Jump to content

Moto Zajednica

HoSheMean

Članovi
  • Broj tema i poruka

    25
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu HoSheMean

  • Rođendan 31.01.1973.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac

HoSheMean's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

3

Reputacija u zajednici

  1. Srecan rodjendan "generacijo".pozz

  2. srecan rodjendan.

  3. Puno sreće! I dobre vožnje po lepom vrmenu! Kupuješ nov motocikl? Ono, kao 0,00km? Čestitam!
  4. Iz iskustva: 1. Proveri da li iz kućišta varijatora izlaze žice koje vode do CDI-ja. Ako "da" onda ih isključi pa probaj krajnju brzinu. 2. Ako 1. "ne" onda proveri da li na radilici u delu ispod varijatora imaš metalni prsten na osovini. Ako "da" onda ga skini pa probaj krajnju brzinu. 3. Ako 1. "ne" i 2. "ne" onda povećaj zapreminu motora ugradnjom nekog kita pa probaj krajnju brzinu. 4. Promeni skuter PS. ako je skuter u garanciji nemoj nikom da govoriš da si nešto čačkao i pokvario. Samo sleži ramenima... i još... ovo se odnosi na četvorotaktne motore. Možeš raznim kombinacijama varijatora, kaiša, zadnjeg zvona i opruga na kvačilu zadnje osovine, da dobiješ ravnomernije ubrzanje, veću krajnu brzinu-slabiji start. Ja sam od 49 napravio 98ccm i dobio 105km/h. Radilo je 2,5 godine... Želim ti lepu igru!
  5. DR8EA (NGK) ili DR8EIX (iridium, bolja, od istog proizvođača), moja preporuka!
  6. @Nix Preneću ti moje gorko iskustvo koje me je koštalo živaca i par lepih dana za vožnju, daleke 2008. Na SM-u sam imao problem sa strujom (instalacijama), koji se jako glupo manifestovao: motor se ugasi kad se ugreje! Posle konsultacija sa raznim "stručnjacima" i "majstorima za moto-elektriku", uzeo sam stvar u svoje ruke i rastavio kompletan motocikl. Pošto sam prekontrolisao SVE instalacije, spojeve i prekidače pronašao sam problem u OBRTOMERU!!!! Majstor kinez je pri lemljenju elemenata na pločicu obrtomera nabacio "malo više" kalaja (valjda da bude bolji kontakt, bem li ga ), koji se pri grejanju pločice malo raširi i prespoji kontakt sa masom, koja je inače genijalno povezana u krug koji iz "razloga sigurnosti" GASI MOTOR. ...opravio sam ga Ne kažem da je kod tebe ista stvar, ali mislim da treba da pregledaš tri dela: štampanu pločicu obrtomera, instalaciju koja vodi do pick-up-a (magnetnog čitača obrtaja, negde na kućištu, blizu radilice) i sam pick-up. Jednostavno, zar ne?
  7. za SM 125 disk je i od 2007, a za SM 200 disk pozadi počinju da ugrađuju od 2008. Bar je tako meni rečeno. Inače, prva serija SM 200 sa diskom pozadi koja se pojavila kod nas je uvežena u proleće 2008.
  8. Ima li neko novosti o "omiljenom nam" uvozniku Qingqi-a? Sajt se ne ažurira od davne 2009, pa za neke akcije saznajemo smo preko foruma ili nekih drugih sajtova (moto-berza.com). Kupio bih novi SM pa me zanima opšte mišljenje: ono kao "kupi bolje polovan"; "čekaj da padne cena na početku sezone"; "čekaj da padne cena na kraju sezone"; "čekaj sajmski popust"; "čekaj popust posle sajma"... Da li neko uopšte zna cenu novog motocikla i ima li ih uopšte na lageru?
  9. za Nixa Continental twist SM su prodavali ljudi iz MOTOBOX-a Novi Sad. Gume su izgledale odlično, jedino mislim da se prednja malo razlikuje (110 umesto 120 ili tako nešto). Ja nažalost nisam stigao da ih probam ali su mi ih toplo preporučili. Probaj, dakle, MOTOBOX
  10. HoSheMean

    Dizne

    @AndrijaD Nije reklama, a nije ni teško pronaći na internetu , probaj ovde: Servis Motocikala - ADJ company - Beograd Cukarica Adresa Radnicka 51, lok br 7 Telefon 063/481-185 Faks 011/357-1957 Email adjcompany4@beotel.rs
  11. Zato što sam ja na svom (tadašnjem) motociklu posle pada zamenio korman za taj zlatni sa crnom prečkom sa šrafovima. Čisto me zanima kod koga je završio, pošto ga momak kome sam ga prodao nije vozio. Inače bio je bez nalepnica i sa blago ulubljenim rezervoarom sa desne strane. Eto... Svejedno ko ga vozi,želim mu dobar provod i puno kilometara.
  12. Da li neko od vas vozi Qinggqi SM 200 sa zlatnim kormanom i crnom prečkom?
  13. Ja sam planirao nešto ovako: cca. 8 dana u jednom pravcu tj. 3300 km (400 km dnevno) Mislim da je izvodljivo. Trenutno sam u fazi prikupljanja podataka, pa ako mislite da možete da mi dojavite nešto, slobodno izvolite. A da ne bi bio potpuni off-topic: Put planiran na QINGQI QM200GY-B(A)
  14. @FJCharlie Aaa, vidim ima još optimista... Čestitke na ambiciji 2500km. Na koju ćeš stranu? Ja planiram krajnji jugozapad krajem juna, istim/sličnim prevozom.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja