Jump to content

Moto Zajednica

kajzer

Članovi
  • Broj tema i poruka

    19
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora

kajzer's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

1

Reputacija u zajednici

  1. Ne znam:-) Išao sam prvo da pogledam jedan SYM Symphony 125 SR i delovao mi je baš malo. Kada sam na ovaj seo ispao je mnogo veći.
  2. Ipak sam se odlučio za drugi model. Pogledao sam još neke, Kymco koji sam video je bio dobar ali loši uslovi kupovine. Seo, probao i zaljubio se u Piaggio Medley 125 iz 2016. 9 hiljada predjenih. Prelepo izgleda, stabilan, ozbiljan skuter. Doduše u odnosu na Kymco i Sym koje sam gledao pre njega. Nadam se da nisam pogrešio. Sada ne zanima sve oko održavanja skutera jer ovo mi je prvi u životu iako imam 41 god. Da li da otvorim novu temu jer koliko sam gledao po forumu nisam naišao ni na jednu temu vezanu za taj model?
  3. Hvala na odgovoru. Puno znači kada ne znaš skoro ništa o svemu tome.
  4. Pozdrav društvo. Neko vreme razmišljam o kupovini skutera. Promenio sam posao koji mi je sada udaljen 10 km od stana u kojem živim. Maksimalna brzina do posla je 100 km na sat ali svega 3-4 km. Ostalo je od 50-70 km na sat. Čisto da napomenem da je nemačka u pitanju. Mislio sam da ga uzmem da ne akam auto bar kada je lepo vreme, do posla i nazad i ponekada do grada. E sad malo o meni. Posedujem A kategoriju ali sam položio davne 2011 i posle toga motor/skuter nisam kupio:-( Znači skroz neiskusan. Visina 193cm i oko 110 kg. 125 kubika gledam zbog poreza i niže potrošnje. Bio sam pre neki dan u jednom salonu, probao sam malo da ga provozam, doduše po parkingu gde nisam mogao da razvijem neku brzinu i deluje mi skroz ok. Čak i sa visinom mojom ne primećujem neka ograničenja i udoban mi je. Po netu tražim neka iskustva ali ne nalazim ništa konkretno pa zato ovde pitam. E da, taj primerak koji sam video je 2021 godište, prešao samo 420 km i nalazi se u salonu gde se prodaju motori/skuteri. Ima preko 1000 kom:-) Raj za oči. Skuter poseduje i kofer i vizir kao i onu plastičnu zaštitu na ručicama. Malo sam gledao i baš u Kymcu, nov, nevožen košta tipa 3700 eur. Meni je cilj samo da ne dam puno para jer već imam 2 vozila a ovo gledam em što jako dugo želim skuter em zbog štednje auta malo. Šta vi mislite o celoj toj situaciji? Video sam ja da ima blizu i SYM predstavništvo pa neki Symphony recimo ali i to je 3000 eur i jače plus vizir i ona kaseta za kacigu… Ima i polovnih tih Kymco new People S po oglasima za po 1800-2000 ali sa predjenih 11000 km. A nemam iskustva sa njima pa ne znam da li je to puno ili ne. Svaka info, kritika i preporuka znače. Hvala vam puno i radujem se vašim odgovorima.
  5. Koje je godiste? I odakle si, iz Subotice?
  6. kajzer

    Keeway 150

    A ako pocetnik ima 192 cm?
  7. Jos samo jdno glupo pitanje. Koliko se cesto menjaju kais i rolnice? Da li je to pred sezonu ili kada se pokvari ili sta vec?
  8. Koliko kostaju kaisevi, rolnice i ostale stvari za X9? Koliko je skup za odrzavanje? Tj, da li su delovi i u kojoj meri povoljniji od Japanaca?
  9. Cekaj, ona 2 beverlija su od lika iz Subotice?
  10. Znam,zato i razmisljam sada da polozim za A.To mi se ceo dan vrti po glavi cak sam i zvao jednu auto skolu. Sada cu da lupim jednu glupost tj pitanje,da li motori od recimo 125cc tose vise od ovih od 50cc?
  11. Bas tako,potrebno mi je prevozno sredstvo.Keeway mi sada nekako mnogo mali deluje.Probao sam Kymco agility city i odlican mi je na izgled,ima velike tockove i verujem da je dosta dobar ali problem je sto kada sedim na sedistu predvidjenom za vozaca kolena mi udaraju u korman(valjda se tako zove).Jedino da sedim na mestu za suvozaca,onda je sve ok ali ne znam koliko je to prakticno prilikom voznje. Simphony 50,takodje zanimljivo deluje ali ne znam kakav je u praksi.Razmisljam da odem sutra i bacim oko na neke polovnjake mada ne znam koliko je to pametno jer ko zna u kakvom su zaista stanju.
  12. Ok.Hvala na odgovorima.A da zanemarimo sada devojku i ostalo, sta mislite o navedenim motorima?Vrede li sta onako cisto za vozikanje(jedna osoba) po gradu bez uzbrdica?
  13. Pa da.Pretpostavio sam da je tako.Doduse,ovde kod mene skoro da i nema uzbrdica tako da moze da prodje.Koliko uopste kosta polaganje za A i sta se tu polaze?(naravno posedujem B vec 9 god).
  14. Kao sto sam se i predstavio, o motorima i motociklizmu gotovo da nista ne znam.Cak sta vise, nikada nisam ni vozio motor ali sada sam odlucio da udjem u taj svet i naravno kupim neki motor tacnije skuter.Zamolio bih vas za pomoc pri odabiru skutera koji ce odgovarati mojim potrebama. Pre svega,visok sam 192 cm i imam 105 kg.Ne znam da li to ima neke veze.Za sada me iskljucivo zanimaju motori-skuteri do 50 kubika. Malo sam surfovao po netu i naisao na par zanimljivih modela:keeway hurricane(njega sam probao i za moju visinu odgovara),benelli pepe(jako mi zanimljivo deluje prvenstveno zbog velikih tockova),kao i par kymco modela. Zanima me jos jedna stvar.Da li pomenuti motori trpe 2 osobe,tj da li bih nekada mogao i devojku da provozam na nekom od njih a uzimajuci u obzir da imam 105 kg a ona recimo 70 najvise?
  15. Zovem se Goran i dolazim iz Panceva:) U svet motociklizma prakticno jos nisam zakoracio pa sam se iz tog razloga i registrovao na ovaj forum, naravno u zelji da sto vise naucim o dvotockasima. Siguran sam da cu u tome u velikoj meri i uspeti zahvaljujuci ovom odlicnom forumu.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja