Jump to content

Moto Zajednica

provokatorBG

Članovi
  • Broj tema i poruka

    33
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    BMW F 650 GS

provokatorBG's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Kako sta?! Pa napravio sam ga Na Vidikovcu sam. Dodji da vidis, probas, pa ako ti se svidi - dacu ti ponudu koju ne mozes da odbijes
  2. Resio sam da udam Apola. Sluzio me je odlicno ali bi nesto vece Koga interesuje moze oglas da na vidi na: http://www.mojauto.r...Apollo_2009_god http://www.polovniau.../sprint_apollo/ Ako je neko od kolega sa foruma zainteresovan, sredicemo i neki popust
  3. Super fotke Anbeast I moj je isto tako bio crven posle voznje, ma da ni posle nedelju dana nije nista cistiji
  4. Evo par slicica sa jucerasnje voznje po obodima Suve planine. Spicio sam do kroz Jelasnicku klisuru do Bojaninih voda, nekih 25km od Nisa, a onda radost i uzivancija - 20km sumarskih puteva Sljunak, zemlja i pokoja bara a vidici izuzetni! Vreme super, priroda fenomenalna!
  5. Jel ima neko iz Nisa (i okoline) da je raspolozen da naradni vikend (24.08.) napravimo voznju do Bojaninih voda? P.S. @Ilija Cvorovic: Uzmi!
  6. Pozdrav svima! Video sam skoro se pisalo o hladnjacima i posledicama kvarova, kako i gde zakrpiti itd. A moguci urzrok curenja se mozda krije daleko od vibracija i udaranja hladnjaka. Stvar je u tome da kinezi stavljaju lose dihtunge. Kako od usisne grane tako i od glave motora. Za karb sam se licno uverio nakon sto sam od klingerita napravio dihtung usisa, i time resio svoje probleme sa paljenjem. A sa losim dihtung glave, pritisak iz cilindra probija do kanala za hladjenje i time podize pritisak u hladnjaku i dovodi do pucanja na najslabijem mestu. Ova 'teorija' dolazi iz servisa za mercedesove kamione, gde se slicno desavalo starijim/izrabljenim primercima. Na srecu nisam ima problema s hladnjakom (da cuknem u drvo) pa da mogu licno da potvrdim. Sta vi mislite o ovoj teoriji? Ima li smisla?
  7. Pancevci, moze lako da se desi da jedan vikend Vava i ja 'banemo' na cepi kod vas Cim resimo tekuce tenicke zavrzlame i da bude lepo vreme.. Znam da se dugo nismo videli @MikiPa, kurblanje mi dojadilo, pa sam se otvorio za novi akumulator (pre nekih 500km) ali vidim da opet moram da se sluzim kurblom ili nizbrdicom he he I ja se nesto mislim da nije do baterije, ali nova je u piz.u mateinu.. tako da je sumnja na releju. A ne znam za tebe, moj kad se zagreje, izuzetno tesko pali na kurblu.
  8. Cao svima, dugo me nije bilo pa da se javim! Navracao sam par puta - da vidim sta se desava, ima li sta i koga novog, ko je 'otisao' i tako to. Koliko vidim ova sezona ko prosla, ugalvnom problemi i resenja. Doduse, ima par slicica sa pojedinacnih voznji, sto je za respekt. Ja se nisam navozao ove sezone, posao me preselio iz Bg u Nis, a makinu sam tek skoro registrovao.. I naravno, problem! Neca da vergla, predpostavljam relej (automat alnasera kat.naziv) pa cu za vikend da to sredim i da napravim djir Za sad toliko, necu da Vam kukam, samo da Vas pozdravim i da se nadam da cemo se negde videti/okupiti. Pozz
  9. I dalje vazi 30 dana. Proverio kod agencije za registraciju..
  10. Isti problem sam imao prosle sezone. Promenio sam gumu. A kao najbolje resenje navodim Dunjino. Lepo uzmes iskorisceni zubcasti kajis od nekog starog auta, gledaj samo da bude siri od lanca, sto siri to bolje, odseces komad duzine kao ta guma i lepo ga pricvrstis postojecim srafovima. Gledaj da ti zubci budu gore, tj. da po njima klizi lanac. Dunja, objasni deder co'eku Inace, guma po kojoj klizi lanac, uopste ne treba da bude guma nego plastika, i to ona otporna na grebanje. Tako resenje je na primer na Aprilia motocrosu. A ova kineska moze da izgura 3000 km max pa ce opet da jede sraf.
  11. @mali3maj I meni je tako na putu ostala copa, ali sva sreca pa sam je pronasao. A bila je zatutkana silikonom..
  12. Slicno se meni dogodilo proslog leta ispred Sava Centra kad sam se vracao s posla pri na vrucini od 30+ C. Toliko se stvrdnula da je cak i blokirala prednji tocak. Ohladio sam vodom kandzu a kolega neki sa choperom mi dao alat da mu ispustim ulje. Imas vise nacina. Mozes da otvoris chanche sa uljem i nagnes motor dok ne iscuri (ili ubacis spric ili krpu, prstom na kraju krajeva). Mozes i da odsrafis prekidac stop svetla i da pustis ulje a mozes i da ozracis na kandzi (ima sisica za to) @ MikiPA Ako ne budes imao srece sa menjacem (iskreno se nadam da ces imati), racunaj da sam zapljuno tvoj mikroprekidac prednje kocnice. Apel Skembi da prosledi info o tom apolu.
  13. E jbg Dunja, ja sam za druzenje ali ovaj vikend nesam u mogucnos'. Neki naredni vikend...
  14. Jel ima neko polomljeni zadnji migavac? Mom su od vibracija poispadale diode i zveci kao zvecka. Oklop mu je citav, pa sam mislio da prebacim elektroniku sa nekog polomljenog (naravno pod uslovom da mu rade diode). Sto je najcrnje, imao sam ja dugo jedan polomljen al sam ga bacio..
  15. Bizon Epoxy Repair je dvokomponentna masa koja izgleda kao plastelin. Uglavnom je koriste je za zaptivanje cevi. Brzo ocvrsne i postane tvrda ko kamen a posto je epoksidna otporna je na benzin.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja