Jump to content

Moto Zajednica

ben10

Članovi
  • Broj tema i poruka

    228
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: ben10

  1. ben10

    Vrhunska ponuda

    ovo moze bez carine.
  2. ben10

    canon sx 230 hs

    Opet je na prodaju.Sada je cena 100 evrica.Ide ceo prateci komplet,baterija,punjac,kablovi,disk,torbica,racun iz prodavnice.Nemam karticu.Aparat je moj od prvog dana,nikad nije ispadao niti imao bilo kakve kvarove.Ako nekog zanima nek me okrene na 0603549072
  3. ben10

    Munje!

    evo jednog zanimljivog clanka o coveku koji pokusava da snimi nesto sto jos niko nije uspeo. http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=national%20geographic%20srbija%20munje&source=web&cd=2&cad=rja&sqi=2&ved=0CCcQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.nationalgeographic.rs%2Freportaze%2Fclanci%2F402-u-poteri-za-munjom.html&ei=cl9hULf-BvP14QSY54CQCA&usg=AFQjCNHVvTqnfI-EYExHfd7aOaNrXbLysg
  4. Ova dvojica izgledaju kao da su zalepljeni na fotografiju, kao da su se slikali ispred nerkog postera. Nema dubine zbog toga je bas i zanimljiva kao da je hroma ki izanjih
  5. hehe,znao sam. Kad ga Ivana Tomanovic i Milan Zivkovic ocene nema zajeba.
  6. ReFoto casopis je u nekom od prethodnih brojeva ispitivao kvalitet stampe fotografija u nekoliko gradova u Srbiji izmedju ostalog i u Beogradu.Kako je u pitanju veoma ozbiljan casopis koji sigurno nece dozvoliti da se kompromituje zarad reklamiranja foto radnji ja sam apsolutno uveren u objektivnost ocenjivanja.Neke radnje su veoma nezadovoljne ocenom sto ide u prilog mojoj tvrdnji.Foto radnja koja je super ocenjena nalazi se u staklencu na Trgu Republike,zaboravio sam kako se zove.Tu razvijaj fotke.
  7. Glas'o za osmicu,presladak je,pristasan sam priznajem imam i ja maltezera.
  8. Haha,ja ni nemam pojma sta je instagram,ja ono skljocnem,provucem je kroz AC/DC i to je to.Za sada je nadmetanje sto se mene tice veoma zanimljivo.Ova koja mi se najvise dopada se izjednacila sa onom za koju sam glasao.
  9. ben10

    Macro

    Evo jos jednog cvetica koji raste u istoj zardinjeri kao i ovaj sa prethodne slike.
  10. U pravu si jes' to malo smorno. Prva i peta imaju neku slicnu zajednicku toplinu,dobrocudne tople boje su dominantne. Sesta je takodje kao sto rekoh odlicna,glavni motiv je u senci sto namece dozu misticnosti.Na pozadinu je obracena paznja i ona je odlicna,prisutni sum se takodje odlicno uklopio.Kad malo bolje razmislim mozda sam trebao da glasam za nju ?
  11. sesta je super ali je vec vidjena na forumu.
  12. kako da nas ne zanima,pozeljno je da svako ko privuce paznju glasaca kaze rec-dve o svojoj fotki,sad je sve jasno kao dan.Sada ti dugujem i izvinjenje jer sam u prethodnom postu duxill-a oznacio kao jedinog koji je apsolutno ispunio zadatak a iz ove fotke se vidi da si to i ti.Zanimljiv je kontrast izmedju ovog stapa i kanapa pomocu kojeg si snimio fotku i njenog glamuroznog konacnog izgleda.
  13. goshke,cestitam na pobedi! Ja sam takodje glasao za broj 4. Fotka je reprezentativna i dopadljiva na prvi pogled i tako sam se i odlucio da joj dam glas,bez mnogo premisljanja. duxill,tebi takodje cestitam kao izgleda jedinom koji je u potpunosti odgovorio na postavljeni zadatak u ovom krugu uz apsolutno postovanje prethodne lekcije.Fotka deluje ozbiljno,kao neka naucno-dokumentarna i mislim da je apsolutno svaki glas zasluzila.Cini mi se da hvatas zalet i zahuktavas se za pravo takmicenje koje je najavljeno za kraj godine. maski,takodje cestitke i tebi,sve je lepo aranzirano i ukusno.Omlet je lepo isprzen ni ziv ni prepecen,malo kecapa za umak,mladi sir,stisnjena sunka i na kraju kiseli krastavci. moja je trojka.Snimio sam najbolje sto sam mogao u periodu za izradu fotki.Stare fotke nisam hteo da saljem jer za sada je nadmetanje u duhu radionice i tako ce sto se mene tice ostati i u buduce. pozz za sve,vidimo se u narednom krugu.
  14. ben10

    Macro

    Juce sam bio u prilici da fotkam sa canonom 5d mark II i objektivom canon 100mm makro,na zalost nisam imao stativ ni makro bliceve a i vetar koji je duvao nije mi bas isao na ruku.Kada sam ulazio dublje u cvetove tesko sam mogao da dobijem ekspozicije krace od 1/80s.Iznenadio sam se kakva je to masinerija.
  15. kad izanaliziramo sta valja a sta ne na fotkama .
  16. jeste,sigurno je bilo teze u toj situaciji razmisliti nego snimiti neku staticnu scenu.
  17. Za malo ! Hvala svima koji su glasali za pticicu. Moja kritika za ostale fotografije : 2. neskez Glavni objekat na slici je smesten u levu trecinu ali je bojom jednostavno stopljen sa ostatkom scene,takodje je i zalepljen za ostatak scene tako da je tesko uocljiv.Horizontalna bela linija koju pravi ograda deli sliku na pola tako da linija izmedju vode i zemlje koja se nalazi na donjoj trecini ostaje neprimetna. 3. duxill Na fotografiji je sva paznja posvecena odvajanju planova pomocu male dubinske ostrine dok je glavni objekat zanemaren,losa ekspozicija-presvetljen glavni objekat,odsecen-nema donjeg dela.Glavni objekat treba da nam bude u centru paznje,takodje je pozeljno razmisljati i o pozadini ali ne u toj meri da nam ona skrene paznju sa onoga sto nam je centar paznje na fotografiji. 4. sstruja Odlicna! I dobro komponovana! Autor ove fotografije je cak i u ovoj situaciji razmisljao sta ce gde staviti na njoj i kako. Ipak njen sadrzaj je u prvom planu i on kompoziciju koja je dobra stavlja u drugi plan pa su je mnogi verovatno doziveli kao da je promasila temu pa zbog toga nema glasove. 5. goshke Glasao za nju! Iako nije skolski primer podele na trecine ima pricu,ima kompoziciju.Moj glas je dobila zbog dobro odvojenih planova,dobre ekspozicije i odlicne zimske boje.Fotka o kojoj moze dosta da se razmislja,dobra je za gledanje. 6. gliga Gliga je kao sto rece poslao fotku da podrzi obnavljanje takmicenja i to je sasvim ok.Fotka nije nista narocito ali ispunjava sve zahteve ovog kruga cak vise od ove za koju sam glasao. 7. maski Ova fotka takodje ispunjava zahteve ovog kruga.Glavni objekat na levoj trecini,pozadina zamucena i cak previse zamucena.Mislim da je trebalo malo zatvoriti blendu. Postoji mogucnost da na nekim fotografijama nisam razumeo ideju autora odnosno nisam umeo da ih procitam.Misljenje o fotografijama ovog kruga je licno i ne mogu da garantujem da je tacno.Sve negativne kritike nisu sa namerom da bilo koga uvredim vec su moje subjektivno misljenje. pozz,vidimo se u narednom krugu.
  18. Svaka cast za fotku,kristalno je cista i deluje profesionalno.Ja nikada nisam snimio ovakvu fotku tj. ovakav tip fotke.Ekspozicija jeste na papiru trajala 2 sekunde ali je svetlo koje je osvetlilo ovu scenu trajalo mnogo manje i to je pored blende i iso osetljivosti treci pravi parametar ekspozicije ove fotografije.Kako si ovo izveo?Uz ovakvu fotku dugujes i objasnjenje koje ce je uciniti jos zanimljivijom.
  19. ben10

    Nocni snimci

    Evo i mog meseca.I mene su zezali oblaci pa sam umesto detalja satelita isao na neku horor varijantu.
  20. ben10

    Nocni snimci

    Jes oblaci su zezali a i mesec nije bio veliki.Sstruja kako si na jednoj slici od ranije imao onako dobre detalje?Izgleda da je mesec tada bio veci od supermeseca?
  21. ben10

    Nocni snimci

    Veceras 05.05.2012. ce nad Srbijom zasijati supermesec.Naime perigej,tacka u kojoj ce mesec biti najblizi zemlji,ce se poklopiti sa punim mesecom.To znaci da ce on veceras ako ne bude bilo oblaka zasijati u punom sjaju.Iako ljudcko oko i fotoaparat ne mogu da registruju tu razliku bice to sjajan povod za fotografisanje meseca.
  22. Macu sam ugledao na prozoru kancelarije.Nisam verovao kako gleda pravo u mene.Bojao sam se da se ne skloni ili da ne skrene pogled.Srecom foto aparat mi je bio na stolu.Dok sam ga lagano uzimao gledao sam je i pozeleo da joj istaknem pogled.Kadrirao sam je i blendu otvorio na skromnih maksimalnih pet jer sam bio u zumu,opet dobro je sto sam bio u zumu jer je to jedini nacin da se na kompaktu dobije kakva takva dubinska ostrina,ISO sam stavio na maksimalnih 400 koliko moze da trpi foto aparat.Brzinu sam korigovao koristeci zivi prikaz i postavio je na 1/15.Na kraju sam snimio macu.Foto aparat je bio canon sx230hs.
  23. Fotku sam snimio negde u Sloveniji.U potoku je bilo dosta patkica a sa ovim patkom sam se posebno gledao.Verovatno je bio glavni u jatu pa je istupio kao zastitnik ispred ostalih.Foto aparat je bio fuji s5600.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja