Jump to content

Moto Zajednica

Dukati Duka

Članovi
  • Broj tema i poruka

    25
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Dukati Duka's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Hvala svima na informacijama I ajde kad sam već tu da pitam, da ne otvaram novu temu za dzaba. Menjao sam tečnost u kočnicama i kočnica mi deluje jako tvrdo, kako to rešiti, da li mozda treba odliti malo tečnosti iz rezervoara ili je tako kako je i ne treba se petljati preterano, ili postoji neki drugi način? Važno da radi, to svakako, bile su pune vazduha.
  2. I da, posle sam video da je bolje uzeti sijalicu sa belim svetlom, tako da ću novu kupiti belu. I nije buksna izgleda, već recimo treća šnala na grlu u koju se priključuje žica ne dodiruje odredjenu budžu na sijalici, kontakt (sa strane) već leži na grlu, ili možda treba tako pa je problem u nečemu drugom. Staru sijalicu sam bacio ali koliko se sećam imala je možda "budžu" i sa strane za razliku od ove
  3. Pozdrav svima Crkla mi je sijalica na faru pa sam kupio novu klasičnu (žuto svetlo) od 35w. Sijalica odgovara grlu, ali ne pali. Do grla idu 3 žice i na grlu ima 3 parčeta metala koji prave kontakt, ali sam primetio da na novoj sijalici ima samo 2 kontakta na vrhu i da fali jedan sa strane, dok na staroj ima i kontakt sa strane čini mi se. Da li sam ja dobro shvatio da je u tome problem i da li mozda oznaka na sijalici s2 označava 2 kontakta i u skladu sa tim s3 označava 3 kontakta? Na šemi sam pročitao da je ta treća žica i kontakt uzemljenje i dal to treba da dodiruje tu treću budžu na sijalici ili samo leži na grlu pa je problem u nečem drugom. Izvinjavam se na nestručnom rečniku. Mozda sam hteo da kažem da treća buksna leži na grlu sijalice pa mi možda treba sijalica neka druga sa kontaktom za treću žicu. Pitanje je toliko prosto da ne mogu da nadjem odgovor na netu.
  4. Pozdrav svima! Zelim da vam se zhvalim na pomoci. Kupio sam Piaggio free za 350e. Kada sam ga prvo video, obistinila mi se nocna mora, sav mastan, prljam oderan, curi gorivo ko iz slavine. Znao sam da cu se vratiti jos jednom da ga vidim pa sam ga ostavio kod coveka na otvorenom, pustio da ga kisa opere 2 dana i dosao opet. Cenu smo dogovorili prvi put vec. Motor ko sa 1. slike. Skoro i da nema ogrebotine, rucke original, ne ostecene, tocak stavio medju noge i ispravio volan, plastike original i nisu zamazane farbom vec fabricki sive, rezonantni bullet auspuh (nije original). Ispod motor izgleda perfektno, samo su mu creva trula. Upalio iz prve posle 2 godine stajanja (kako se ispostavilo kad sam popricao sa prodavcem). Od ulaganja za sada ima sajlu gasa, akumulator, crevo za dovod goriva, crevo za ulje. Zadnja kocnica ne radi, moram to da vidim sta je.Sve cu to sam srediti bez majstora. Sve u svemu, na oko perfektan. Stizu fotke uskoro. Ja sam bio izdramio jer sam se *sro od prve kupovine motora,a i izgledao je jako lose, samo je falilo da nadjem neko gnezdo u njemu, sve ostalo je bilo tu. Neko iskusniji bi verovatno dao bolje ocene na prvi pogled. 2500, 3000 din po mojoj proceni da bude ispravan samo, posle krece zezanje. Videcu da nadjem u Italiji polovne Polini i Malossi delove ako budu jeftini, jer cesto idem tamo, samo da ova korona iscezne malo. Hvala svim dobrim ljudima, imate pice od mene ako se sretnemo nekad
  5. Nisam siguran da li je padao, viljuske su imale plastiku preko njih, ponecu alat ako ga opet budem gledao pa cu na licu mesta da ga ispravim-ili ne. Znam samo da je stajao 2 godine, preko telefona prodavac kaze super sve, sipaj i vozi ovo-ono. Dodjem do coveka, krenemo kolima, kad on kaze "ja ne znam u kakvom je stanju skuter, nisam ga video 2 godine", tu sam vec poludeo. I on je izgledao iznenadjeno koliko lose izgleda motor. Hvala svima na informacijama i lepim zeljama!
  6. Hvala svima! Videcu da li cu uspeti jos da spustim cenu. Zalepio sam se za free i gotovo Drugi Piaggio free su svi iz 2000-te, dok mi je ovaj iz 2006. Koliko sam ja mogao da vidim na internetu, problem sa curenjem goriva je verovatno u igli karburatora (ispravite me ako pogresno nazivam delove), istopila se gumica na igli od stajanja na suncu pa curi. Provericu i plovak. Sto se tice gasa, sajla gasa otisla pa rucka lose vrti i ne vraca se do kraja. Volan se da ispraviti lako. To su neke moje internet analize, mada mozda je i tako. Ako spustim na 300e kupujem pa cu sam sve to resiti. Videcemo. Po mojoj proceni, to ce sve izaci ne vise od 2000 din, samo da ga pokrenem, za dalje cemo videti, verovatno ima jos 100 drugih stvari koje ne valjaju. Veliki pozdrav!
  7. rucka gasa se dosta tesko okretala i isao je 15 na sat sve vreme dok sam davao gas i onda pred kraj naglo ubrzava. Razumem da se sve da nastelovati ali opet ne zelim nesto sto nije bezbedno. Kocnice jako duboke, stizu do rucki i jako se lako stiskaju. Ja ne znam, mozda tako treba, mada ne verujem. Mozda se cudno ponasao zbog praznog rezervoara sto se tice gasa. Povescu nekog sa sobom ko se razume sledeci put.
  8. na oglasu je ko bombona al izgleda da je slika od ranije. mozda se i varam, ali svakako izgleda kao da je dugo stajao Piaggio Free WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Piaggio Free, 2006. godište, Scooter, vozilo prešlo 20000 km, Novi Sad. Cena 400 € - Motori - Polovni Automobili
  9. super! hvala svima. Bio sam da vidim motor i da ga probam. Motor u losijem stanju nego na slici. Farovi ne rade, ne pali na dugme, kada smo ga upalili na kurblu iz karburatora isteklo pola litre goriva (nije kapljalo vec je curelo), pretpostavljam da je bilo neko crevo, jako lose je vuko kada sam ga vozio, mozda jer je isteklo gorivo, posle 1 minut se ugasio i vise nismo mogli da ga upalimo. Volan lose centriran (ide tocak u stranu dok je volan na sredini), plastike lose. Sajla od gasa viri iz rukohvata. Kostao je 400e, cenu sam spustio na 350. Sva sreca nije radio notar subotom, treba u ponedeljak da idem opet da ga prebacimo na moje ime. Sta vi mislite? Da li od navedenih simptoma moze ispasti neki veci problem i da li da ga kupujem u opste? Ipak je samo 350e u pitanju, ne mogu ni da ocekujem da bude sve dobro. Motor nije bio u stanju kao sto je pisalo u oglasima, tako da cu otkazati kupovinu bez pardona ako budem tako zeleo. Steta, zaboravio sam da fotografisem motor. Vase misljenje bi mi znacilo.
  10. Mozda mu skinem prednji tocak i tako mu smanjim visinu i stavim u gepek i fiksiram. Sa prednjim tockom mu fali 5 cm, ovako mozda stane
  11. Nije registrovan videcu sta mogu da uradim
  12. U subotu idem da vidim jedan piaggio free. Verovatno cu ga kupiti ako je sve kao sa fotografija i ako motor ide kako treba. Imam jos jedno pitanje, kako je najbolje spakovati motor u auto, u pitanju je karavan. Mozda cak staje uspravno, mozda i ne. Ja sam svakako mislo da ga polozim na stranu. Da li treba da odsrafim retrovizore npr i da pazim na koju stranu cu ga poloziti?
  13. Hvala svima! javim sta sam uradio pozdrav!
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja