima sa ovog sajta i sire na pomoci bez koje bi restauracija bila gotovo nemoguca.
  12. Tako je do sada zavrseno vise od 99% posla. Ostalo mi je da nadjem dobrog majstora koji moze da savija cevi za ausph. Naime auspuh za BMW ima specificnu krivinu koja obilazi dinamu, a tu krivinu nisam uspeo da napravim ni kod jednog majstora. Za pravljenje ove krivine potrebno je pored dobre volje i strucne ruke majstora takodje i dobra masina za savijanje.Ako je neko uspesno napravio auspuh za BMW-a neka javi. Za sada za voznju koristim stari auspuh koji je u losem stanju.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja