Jump to content

Moto Zajednica

tomicad

Članovi
  • Broj tema i poruka

    21
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: tomicad

  1. bravo majstori!!! motor ti je super! ista boja kao moj beverly!!! ;)
  2. rado bih isao sa vama, ali zena mi je debelo zagazila u deveti mesec trudnoce tako da nisam siguran da cu moci! a Vi, prijatelji, uzivajte kad ne mogu Ja!!!
  3. takodje mislim da je voznja uspella. nadam se da ce nas biti sve vise,poydrav za easy riders-a. doci cemo i mi tamo, i bez poziva!!! daj bar nekusliku!!!
  4. ja sam planirao tu turu, otvorio sam i tu temu na ovom sajtu,ali sam izvisio, imam i svoju kucu u opatiji, 15km od rijeke, i rado bih isao sa tobom,ali u to vreme treba da mi se porodi supruga, termin je 12. avgust tako da od toga nema nista za sada. a ja koliko znam treba medjunarodna dozvola, ja sam je uvek imao kod sebe jer nisam hteo nista da rizikujem.
  5. ja se u potpunosti slazem sa ovom drugim pedlogom, i sto se satnice tice i sto se rute tice. za pocetak, naravno. ajde da vidimo sada koliko imamo zainteresovanih?
  6. ja bih nesto da predlozim, nije bitno da li ce se usvojiti, ali postobi to bila prva zajednicka voznj, mislim da to ne bude nesto tako daleko, jer niti se poznajemo, niti znamo da li ce sve to da funkcionise, kako ko vozi, da li se neko manijaci, da vidimo ko ce kakvim motorom da se doveze... jer kako smo na pocetku teme rekli od 125cm3 pa navise, a mislim da bovansko jezero za 125 je malo daleko, zar ne?
  7. mozemo i od BAHUSA do ODISEYA, ima tu nekih 70-80metara, a? ponesite opremu obavezno!!! ;D
  8. tu sam i ja! u subotu idem na koncert R. Stones-e, ali ujutru sam spreman za voznju. da se dogovorimo samo kad i gde da se okupimo i gde idemo. predlazem i da konacan dogovor bude u subotu pre podne napr do 14h, naravno da uzmemo u obzir vremensku prognozu za taj dan. imate neki predlog?
  9. ja sam odavno planirao tu rutu (otvorio sam i tu temu na forumu) ali sam očigledno ove godine izvisio, prijatelj koji je trebao da krene samnom mi je otkazao. ja sam išao 10-ak puta tuda u zadnjih 2-3 godine(automobilom, sa kg tablicama) i nisam imao nikakvih problema, tj nijedan jedini problem. šta da ti kažem sem BLAGO TEBI! nisam siguran samo za te slapove krke, koliko ja znam to je u dalmaciji, a ja bih nju ipak za sada izbegao,bar još neko vreme. to je samo moje mišljenje, bio sam prošle godine u Zadru, nisam imao problema ali... Možda umesto toga Plitvička jezera? IĆI ĆU I JA JEDNOG DANA!!!
  10. kako vidim moraćemo da prijavimo vožnju MUP-u :) , i da nam obezbede pratnju
  11. ok. pošto je ova tema počela kao "kragujevčani" predlažem da to bude u nedelju 15.jula 2007 da se nadjemo negde u gradu KG i posle upoznavanja krenemo u vožnju( sem u slučaju lošeg vremena). to bi bio prvi skup a kasnije ne mora uopšte da bude vezan za kg. ako neko ima neki predlog destinacije neka predloži. mislim da je najbolje da svi dogovori idu preko foruma, javno, da može svako da se priključi ko je voljan, ali zbog toga bi i trebalo temu održati u životu pa makar i ništa ne bilo od tog skupa, do nekog sledećeg pokušaja.
  12. ima dosta istine u tome sto si napiasao, ali zato da pokušamo nešto da napravimo i svako da dovede još po nekog i ideja može da uspe. ja sam se recimo u nedelju provozao u nedelju do Oplenca, Topola, stavio druga na mesto suvozača, u Kragujevcu gori asfalt, a na Oplencu, sigurno 7-8°C manje, debela hladovina ispod stoletnih stabala, hladno piće, i opet lagana vožnjica Šumadijom. računamo na tebe! ne znam koliko ima naforumu iz kg, ali ovo je i način da utvrdimo. ovo "KG" ne uzimajte skroz teritorijalno usko. Šta je za motor +/-50km!?
  13. ako je crno sivo-zlatna onda je to mirko varogasac, to je jedina za koju ja znam a da je baš iz kg.
  14. blago vama! u tome jeste fora, druženje, vožnja i motori pre svega. imate neke slike sa tog dogadjaja, okači ih, pa možda nekome se upali lampica da to i nije loša ideja, da malo izadju iz grada, a ne samo da se voze od kafića do kafića!?
  15. nije tu stvar ne mešati se, važno je učestvovati na bilo koji način,najgore je da se ova tema ugasi i da od svega toga ništa ne bude!
  16. Imam jedan predlog, ako naidje na razumevanje biće super. Naime, predlažem da se mi sa područja kragujevca nekako upoznamo a ne samo da čitamo i pratimo tudje izveštaje sa putovanja, izleta itd. kao prvo bih odredio neki datum kada bi se našli, upoznali i krenuli u neku kraću vožnju ali po svim pravilima vožnje motora u koloni -vodja napred-ostali iza njega-razmak-... , nikako ludovanje, recimo napr. Oplenac, Borač, Vrnjačka banja,Arandjelovac i Garaško jezero... Naravno ovde bi pozvao sve koji žele tako nešto i koji mogu tako nešto i čiji motori mogu tako nešto(125cm3 i više). Nemam ništa protiv motora manje kubilaže, svi smo mi počeli na takvim motorima ali budimo realni kako održati kolonu od recimo "hiljadarki" i 50cm3. Naravno, može neko reći to sve može što predlažeš možeš uraditi na moto skupu. naravno možeš, ali prvo, nikome ne piše na čelu da je član ovog foruma da bi mu neko prišao i upoznao, drugo, ima bikera koji ne idu na skupove a opet se voze i vole da se voze u društvu drugih bikera, treće, tu na lokalnom nivou svako svakog zna odn zna nekog to toga zna i onda nema greške, itd. Razmislite o tome, predlozi, sugestije i saveti su uvek dobrodošli. Otvaram ovu temu a Vi ako ste zainteresovani slobodno predložite datum, mesto, i mesto izleta. Naravno ovo nije usko lokalno svi koji su zainteresovani iz bilo kojih drugih gradova nek se jave bilo savetom, učešćem u forumu ili učesćem u samom skupu odnosno druženju. veliki pozdrav!
  17. putuju Ćofa Džeger, Oskar, Bojan interagent, Koja, Ljubiša perutan i tamo mislim da ih čeka dotični član Mike. kopuju Harly-e, sem Bojana koji kupuje koliko ja znam bmw 1200 lt i Dodge Ram pick up - od 6700 cm3, registovan za 8 putnika + teretni deo, onda možete zamisliti koliko je to čudo, kao pratnja motociklistima. put traje nekih 30 dana, prva destinacija Čikago pa polako na jug do Floride i Majamija pa onda uz obalu do NY. oko 7000 milja ukupno. motori i dodge na brod, u kontejner a bikeri u avion. jedna od tura zvane Bikerski san", zar ne? ovo na slici je ekipa koja odlazi put USA, sem moje malenkosti jer nisam našao u USA da kupim Beverly 500 .Šta znaju glupi ameri šta je prava mašina!?
  18. ja mislim da nema nikakvih problema, i tamo je prošlo najgore. nije sve tako kako predstavljaju na našoj tv. sa hrvatskim tablama mislim da stvarno neæeš imati niti jedan problem,èak šta više mislim da æe te sa simpatijama pprimiti i ugostiti. to znam sigurno, jer imam i dosta rodjaka koji èesto putuju tamo baš iz hrvatske i nemaju ama baš nikakvih problema. samo pazi na ogranièenja brzine, toga se iskreno pazi, ima mnogo radara, i kaznu ne možeš platiti na licu mesta nego te šalju u grad, da li banku ili policijsku stanicu ne znam ali je vrlo zajebano. doveli su ih u red ovi iz kfora, tako da od saobraæajnog "divljeg zapada" je postala jedna vrlo kulturna oblast.to je ono što su meni isprièali oni što su tamo bili. a što se albanije tièe mislim da ti za njihove puteve treba jedan dobar hard enduro, i dobar bodyguard pored motora 24h dnevno. ima lepih predela, ali raèunaj samo na tiranu kao glavni grad, ostalo je teška sirotinja i "divlji zapad". a za tiranu, odn centar grada kažu da izgleda kao svi evropski gradovi u svakom pogledu. nisam bio ali ti prenosim ono što su meni isprièali ljudi koji jesu bili i po više puta. zanimljiva tura u svakom sluèaju!
  19. jedva èekam daq krenemo, imam tremu. ja sa svojim beverly-em bez problema krstarim po srbiji po 300-400 km u toku dana ali na tako duži put iskreno nisam išao. mislite da nije to preveliko optereæenje za njega, ipak je to nkih 2000-2500 km u pet-šest dana? kuda posle bl? plitvice? kakav je put? verovatno je interesantnije nego na autoputu. broj sam zapisao i javljamo se sigurno kad stignemo tamo.nadam se da æemo za nekih 15-ak dana krenuti.
  20. Veæ duže vremena se ja i jedan moj prijatelj dogovaramo da krenemo na ovo putovanje i zato vam pišem da nam date neki koristan savet. Šta mislite o jednom takvom putešestviju? Ja kreæem svojim beverly-em 500 iz Kragujevca a on svojom hondom x11 iz Niša. Nalazimo se u Batoèini na naplatnoj rampi i onda pravac Opatija,gde imamo obezbedjen smeštaj. kg-opatija = 700km. Malo æe za njega biti smor vožnja autoputem mojom putnom brzinom od 100 do 140km/h ali šta da se radi važna je vožnja, a ne brzina,zar ne? Sledeæih par dana planiramo da obilazimo Istru,sa veèernjim povratkom u Opatiju (što bi rekli, vraæamo se u bazu). Imate nekih predloga šta obiæi? naravno podrazumevaju se Pula, Rovinj,Poreè, Umag. Jel išao neko dole Jadranskom magistralom, ispod Rijeke, preko Crikvenice, Novigrada, Zadra, Šibenika pa kod Splita u Bosnu i kroz Bosnu u Srbiju? šta mislite da li je to bezbedna maršuta? Istru sam prošao više puta (doduše kolima) u zadnjih nekoliko godina i nikad nisam imao nijedan jedini prolem. Vidim, ovde neki èlanovi pišu o kutiji "hitna pomoæ", fluoroscentnom prsluku,sijalicama... I konaèno,šta je potrebno od opreme kroz Hrvatsku? Sve u svemu to putovanje bi trebalo da traje nekih 5-6 dana, zbog posla nažalost ne možemo ovaj put duže. Za svaki koristan savet unapred HVALA!!!
  21. hvala na dobrodošlici. nadam se da cemo se lepo druziti. takodje se nadam da cu imati malo vise vremena za vožnju, naroèito sa arhangelima kg koje i srdacno pozdravljam.
  22. tomica,33 godina, dipl. pravnik i vlasnik zlatarskih radnji, piaggio beverly 500
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja